Friday, December 31, 2010

... 2010, 2011 ...

Tinggal 2 jam je lagi, tirai 2010 akan melabuhkan dirinya...dan tirai tahun 2011 akan bermula.  Semoga segala pengalaman pahit manis suka duka 2010 akan menjadi kenangan dan pengajaran buat semua dan semoga tahun baru memberikan suatu pengalaman yang lebih bermakna buat semua....
* credit en google *

Here's wishing all of you a ....

Take care uols dan sehingga berjumpa di tahun depan :)

Thursday, December 30, 2010

...my precious gems ...

Special entry for my precious gems...

To my dearest dearest dearest 'baby' Emerald...

Berat sungguh rasa hati ibu nak lepaskan anak ibu nie masuk ke asrama...
Tapi apakan daya, itu kehendak mu sayang...
Harus banyak bersabar bila masuk asrama...
Nak nak bila jadik freshie nie...
Banyak yang perlu kamu pelajari...
Bukan hanya dari buku pelajaran...
Tapi dari pengalaman kehidupan harian sebagai penghuni asrama...
Ibu doakan yang terbaik buatmu sayang...
Rajin-rajin belajar...

Jaga tata susila mu, bahasamu dan bersopan ya sayang...
Pandailah memilih kawan-kawanmu...
Jangan lupa solat...
Ya Allah Ya Tuhanku....lindungilah anakku ini....
Berikanlah dia kekuatan, kesabaran, semangat untuk mengharungi hari-harinya...
Bimbingkan lah dia kejalan yang Kau redhai....amin...

Yes, hari ahad nie, bermulalah kehidupan Emerald sebagai penghuni asrama di sekolah barunya.  Ntah le camne i nak hadapi...mau 'hujan lebat' nanti...Sambil menaip nie pun dah start 'renyai' :D  Tapi, iyelah..inilah antara proses yg harus dilalui as parents yg membesarkan anak-anak...makin hari makin dewasa...makin hari rasa macam makin jauh dia menapak.  Tapi demi untuk masa depannya juga, i redha...Tiada harta yang dapat i tinggalkan untuk anak-anak i, hanya lah bekalan kasih sayang, ilmu dan agama...dan smoga anak-anak kita semua menjadik anak yang soleh & solehah....insyaAllah...

To my darling Aqua, gud luck with your chess..  Walopun kali nie u rasa tak cukup training & cam tak confident je, but i know you'll do your best.  See u this Sunday!  *he is in Singapore for a friendly game kat sana* 

Jumaat nie cuti, so dikesempatan ini, i nak ucapkan selamat menyambut tahun baru pada semua, dah tanam azam baru?  Enjoy cuti nie & jaga diri baik-baik....

... tenangkan jiwa ...

Semalam hati gundah gulana...dagdigdug jantungku...camne nak tenangkan jiwa...gini caranya...
Mari mewarna nghehehe.....Apasal hati suspen gitu, sebab bola laaa....isk cam tak leh nak pandang screen je...so bila sapphire kuarkan buku mewarna dia & ajak i join dia, release skit rasa suspen tu... mmg leh rasa tenang aaa bila mewarna tu hehehehe...

Sebenornya i bukan pandai bab-bab bola nie pun dan setelah sekian lama i kureng skit nak tonton perlawanan bola kebangsaan kita....now i tertarik semula...Sebabnya suka sgt tengok team Malaysia nie main...they really work as a team and tak putus asa and corak permainan dorang pun mantopsss...

Tahniah buat team Malaysia.... akhirnya Piala AFF Suzuki 2010 menjadik milik Malaysia..dan semoga kita menang banyak lagi perlawanan di masa hadapann.....ehem ehem Jumaat cuti ekkkkk :) yabedabeduuuuuuuu...
 

Wednesday, December 29, 2010

... bora ombak ...

Semalam adalah birthday my darling 2nd bro....

And w'ouls telah mendapat jemputan dinner at....
Memandangkan umah w'ouls paling dekat dengan Bora Ombak nie, haruslah w'ouls sampai dulu.  So, mula-mula tu ingat nak lah snap pics bebanyak TAPI jeng jeng jeng, camera tertinggal...terus potong stim :)  terpaksa snap guna pics camera hp i nie... Ada gaya jadik model tak cik mek i nie hehehehehe.  W'ouls conquer meja panjang tu..see betapa awalnya w'ouls...lelain lum kesampaian.....

