Thursday, September 30, 2010

... beraya bersama adik-adik ...

Last week i trima jemputan raya dari Sis Ratna.  Katanya Sis Dee nak gi beraya ke rumahnya so dia ajak lah i skali.  Iyelah, katanya gak, bagi dia, di mana ada Sis Dee  disitu ada saya and vice versa..hehehehe... inilah bonus istimewanya dunia bloggingku...Ramai dapat adik-adik di alam maya nie.. Syukur alhamdulillah...So, wiken lepas i gi beraya bersama dua adik-adikku...

Kami sekeluarga.  Fifi selit belakang2 tu naper tu...Si Sapphire pula lambat warm up, asal bergambar, tunduk...bila Mimi & Fifi balik barulah taring dia kuar :D  Sang suami plak busy....

Dorang pun busy gak berbincang....Ntah le apa yang dibincangkan tu...Tapikan uols...cuba tengok feature wall merah yg ada corak2 putih yang i dah letakkan arrow tu kan....Tu kan, hubby Sis Ratna nye hasil kerja tangan tau...handsfree je lukis...wah! Respek aaaaa... Deco rumah dorang pun kelas... I loike banget!


Ni plak gambar candid jez before Sis Dee  balik...dok asyik cerita pasal 'tindik telinga'....izzah pun beriya-iya dok try 'pengaruh' mimi tak sakit masa tindik tu.... Sis Dee  pun crite dia dari mula bertindik sampai skarang tak buka-buka subang yang dia pakai tu...fuyoooooo tabik spring laaaaa bertahan lama gitu.  I nie masa kecik2 je nak sangat bertindik bagai...Dah tindik takat 3 bulan je pakai, lepas tu sampai lani dah tak pakai, so dah tertutup lubang subang i tu...and my doters, sorang pun i tak bagi tindik tau :D.  Opppsss dah melencong plak crite, U turn balikkk......


Gambar food tak sempat amik coz i sampai lewat...terus dok makan hehehehe... tapi nasi ayam nye adalah yummylicious sampaikan Sapphire beriya-iya makan :)  and bread pudding Sis Ratna  buat super duper yummylicious..  Sib baik i tau malu kalo dak mau i minta tapau skit hahahahahahaha...

Memang seronok tul dapat beraya dengan dorang.  Thanx ya buat Sis Ratna and hubby sebab sudi jemput w'ouls ke rumah and being a perfect host!  Semoga silaturrahim yang terjalin ini berpanjangan and i doakan yang terbaik untuk uols.....

Wednesday, September 29, 2010

... kuih samprit ku ...

Hari nie mood ku sungguh ke laut...so kita layan entri lite-lite je dulu ya...Buat Sis Afkar'z and also Sis Dee , sila jamu mata uols...this picture says it all :D .


Uols tengoklah si Sapphire nie...baeeekknya dok makan samprit tu...Dah settle kat dia sorang je kuih samprit tu...bangun pepagi *still dalam baju tido kaftannye* terus tuju cari samprit, makan 3-4 ketul...so untuk breakfast, lunch, tea & dinner... Dari mula i bawa balik rumah kuih tu, dalam sehari mesti makan nye lah...

I pun terperanjat gak tau...tak sangka langsung dia suka samprit tu...This year 1st year dia tunjukkan minat dia kat samprit nie...next year kena order lebih laaaa....So buat kawan-kawan ku terutama yang berdua di atas tu..dukacita dimaklumkan kuih samprit ku tu sudah habis yaaaaa....

Tuesday, September 28, 2010

.. jamuan raya ...

Hari nie ada jamuan raya hanyalah kecil-kecilan aja....takdelah buat katering bagai...gabungan masakan dari staff floor i and lagi satu lagi floor yang lain, dah sepakat seperti setiap tahun untuk buat jamuan raya nie... Jez for us and oso sesiapa yang happens tu datang to our floor dijemput sekali...

Me masak apa????  Nampak roti jala tu...tu i nye hasil 'order' hehehehehe...Roti jala & kari; order saja...tahap kemalasan nak masak banyak2 and angkut ke ofis dah meresap....Tak kisah le asal bawa something kan...Yang masakan bawah tu yg kaler gelap2 skit tu, i tak tau nama masakannya sbb opismate i tu ntah ke mana, tapi i dah rasa skit tadi nie, sodappppppp...Menu yg dipersetujui yg tak nampak dalam gambar adalah laksa, nasi goreng, yong tau foo, lemang, mee hoon goreng, kek coklat, kuih talam cendol & talam sagu, buahan and air oren.

Tu antara food yang djamu...time amik pics nie awal lagi so staff bersama food memasing tu ada yg lum sampai opis lagi.  Kalo rajin nanti i snap2 pics lagi with tetamu yang datang kan, kalo dak, sekian, wasallam je lah iye....So today, makan makan makan kerja...kerja ke? jangan amik rasmi ular dah....dah kenyang melengkor zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Monday, September 27, 2010

... assesori tambahan ...

