Friday, January 21, 2011

... hp oooo hp ...

Nokia 6680...hp i yg lama...rasanya dah 5 tahun kot i dok pulun pakai hp nie...Last 2 weeks tamatlah riwayatnya...huhuhuhu jasamu dikenang....
 * pics credit google *

Nokia N73...nie pun dah pakai 3 tahun gitu le kot...ntah le tak ingat tapi lama tul laaa i guna hp nie..still ok walopun byk kali dok buat perangai, i masih sabar menggunakannya..
* pics credit google * 

Ya, saya guna 2 hp...satu official, satu utk family & friends.  No official tu kalo i cuti, i leh off kan or kkdg i jez tinggalkan dgn my ofismate bior dorang handle callers.  Big boss i nie suka suki dia tabur no hp i kat kengkawan dia...dia siap buat template "sila call Z** at 012******1" tau...adeh sbb tu i ada 2 hp...bukan sbb ngada2 ya, terpaksa...

Now bila guna 1 hp, rasa leceh coz nak tak nak i kenalah guna no hp yg official tu, nanti big bos tepon tak dpt, naya gak kan.  So bila cuti, ada le callers yg official dok tepon & big boss pun buat2 lupa i cuti gitu.  Spoil cuti je kan...No hp yg 017 tu dah almost 3 minggu gak le tak berfungsi..  So, if ada sesapa dok try call i guna no 017 tu ya amponnnnn ya..

Nak beli hp baru tapi rasa cam bazir je sbb duit tu macam2 leh buat kan...dah tu i am sooooo undecided nak beli hp apa... i mmg tak suka touch screen sbb i nie kasar orgnya, mau cepat rosak..kegunaan paling penting hp nie hanyalah utk call, sms and kkdg nak amik pics tu je.  Keputusan memang akan beli hp, bila & hp apa, lum decide..
* pics credit google *

Think, think, think.  Hp ooooo hp, any suggestions uols?

19 comments:

Kancilbiru said...

nokia c3 pun should be ok dah...

Sharinginfoz said...

masih guna hp lama selagi boleh guna kan, kalau dah kong apa nak buat

atty's said...

beli bb ar sis..

☆ lieya latif ☆ said...

wah sis, dok pening pale nak beli henset ape la ni yeak.....heheheeh

lieya pulak kan sis, jakun...pakai henset lebih dari due jek mulee laa lieya pening...tak terurus dibuatnye....nampak noo kelam kabut lieya ni kan....ape2 pun sis bagus sebab pakai henset tu lame gak jangka hayatnyer...

Kaseh said...

erm tul ckp kancilbiru tu dear.. C3 pun ok kalau takat nak receive call gitu.. lgpun bukan priority sgt kan

Softtouch [Hanim] said...

kalu sis guna hp utk call sms tu hp e73/c3 pun dah ok..kalu sis nk guna lebih dr itu amik bb lah..

sy pun sama sis guna satu hp tu utk jmasa yg lama...selagi tak rosak slagi tu guna...

SyaNa said...

yup sis C3 pn ok
murah tapi sgt best
ade camera gak
pastu bleh online FB, youtube bagai
mmg best la

sw33tdarling said...

official number tu just for received call jer kan... so better u beli yg murah cam i haritu.. RM80+ jer...

rAtU KeBayA said...

sis.. jgn beli E63 pic tak cantiklah.. lagipun flash dia warna kuning... gambar akan nak kuning.. tu dari pengalaman saya nilah..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

saya sokong yang lain2 sis.. pakai C3 pun ok. murah, cantik dan fungsi dia pun not bad la kalau takat nak call, sms dan take pics..

kalau nak lg canggih boleh la amik BB pulak

cikpia said...

kalau takat nak call, sms, mms, beli tepon biasa2 dah la.... phone apa yang biasa? NTAH!!!! he he....

Mak Su said...

BB ler ;)

wahida said...

huhuhu....mmg x de idea..bab2 henfon mmg saya fail...huhuhu...

eLLy said...

i rasa nak rembat BB.. ape kata you rembat dulu ;)

Dee said...

beli satio sis..tp kan..u guna utk official kan..mtk BB jelah dr bos sis..huhuhu..

kimmy said...

kimmy pon jenis tak leh pakai touch screen. sbb tu let go iPhone.

err.BB sis, leh update blog atau main BBM hehe

nieda said...

saya suka nokia. utk org lasak pkai yg biasa2 jer.hehe

mummysyafie said...

BB sis, boleh berBBM je nanti.

GreenJade said...

bb arr sis..bley ber bbm sesyamer hik hik hik

*raconnnnn :))