Ekceli malam tu ada poco-poco...sesapa yg pandai poco-poco leh le join...sesapa tak pandai tapi tingin nak join pun boleh...open for all...me antar wakil je...siapa lagi kalo bukan spokesgirl blog i bersama sisnye....
Ni lah padahnya guna camera hp, satu hapa tak nampak....huhuhuhu, nampak cam dok jalan ke hulu ke hilir je kan hahahahaha.....

Ni pics meja w'ouls dah penuh, dlm 20 orang gitu.  Semuanya famili members staying dekat2 area Ampang..  Normally, kalo ada small gathering gini, w'ouls jemput famili yg berdekatan area w'ouls je, yang jauh-jauh tu ya amponnn ya :) .....
Food adalah sedap, i makan fish & chips je coz me kena sharing dengan Sapphire.. Kenalah order food yg edible for her.  Pics food org lain i tak amik coz malas...Tak kan 20 org nye food i nak amik kannnnn, lebih baik i dok makan diam-diam :D ...
Overall, we had fun despite the "hiccups" on the service.  Sesungguhnya service dia malam itu adalah 'horror' tapi we managed to have fun dengan memejam sebelah mata....

Last but not least, nak ucapkan "Hepi bufday to Abangcik" and thx for belanja-ing us all last nite....smoga bertambah murah rezki u sekeluarga.  Love u guys....

... berpantang di ofis ...

I nie bila big boss takde dah macam orang berpantang di ofis je tau....naper i ckp gitu... see the leg feet laa *ihiks* mohon maaf gambar kakiku yg montoks dipaparkan....
Sejuk banget kat ofis nie...Rasa cam dorang nie baru servis aircon ke apa ntah, tak tahan gigil ooo.  Me asyik lupa nak bawa socks dari rumah so, nie lah antara hasil rembatan i kat Jalan Tengah, last friday, 3 pairs of socks.  Lega skit rasanya.  Tapi nie time boss tarak, bila big boss ada tak leh le kan nak berstokin, bersandal gini...  Cuba bayangkan pakai stokin gini, then berhigh heels ngehehehe kelakar je kan....
Socks nie murah, 3 keping RM10 je.  Sepasang warna hitam, i sedekahkan kat opismate i yang jugak pelupa cam i nak bawa socks dari rumah.  Yang pink kaler tu i simpan.  Nanti leh buat tukar-tukar....

So, moh kita ramai-ramai berjemaah cam orang berpantang di opis :)

Tuesday, December 28, 2010

... bukan jenis pemakan ...

Pagi 26 sblum ke birthday party tu, w'ouls ke KLCC utk belikan hadiah topup birthday boy tu.  Pegi awal2 coz jemputan pun kul 2 keatas kan...haruslah nak cepat...Lepas breakfast, we decided naik "choo choo train" atas permintaan Sapphire.  So, sib baik la awal, parking pun senang, train pun tak ramai orang...

Dalam kul 10 w'ouls dah ada kat station Gombak, kalo naik LRT dari sini confirm dpt seating :) ....
Nie cik adik dok termenung apa ntah le dlm train tu...Suka dia dapat naik train nie...
Dah sampai KLCC, w'ouls sempat pusing2 dulu, haruslah kan...Tapi i tell u, punya lah ramai umat manusia....Guess what, i terasa cam berada kat oversea coz leh terdengar orang-orang keliling yg berbahasa omputih, arab, indonesia, myanmar ke apa ntah le kan tapi mmg bahasa yg i tak faham aaaa....tak ke terasa cam berada kat over the sea gitu hehehehe...

Neway, berbalik pada stori sebenar i, w'ouls singgah ke Marks & Spencer...pusing2, jamu mata & wallet...yang best tu tetiba Sapphire bershopping spree tau...i betul-betul terkejut...bukan dia nak toys yg kat dlm M&S tu...tapi dia beriya-iya amik 2, 3 jenis biskut....ok lah, i pun layan lah belikan biskut tu...and sib baik le yg lain2 dah settle shopping kat situ coz lepas je i bayar biskut Sapphire, terus she ajak i kuar nak cari chair...dalam hati i berdetik, letih sangat ke anak dara i nie....

