Friday, January 7, 2011

... alam persekolahan ...

Suatu pagi permulaan alam 'persekolahan', Sapphire tersenyum riang sambil berkata "Ibu, i school sinikan"
Wah....ada gaya YB melawat kawasan tak?  Oh, tu lah cikgu Sapphire, Cikgu Zai....

At last, everyone is seated & start colouring...yang kat belakang kelas tu  ibu2 bersama anak2 yang sedang 'hujan'...
After setengah jam tunggu Sapphire, dia pandang i and i wave at her cakap "Ibu balik dulu, nanti ibu datang ok?"  Happily dia cakap "Ok, bubye..see you later" eh eh...confident :D  Tapi disebabkan i tengok memang dia hepi, i pun apa lagi...balik le :D  And jez before waktu dia habis school, i sampai balik ke situ....Tepat pada waktunya dia keluar.  

I berbual dengan cikgu Zai...kata cikgunya, Sapphire enjoyed herself, tak cembeng langsung and most importantly, masa dia 'perlu' ke toilet, dia cakap kat cikgunya...so, i lega hati dengar...Nie aktiviti seblum balik rumah...main-main dulu...

Oh! nie plak on 2nd day...i skodeng dia pergi & balik dari school dengan another teacher...memang cikgu tu buat part time service 'transportation' nie...i perhatikan driving & cara dia hantar pun memuaskan hati i...and Sapphire pun selesa dengan cikgu tu..

Syukur alhamdulillah...sampai ke hari nie, i tanya the teachers, Sapphire ok je kat school and sampai hari nie, semangat dia nak ke school pun elok....Hopefully, minggu depan Sapphire dapatlah uniform sekolah dia...tak sabar nak tengok dia sarungkan :D

Smoga anak2 kita semua akan menjadi pelajar yg cemerlang, bertanggungjawab, rajin dan amanah...

18 comments:

a-as said...

so comel.. ;)

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

so clever girl...:)

IdaShah said...

good girl! senang hati ibunya anak tak meragam

Cik Wanie said...

gud gurl....
mesti lega hati akk kan....

tetiba terasa nak antar anak ke tadika gaklah,
tapi anak saper?
huhuhuhu

Joy said...

mesti Sapphire suka dpt kwn baru..

Sharinginfoz said...

ceria betul sapphire ni

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah gud gurl sangat...bagus....

rATu kEBaYA said...

cute saphire.. pandai..

saya harap begitulah sis.. semoga menjadi apa yg kita harapkan

Dee said...

sapphire dah gi school ye..wow..mesti dia enjoy sbb tu x kisah n x nangis..

Hezesuze said...

bagusnye sapphire tak nanges...ok latuh...uols haruss berbangga hehe

lily lotus said...

oh dah sekolah jugak rupanya dia. so cute! pandai dia berdikari :)

atty's said...

amin ye sis..
bagus sapphire..berdikari..mesti happy tuh ,
gud girl

Softtouch [Hanim] said...

gud girl nya dia...saphire sgt berani budaknya...cerdik sgt...tgk muka dia pun tau dia sgt happy bila pg school

sw33tdarling said...

waahh lega hati sis... senang nak pi keje tak payah nak risau2 kann...
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

ratna said...

alhamdulillahhhhh..dia mmg suka pegi skool tu..

GreenJade said...

bagus sapphire nih..berani & steady

auntie pong x sabor nk nengok sapphire ngn uniform baru nye nih :D

PerantauSepi1306 said...

cute & clever girl indeed.. senang hati mama dia nak gi work :D

rasp said...

a-as,
: thx *ihiks*

ajee,
: moga-moga :)

idashah,
: ya betullllll...legaaaa.

CW,
: meh sini, tlg antarkan sapphire :D


joy,
: a'ah sis...memula tu malu..now dah ok dah...

sharinginfoz,
: tu laaa surprisingly :)

purplelicious love,
: clap clap *ihiks*

dee,
: oh yes...sooo looking forward gitu...

hezesuze,
: *ihiks* hepi & lega...

lily,
: leh tarik nafas legaaaa....

atty,
: hopefully dia hepi le sampai akhir tahun :)

hanim,
: dapat kawan kot tu yg dia syiok tu...

amy,
: tu la, kurang le skit kerisauan nie...

ratna,
: hopefully, sampai form 5 le dia suka gi school hehehehe...

green jade,
: tu laa, me pong tak sabar :D

perantau sepi,
: memang ringan skit hati nie ke opis :D