Monday, January 10, 2011

... emerald di asrama ...

Sabtu, w'ouls gi jumpa Emerald di asramanya...
Tengok topi yang dipakai tu...utk freshie kena pakai at all time kecuali ke bilik air :)  Sebenarnya, topi tu ada nama masing-masing, so senang le the seniors nak kenal the juniors and their names kan.  Part of orientasi le tu  hehehehe teringat gak zaman2 i kena orientation masa dok asrama dulu...Lagi teruk rasanya kena ragging :D

Syukur alhamdulillah she is adapting well.  Masa 1st day i hantar ke asrama she was ok..  Third day di asrama, dia called nangis2 meluahkan perasaan and all the negative thoughts.   Kalo diikutkan hati i, malam tu gak i nak terjah gi amik dia balik.  Tapi i had to be strong for her.  Macam2 positive thoughts and kata-kata semangat i cakap kat dia.  Lepas off phone je, i pun jurai2 gak airmata tau.  Ibu mana tak sedih dengar anaknya nangis thru phone and feel helpless cam tak leh buat apa2 gitu.  Tapi, the next day tu, dia tak call sampailah hari sabtu i went to see her.  Memanglah merisau & merunsingkan hati i nak tunggu hari sabtu tu...

Rupa-rupanya she was homesick je masa she called & nangis2 tu...takde ragging or apa2 yang teruk pun.  In fact, dia enjoying herself kat asrama tu.  She tak call balik coz each time nak call, Q panjang, so malas dia nak Q plus she had to settle some assignments.  Lega betul hati i when i see her hepi.  Syukur alhamdulillah...
Tapi masa nak balik....see muka cembeng adiknya...Kesian tul...Of coz la ada 'telenovela air hujan' masa balik tu.  Siap cakap tak nak kawan dah dengan Kak Chik coz tak nak ikut balik rumah hehehehehe...Muka cembeng maknya tak leh tunjuk lah kan hahahaha...

Emerald, jangan lupa solat, do study hard, study smart & enjoy your life kat asrama k...  Take care my luv.  See you next week...

13 comments:

sw33tdarling said...

sis, kalau benda tu dibuat dengan kerelaan hati mereka dan kerana minat, apapun cabaran mereka akan cuba hadapi..

tapi kalau kita yg paksa dia buat, silap sikit akan jadi kan penyebab tuk diorang excuse nak balik

pray for her!

Jom Join GA PILIH THEME BLOG

Softtouch [Hanim] said...

sedihnya sy...xpe sis demi masa dpn dia...nnti dia dah abis sekolah emsti dia rindu zaman2 masa sek dia nnti

Kaseh said...

sian saphire..everytime berpisah ngan sis dia sure sedey.. nampak sgt dia mmg close ngan sis dia.. tapi takper emerald..study smart ok dear..and make ur parents proud.. kish2 fm aunt kaseh..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo sedihnya tengok muka si adik..adoi la...memang rindu sangat la dia ngan akak dia tue..

Dee said...

nti oklah tu sis..baru2 mmg homesick kan..siannya sapphire..xde kwn dh eh..ke kwn dh semakin kurang..hehehe..

atty's said...

salam sis..kalo saya pun mesti sedih jugak.

tp insyallah ..mesti dia boleh ..nya

Cik Wanie said...

adoi mestilah sedihkan,
tapi x per,
itukan utk sementara,
insya-ALLAH dia bole punya;)

gud gurl

tigrismalaya said...

sian tgk muka adik yg muram durjana...

lily lotus said...

sapphire jadi anak tunggal lah skrg ekk kejap. hehe..hope she'll be totally ok dalam masa terdekat :)

eLLy said...

ini lah dinamakan kebahagiaan dlm perpisahan .. wakakakka demam Juara Lagu tak abis lagi nie ;p

mrsharis said...

sisssss..bestnya dah ada anak bujan. Tak sabar nak tunggu hariku pulak :)

AQisH said...

biasalah kan sis..homesick fever je tu..hope she'll be strong ;)

mummysyafie said...

sis, episod macam ni la saya takut akan terjadi pada abang n wawan. macam takmo mereka besar je..

takut nak berjuhan..saya dapat rasa macam mana sis rasa sekrg ni..tetiba nak nanges gak..