I pun tuju ke centre court, ada plak space nak dok kat situ, i put her down there and terus diambilnya plastic bag M&S nie...
Dia nak i buka biskut M&S tu...dah buka, terus dia ngap ngap ngap biskut tu, happily......seriously, i was surprised...Agaknya dia lapar lah tu hahahahaha...Dia takmo berganjak tau, tengok khusyuk tul dia makan. Aiseyman, tercekci plak Sapphire nie, nampak pewutnye *blush*...
So, i jez bagi duit to my kids, soh dorang settle belikan hadiah topup *set train thomas* tu...i tunggu je dgn Sapphire.  By the time my kids datang balik, Sapphire dah settle half the biscuit dlm kotak tu, and she is ready to make a move...Jam dah almost 1, so w'ouls pun balik naik train nak ke kete, balik rumah, mandi, solat, salin baju and zassss ke birthday party tu....

And masa birthday party tu pun, Sapphire makan leh tahan banyak gaklah.. Dia nie bukan jenis pemakan orangnya, sbb tu she really surprised me that day...Nak makin membesor lah tu kan *ihiks*

... party!!! ...

26 December....aktiviti party!!! Ber-iya je bunyi party tu kan padahal hanyalah attend birthday parti anak buah i, yg baru berumur 2 tahun...nie birthday boy yg tak reti2 nak dok diam sampai maknya berkali-kali tukar baju boy nie..Dari baju lawa last skali baju sleeveless nie coz birthday boy super aktif, berpeluh-peluh gitu hehehehehe See nak snap pics pun takmo, dia nak lari-lari... Tapi baju yang ditukar-tukar tu tetap ikut tema ya....
It was a simple family get togeder...90% yang attend tu family members yg 10% tu kawan2....our family kalo buat gathering tak jemput org luar pun dah cukup meriah tau... Temanya "Thomas & Friends"  Tapi utk makpak "Blue or Red"  tak kan mak pak pun nak pakai baju thomas kannnn....So, hari jumaat lepas, kan i kata ada membuat rembatan kat jalan tengah tu....nie ha, baju "Thomas" untuk  Sapphire, harus ikut tema lah kannnn...
Satu lagi hasil rembat i last friday, hadiah birthday boy, Hooded Towel Thomas .. Rege dia RM39 tapi dapat at RM35 lepas tawar menawar.  Then 1 additional toy *a small thomas train set* for him tapi tu tak sempat snap coz beli toy tu kat KLCC and terus soh SA tu wrapkan...
Overall, mmg bestlah parti nie...sronok jumpa famili & sembang2 tak hingat donia....oooo part makan of coz lah best...sori pics tak amik banyak coz bz sembang sana sini..no time for pic taking ngehehehehe...

Monday, December 27, 2010

... stoberi masam ...

I nie sebenornya teringin bebenor nak ke Cameron Highlands (CH) tu...macam mengidam plak gitu kannn hahahaha bukannya jauh or susah tapi ntah naper, tak kesampaian gak ke situ.  Dah lama bebenor rasanya i tak ke CH..Timing memasing nak gi tu cam tak kena je.  Next year, nak gak cuba cari timing yg sesuai ke situ.....

So, utk membalut luka dihatiku *over sgt kan* dapat beli stoberi masam dari CH nie pun jadiklah nghehehe...i suka makan stoberi, tak kira masam or manis.....bukan i sorang je, the girls in my family semua suka but the guys tak suka....W'ouls kenalah beli 2 kotak, sekotak tak cukup...beli kat care4 je...murah, sekotak tak sampai RM5.  Makan sesaja pun sodap..letak dlm cereal cam pagi tadi pun sodap....
Terubat gak keinginanku nak ke CH tu :)

... breakfast ...

As salam my fwenz....amacam with your wikens?  Pasti bestkan.  Ada gak yang masih bercuti...bestnya, have fun and take care.  Buat pasukan Malaysia...congrats atas kemenangan semalam....2nd half tu memang syiok tul layan :)

Uols dah breakfast.  Harus breakfast tau seblum buat keje apa2...most important meal of the day...Disebabkan mereka2 baru je menyambut Christmas, maka today i breakfast cereal je....
Eh! ada kena mengena ke christmas dengan cereal hehehehe...takde kena mengena pun ngehehehe  Sesaja je me sekali sekala tukar selera....Kenyang?  memang mengenyangkan....Uols dah breakfast apa?

Ok lah..nanti-nanti kita stori lagik k....have a great day uols....

Friday, December 24, 2010

... wishes ...

