Tuesday, January 18, 2011

... aktiviti JJCM ...

Last weekend Emerald balik rumah *yeah*  Sememangnya rules asrama dia mewajibkan students balik rumah setiap 2 minggu...memang i loike le gitukan :)  So tingin banget dia nak ke Secret Recipe, macam setahun tak makan plak tingin tingin nie...Tapi sebagai seorang ibu, permintaan especially bab makan2 nie haruslah ditunaikan....
Aqua had chicken burger ~ ntah apa nama~, Agate makan spageti, Emerald makan lasagne, i ordered nasi goreng thai supposedly nak share dgn Sapphire tapi pedas yg amat, so ordered for Sapphire Kids meal yg ada mini burgers tu, dia share makan dgn Jojo, teddy bear dia hehehee...SH makan gak tapi tak tau nama menunye plus his dish yg last sampai...so i tak sempat nak snap.  Sebenarnya bukan tak sempat, sbbnya  i   dok layan nasi goreng i yg super pedas tu ngehehehe...

What can i say, food kat SR nie so far sedap...then syukur haritu plak tak ramai orang so servisnye mantops le...tapi i tak try kek chocolate lava tu *betulke namanya* i makan durian cheese cake, sedap sehingga menjilat garfu :D  Nie je lah aktivi JJCM w'ouls last wiken....

23 comments:

~ Lady ell ~ said...

betul kan sis..org tua ni tk sampai hati kalau tak dpt tunaikan permintaan ank2..lebih2 lg bab2 mkn..takut kempunan...

sapphire mmg baik hati kan selalu share dgn kwn2 dier..hehe

Softtouch [Hanim] said...

bestnya jjcm..sukalah anak2 kan..sy pun suka aktiviti jjcm nie...suka tgk muka anak2..

☆ lieya latif ☆ said...

mmg syok mkn2 kat SR kan sis...lieya hantu kek2 SR nie...berslice2 leh bedal heheeheheh......

sonok dpt kumpul ramai2 camni kan sis....sapphire laa paling sonok...kakak n abang ade kat sebelah die....

SyaNa said...

kalo makan SR sye suke amik brownies + eskem
fuhhh leleh air liur ni

Joy said...

hjg minggu mmg ms utk JJCM. lepaking dgn family ;)

IdaShah said...

seronok lah emerald boleh balik selalu..

ai dulu sebulan sekali jerk..rindu banget pd family

Sharinginfoz said...

baru lepas makan burger ayam semalam sedap

aishah said...

nasi goreng Thai SR memang pedas ye sis.. tapi puaslah makan.

mrsharis said...

betul tu sis..sy ni pun bab makan sebolehnya saya tunaikan klu anak2 dah minta..tk sampai hati kan..

tigrismalaya said...

makan ngan anak2 yg dah beso mmg puas ati...selera makan bersama seisi keluarga...

Hezesuze said...

cheesecake durian SR memang terbaik dari ladang....sebab apa weols cakap camtu ...weosl ni mmg tak makan cheese tapi bila rasa cheesecake durian SR terus suka giler haha

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

saya pun macam sis.. tak berkira bab anak2 nak makan.. sesekali apa salahnya kan jamu mereka makan sedap2..

saya pun suka nasi goreng thai tu.. nak2 dengan sambal belacan dia.. mak aii sampai meleleh2 air mata saya menahan pedas. heheh

sw33tdarling said...

lama tak makan kat SR, asyik beli kek jer...

eLLy said...

SR nie tengok outlet gak ari tu gi makan kat mana ntah dia punye food out la.. tapi yg kat The Mall masih mantapp ;)

Dee said...

sedap hingga menjilat garpu tu yg x tahan..hehehe..

Ati Masrif said...

kalau secret recipe
pernah makan kek je

mahal gak makanan di sanakan

mummysyafie said...

sis, nor pun macam tu gak. permintaan anak bab² makan mmg tak boleh nak tolak.

psst..tahu tak, kids meal yang ada burger kecik² tu nor selalu order eventho kuar lunch ngan opismate. kecik senang nak ngappp

wahida said...

sis, saya yg dah besar panjang ni pun kalau balik kampung mesti request mcm2 masakan kat mak...mak pun mesti tunaikan..mcm tu lah ibu kan...nnt turn saya lak anak request mcm2..hehehe...

atty's said...

Salam sis..

betul ckp sis kan ..permintaan dr anak , kalo bab makan ..mmg seedaya upaya saya cuba penuhi..

nasi goreng u sis memikat kalbu ..tau..

POSH76 said...

suka tengok sis makan anak beranak....tp mmg selagi permintaan tak dipenuhi mesti tak sedap atikan

sissyira said...

salam

tunaikan permintaan orang ini umpama kebahagiaan yang tak nampak...tenang selepas melaksanakannya.

rasp said...

ell,
: tul tu sis, mana2 parents bila bab makan harus tunaikan permintaan...

hanim,
: sapa tak suka JJCM :) perut kenyang hati riang muka berseri :D

lieya,
: a'ah..w'ouls makan sorang satu slice then pas2 around sharing2 gitu :D

syana,
: u cakap pun dah buat i terkecur :D

joy,
: betul betul betul...

idashah,
: betul tu, sama lah dgn i...aqua dulu pun gitu..sebulan sekali..

sharinginfoz,
: leh geng dgn Aqua lah nie :D

aishah,
: tu 1st time i rasa & memang lah pedas kaw kaw nye...

lia,
: mmg tak sampai hatikan nak buat dono je..

tigrismalaya,
: a'ah mmg puas hati dpt bersama whole famili...

hezesuze,
: laaa iye ke hahahaha memang sedapkan sis...

mimi,
: hepikan anak2, kita pun hepi :)
tapikan sis, i tak termakan dgn sambal dia sbb pedas oooo...

amy,
: i pun...nie lah baru gi makan betul2 kat situ :D

elly,
: betul laaa, tengok outlet....yg kat the Weld food dia kureng skit..

dee,
: ate dah makan kek dgn garfu hehehehe...

ati,
: i pun slalu beli kek je...skali skala leh le layan tekak tu pun sbb permintaan anak...

mummysyafie,
: naluri parents gitu lah kan sis..
ooooo iye ke..tapi sedap lah set tu..i makan roti burger kecik tu pun rasa sedapppp banget..

wahida,
: pun u je...i nie yang beranak pinak pun, kkdg balik kampung minta bonda masakkan tau..rindu masakan dia :D

atty,
: kan sis kannnnn...

posh,
: tul tu posh, kalo tak dpt tunaikan nak nak bab makan, nak suggest tempat makan lain pun cam tak tergamak...

syira,
: as salam...betul tu dear, nak nak org tu org yg tersayang kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SR...sedapnya...teringin nak makan chicken cordon blue la sis..huhuuuhu