Monday, January 3, 2011

... bermula sudah ...

As salam my fwenz...Rasanya mesti ramai yang bercuti hari nie, melangsaikan urusan anak-anak ke sekolah.  Sebenarnya i pun bercuti, insyaAllah sampai hari rabu.  Emerald dah masuk asrama semalam dan Sapphire pun dah nak mula ke tadika hari nie :) Bermula sudah kehidupan anak-anakku sebagai pelajar...
Ni sebenarnya bukanlah wajah Sapphire yang sedih nak start sekolah, tapi wajah sedihnya meninggalkan kakaknya Emerald di asrama.  Kalo diikutkan hati, ibunya pun nak gak berwajah camni, tapi harus tabahkan hati sbb i tengok Emerald pun strong, tak mencebik, so i have to be strong for her too.  Gud luck my dear, insyaAllah nanti kita jumpa lagi ya sayang.  Selamat berstudi & berorientasi :)  Tingat plak zaman-zaman i kena berorientasi dolu :D ..

Neway, sama-samalah kita doakan semoga anak-anak kita semua menjadi pelajar yg cemerlang and they enjoy their schooling days ....

* entri autopublish...hari masih sibuk dengan urusan2 sekolah  :D

12 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu sis, busy laa minggu ni kan....ramai gak cuti kat opis lieya ni...lieya tahun depan la merase semua nieh....

alahai touching tgk sapphire meleleh air mate tu.....cyg die nak tgl kan akak die yeak...

ch@ said...

dup dap dup dap bila 1st time masuk hostel. dah dua mggu baru stat rindu rmh. ingat lagiii seminggu kena tinggal dgn parent, tipon awam kat hostel sentiasa penuh. smua nangis2. sbb mggu orentasi kena buli ngn senior. hahaaa indahnya sekolah.

sedihnyaaa sapphire tu.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aduhh sedeynya tengok muka Sapphire..huhuhuh dah la puteh nampak merah hidung...huhuhuh sian dia...

IdaShah said...

bagus sapphire dah masuk sekolah..khyara tahun depan masuk tadika. kat sini tadika terima bdk 5 thn keatas jerk..

arianna adrizal said...

olololo nanges pun comel.. :)

semua da start sekolah eh. neway hepi new yr sis..

Hezesuze said...

mesti uols rasa cepat jek masa berlalu kan....hehe

sw33tdarling said...

alahaiii cedihnya sapphire... sian dia, sunyi laa dia kat umah nanti
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

PerantauSepi1306 said...

huuhuuu mustilah dia sedey sbb takde org dah nak kaco2 dia kat umah kan....

GreenJade said...

kite lak yg sedih nengok wajah sapphire gitu

mau x sedih ilang geng kt umah..abg xde..kakak pon xde..

~ Lady ell ~ said...

alah sedihnyer..relakn je..dia sedang mencari hala tuju hidupnya tu..yeah,be strong.

kesian plak tengok sapphire nanges..

Softtouch [Hanim] said...

sedihnya muka saphire tgk kakak dia yer...

demi masa dpn mereka sis, mmg kita pun kene kuat jgk..sy faham perasaan tu..sedangkan anak sy nk mula tadika 2 tahun lepas pun sy sedih...INsyaAllah anak2 sis smeua kuat2...

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

i pulak yang sedih tgk saphire..nak nanges..