Finally, the weekend is here :)

And to all of my Christian friends....here's

Take care uols...

... 3 RM10 ...

Today, shopping time kat bazaar Jalan Tengah blakang ofis i....antara yg berjaya di rembat....puzzle nie : 3 keping RM10, kalo sekeping RM4.  Pernah i tengok puzzle gini kat pasar malam umah i, sekeping RM3.50....
Kira ok lah tu.  Nie leh dijadikan stok untuk 3 minggu akan datang...seminggu keluarkan 1...dah lama bebenor i tak belikan Sapphire puzzle nie...yang lama-lama masih ada...walopun dia tak boring, i yang boring tengok ngehehehehe...

Hasil rembatan yang lain, nanti-nantilah i show op, tak banyak pun.  Kegunaan utk aktiviti weekend nie so cam tak thrill lah show op awal2 kan ngehehehe *padahal takde benda special & mahal sgt pun*  Today, hasil shopping yang memuaskan hati i ....

... senyum-senyum sokmo ...

 * pics credit google *

As Salam my fwens...jom kita senyum2 di pagi jumaat...

Scene 1

Sapphire :  Ibu, nak milk...
Ibu :  Kejap ye sayang, sabar...
Sapphire :  Ibu, nak MILLKKKK...
Ibu :  Kejap je, sabar....sabar tu separuh daripada ....
Sapphire :  Iklan..........
Ibu :  ?????   hahahahahaha....

Scene 2

Aqua  :  How old are you?
Sapphire  :  3...nanti i 4 years old...
Aqua  :  Yes, tahun depan u 4 years old...
Sapphire  :  How old are you?
Aqua  :  17 years old...
Sapphire :  Woweee, banyaknya...i skit, i nak banyak...i nak 20 boleh....
Aqua  :  hahahahhahaha...

Scene 3

Sapphire  :  I nak sleep...* sambil close eyes *
Ibu  :  Ok, sleep laaa...
Sapphire  :  treng la treng...
Ibu  :  TRENG????
Sapphire  :  yes ibu, treng *sambil jari menuding ke lampu*
Ibu  :  Ohhhhh  terang...
Sapphire  :  No, ibu treng lah....Trang *trunk* tu nose elephant....
Ibu  :  ngehehehe... 

Semuanya kisah benar, have a lovely friday.....Sekian, terima kasih :)

Thursday, December 23, 2010

... lunch ...

Lunch, turun ke bawah...kat bangunan ofis i ada cafe...kat jalan belakang ofis i mcm2 gerai makanan ada...tapi memandangkan dah lama bebenor keje di sini, mood makan tak mari, tak tau nak makan apa...Last-last kakiku membawa ku ke Weld sila salahkan kakiku :)....

This is my lunch today, McD.. Tapi tak beli Prosperity Burger pun sbb i kureng skit minat rasa sos lada hitam tu .... Bismillahirahmanirahim.....jemput makan....

Uols makan apa lunch today?

... putus sudah ...

Putus sudah kasih sayang brooch i lah...si Sapphire punya keje lah nie...

Semalam tak sempat nak sambungkan...so today bawa je tools i ke ofis...Tadi nie settlekan keje repair nie...

Lega, dah leh pakai balik brooch bling bling i  :)  jez add extension loop dia tu je *yg i tunjuk arrow tu*

Ada sesapa nak repair accessory meh sini....murah-murah i charge ngehehehehe....

* tq so much for your support semalam....semalam emo terlebih sensitif skit .... today feeling a lot better...thx again atas kata-kata semangat uols....lebiu all lah...

Wednesday, December 22, 2010

... ku mohon ...

Walopun ku masih mampu tersenyum riang, kerja and being very professional bout everything....
*pics credit google*

tapi sebenarnya terasa sangat camnie...
* pics credit google *

Ku redha dengan segala dugaanMu...kerana Kau Maha Mengetahui...
Namun ku mohon padaMu, kuatkan lah semangat ku ini...

Ku Mohon ~ Sheila Majid

Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuh segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang

Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku

... Pilih Theme Blog sw33tdarling.com ...

Rasanya takde sesapa yg tag i utk contest nie, tapi i join coz nak support salah sorang blogger yang i dah kenal lama, sis Amy :


Syarat 2 penyertaan ialah :-
Vote salah satu theme yang disediakan.
Tulis satu entry di blog masing² dengan tajuk “PILIH THEME BLOG sw33tdarling.com”,
Pamer theme pilihan [copy & paste jer] dan
Jelaskan kenapa korang nak sw33tdarling.com pilih theme tersebut.

Kemudian

  • Tag 3 orang rakan supaya join GA ni
  • Letakkan permenalink entry ada DI SINI [komen box]
  • Tarikh tutup pada 14hb January 2011 sebelum jam 23:59
  • 3x Pemenang akan dipilih dengan cara cabutan bertuah
  • Cabutan akan dilakukan di antara peserta² yang memilih theme paling ramai undian
  • Hadiah Misteri untuk entry yang paling kreatif
Ada 6 contoh theme seperti :


tapi harus pilih satu kan, so theme blog yg i  pilih untuk sw33tdarling.com ialah


sebabnya:
~ warna blognye yg tenang tapi kalo kaler font utk entries tu kaler gelap/black lagi sihat utk mata i nak membaca :) 

~ 3 column ... up to date laaa, kira ikut trend terkini, tak cam blog i, masih 2 column :)

~ suka gak dengan header dia yg kalerful tu...tapi kalo sis nak personalize mesti lagik cun.

kalo leh jom lah join reramai tapi harus i tag 3 org kan....so i tag :
~ sis Hezesuze
~ sis Posh 
~ sis Hanim

So, gud luck to all.....

Tuesday, December 21, 2010

... play date ...

Ni alkisah masa i cuti gak le....bawa my kids ke umah my kezen...dah berkali-kali dia dok suruh i bawa Sapphire play date with her doter, Adelle.  Kezen i nie yg aritu i crite baru balik dari London.  So anaknya Adelle lum lagi diregister ke mana-mana nursery and kezen i pun lum dapat keje lagi.  So her doter dok lah bising kat dia nak balik London nak main dengan her playmates kat sana.  Gamaknya dia boring dok kat rumah lah tu, nak main dgn adiknya, Adhara, is still a baby, tak faham lagikan.  Kesian Adelle......

So, last week, hari Rabu kot, i bawa gak lah Sapphire pergi main with Adelle. Suka lah both of them...See Adelle's toys...macam-macam ada, coz kat sana murah-murah, my kezen beli masa car boot sale.  She said, walopun car boot sale tapi toys nye tip top & cheap.  Best kan...ada oven, ada tea set (angkat teko tu pura2 tuang air, ada bunyi cam air dituang),  ada trolley (nampak sipi2 je, yg ada telinga mickey mouse tu)  bagai....I tengok pun i syiok nak main sama......
Suka tul Sapphire dapat main...sib baik lah Adelle nie pandai cakap melayu.  Ada gak dia cakap english, tapi sib baik gak lah si Sapphire nie pun leh faham2 skit english so no communication breakdown lah kiranya...and dorang pun main tak rebut-rebut...leh sharing-sharing.  In fact, w'ouls leh biarkan dorang berdua main dlm bilik all by themselves sambil w'ouls yg dewasa nie dok kat living sembang-sembang and play with Adhara....So kalo gini leh le have another play date bila-bila nanti....

Tapi yang paling berkenan is this sofa, aiseyman gambar dia tak nampak sgt cam sofa laaa, tapi percayalah cakap ku,kalo tengok live memang sejibik cam wing chair tu......
Nie Adhara, 2nd doter my kezen... Sofa dia ekceli is a bean bag tapi dibentuk kan cam wing chair...Kecik je sebenarnya coz bayangkan si Adhara nie pun baru 6 months old kan, ngam ngam soi je for her...so memang sesuai utk kids je...Sweet kan sofa nie...i loike...Best tul barangan toys kids kat sana, cheap & banyak choices....

... pertandingan lego ...

Uols kenalkan toy nie...LEGO, memang leh leka main nie...

Masa i cuti seminggu last week, time i tgh bz memasak kat dapur...dengar bunyi kecoh2 kat depan...tetiba dengar Emerald cakap "ok kita buat pertandingan lego alrite...bla bla bla" cam real je bunyi pertandingan tu  kan :D Bila i jengah tengok ke depan, memang leka tul dorang dok main lego ni dan ini lah hasilnya ....

Hasil kerja tangan Aqua....kalo dah nama boy haruslah robot kan...

Hasil kerja tangan Agate plak ... katanya keretapi boleh, bas pun boleh :)

and hasil tangan Emerald plak, peacock katanya.....

Pemenangnya?  All three menang coz bila tanya judge Sapphire...suka lego mana...."Semua-semua suka..yeaahhhhh I LOVE LEGO, I LOVE LEGO" adil & saksama gitu kan.  Mana lah dia tak suka semua, coz at last dia dapat main all tanpa perlu penat lelah hahahahaha...

And peserta2 pun hepi coz si judge tak pilih kasih :D  So, which is your fav...

Monday, December 20, 2010

... today ...

As salam...setelah seminggu cuti, today start keje...so, hari ni kebizian banget...

*pics credit google*

sampai takde masa nak mengadap blog...

*pics credit google*

insyaAllah akan ku jengah gak 'umah' uols ya...tapi rite now, i'm missing my sunshine....
tak sabar nak balik......ok ok gotta go...maafin and  take care ya....

Friday, December 17, 2010

... makacih ya ...

Sana sini tengok org hepi dapat Buffered Earnings *BE* dari Nuffnang.  I pun dah lama tak tengok account nuffnang i nie.  Lama tak jengah coz tau ciput je hasil ku and bila dah jengah pun masih ciput hehehehe...

Tapi buka-buka tengok wow...tak ku sangka ada gak BE nie...makacih pada Nuffnang sebab ada gak bagi kat  blog picisan nie,  BE and Metered Earning *ME*... sebenarnya akak nie bukan faham pun kelebihan BE & ME ni bagai tapi tetap ku bersyukur...makacih ya....

Thursday, December 16, 2010

... Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay! ...

Saya dengan rela hatinya telah menerima pelawaan utk melangsaikan tag sis Lady Ell  untuk menjoinkan diri utk giveaway nie... 

Telah ditag oleh sis Lady Ell

Link Contest SINI

Syarat-syaratnya:

1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog, warganegara dan mempunyai alamat di Malaysia.

2. Buat entry di blog korang mengenai giveaway ni dengan tajuk: Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

3. Jadi follower blog "Mama Kembar 3" DAN "Itsy Bitsy Secrets". 

4. Copy & letak gambar banner giveaway ni di entry dan sidebar blog korang beserta link nya.

5. Tag sekurang-kurangnya 3 orang untuk join giveaway ni & maklumkan pada diorang yer.

     ~  sis Purplelicious-Love
     ~  sis Zana mama batrice
     ~  sis Amy Afkarz

6. Tinggalkan url link entry and ID follower korang di ruangan komen post ini.

7. Hadiah berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets ~ WAJIB sebut tentang hadiah ni dalam entry korang yer.

8. Tarikh tutup: 6 Januari 2011

Jom tengok rupa bentuk hadiah-hadiah yang menariks ini :

Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel

Hadiah Kedua:
Island Waters Body Mist + Telekung Travel


Hadiah Ketiga:
Telekung Travel

Kan i kata menariks....pada yang dah ditag tu
 ~  sis Amy Afkarz

...jom lah join....semoga ada yang terpilih ya...gud luck to all!

... berceloteh ...

As salam my fwenz semua....jom kita breakfast lempeng & sambal tumis ikan bilis sblum berceloteh lebih panjang lagi...

Skarang nie i masih bercuti...cuti seminggu spend time dgn anak-anak kat umah.  Last wiken balik penang attend wedding my kezen.  Tu pun tak leh kemana-mana coz mmg takde masa nak ke mana-mana.  Hari Sabtu umah pengantin perempuan, hari ahad umah my aunt *pengantin lelaki* Cerita tu kemudian lah ya...bila mood mari.  

Sebenarnya masa wiken tu pun i dah down dgn package 3 in 1, demam, selsema & batuk.  Demam syukurlah dah tak de, selsema pun dah gone.  Batuk je lum baik2.  Dah pantang ais bagai but still kong kong kong...sampaikan sora pun dah cam rockers...kalah lah rockers sbb dah takde sora pun hahahaha...hopefully by next week bila start keje my voice datang balik laaa..Ubat nie semua pun dah habis ditelan....
Neway, i nak mohon maaf la sbb lum sempat berBW ke umah uols...bila cuti with kids kat umah, nak masak lah, nak kemaslah, nak itu ini lah then dorang plak conquer pc nie so memang takde masa & peluang untuk curi2 update, komen, reply komen and BW....ya ampon ya kengkawan.....akan ku curi2 masa utk buat tu semua soon...

Till then take care and have a splendid day...