Masa raya kelima aritu, w'ouls balik ke kampung SH plak... Ni gambar si Sapphire hepi sebab dapat baju baru dari atuknya...disuruh try, senyum hepi walopun baju tu adalah besar, ikutkan next year leh le pakai...tapi takkkkk dia nak gak melaram pakai baju tu.....

Tapi dia nie memang ada je 'aktiviti' sampingan dia....see sepit baju nie...

Nama pun 'sepit baju' kan...haruslah di sepitkan ke bajukan, nie pun separuh dah tercabut tau......

Nie lah results rekaan Sapphire sebenarnya...tu yang muka lagi2 satisfied tu...dah le melaram baju baru yang besar seharian kat umah, half day dia catwalk dengan assesori tambahan dia tu, orang datang beraya pun, dia buat dono je, nak nak bila atuknya suh biorkan aje, budak2 katanya.......
 Tengoklah muka noti dia tu...geram je i tengok tau!  Hai anak...anak...sabor je leeee :D

Friday, September 24, 2010

... raya last part ...

Bersambung skit crite 1st raya, ramai dah settle pasal raya, me still terhegeh-hegeh kan..Cam dah malas nak stori....nie last part terus je lah :) coz lepas tu esoknya, edisi raya kat umah i and terima tetamu je, sampaikan satu pics pun tak amik...so memang nie kisah raya last part kat penang....

Lepas beraya kat umah bonda, w'ouls terus ke umah arwah grandparents i...Memang dah jadik tradisi/kemestian w'ouls akan ramai-ramai berkumpul di situ.  So at least, pada sesiapa yang akan pulang ke rumah mertua memasing esok hari, dah confirm dapat jumpa semua sanak saudara kat situ kan....Dah tak perlu nak ziarah dari satu rumah ke satu rumah....


Yes, kesemua adik beradik bonda i yang seramai 12 family termasuk anak dan cucu memasing ada kat situ, so adalah plus minus 100 orang gitu time tu...Memang meriah, havoc, heboh gitu :) Walopun gitu, terasa gak kehilangan arwah pakcik w'ouls yg  meninggalkan dunia bebaru tu kan.  Al-Fatihah...

Bila nak makan harus makan kat bawah je....see, nie proses membentangkan 'sapra' untuk w'ouls semua lunch....Best oooo duk makan ramai2 gini...Gambar makanan tak snap coz bila dah start proses hidang2 nie, dah jadik kewajiban tugas i kat dapur je laaa... 
Makanan w'ouls order je.  Nasi putih, ayam masak merah, daging masak kicap, kari ikan masin, acar buah, acar timun & sambal belacan...Duit utk food nie semua memang dah lama w'ouls nie kumpul dana dari setiap keluarga monthly...Dari dana nie gak lah w'ouls slalu dok buat gathering and outing bagai....Sepakat membawa berkat gitu kan....

Pics memang i tak snap banyak pun...Bz salam2, gossip2, catching up stori morri dgn sepupu sepapat yang lama tak jumpa, tolong hidang2 makanan, basuh pinggan mangkuk ramai-ramai kat kolah belakang rumah....aaaaa memang best tul raya.  Mengeratkan lagi silaturahim kan :)

Thursday, September 23, 2010

... hadiah raya ...

Kita stop jap crite aktiviti raya...i nak show op skit hadiah raya i.  Wah! bunyi real je hadiah raya...to me hadiah la kan...Nak tau apa hadiah rayaku....

Dapat kad raya from my fwenz laaaa....

Ni dari sis Perantausepi

Ni plak dari sis Ikiqzana

Makacih bebanyak ya postkan kad raya to me...tahun nie me tak sempat nak gi beli and post kan kat uols...tapi dah wish kat blog kira acceptable lah kan kan kan *ihiks*

Ni plak dapat kotak ajaib doraemon hadiah yg best2 dari Sis Ell.
Dapat mug, kurma & cookies yang sodap....Mug tu special oooo siap ada engrave gambar sis Ell  lagik...i loike!

Yang nie membuatkan i tersengih kegumbiraan gak...dapat jem/lempok durian yg yummylicious *sis, dah tinggal separuh, laju je w'ouls makan nie* and oso dapat stickers oooooooooo stickers bukan sebarang stickers, stickers butterfly ooooooo paberet i :) tu bukan for my kids kan kan kan ngehehehehe  Yang sedihnya ada lagi satu balang, balang acar buah tapi balang tu pecah...so tak dapatlah nak merasa...

annnnnndddddd jeng jeng jengggggg dapat buku oooooo!!  Lepas nie tiap-tiap hari mesti i dok tersengih je ...

and nampak tak kata-kata pujangga sis   "Sahabat ibarat buku.  Semoga persahabatan kita memberi manfaat sebagaimana buku yang terus abadi manfaatnya sepanjang masa" InsyaAllah sis....

Dapat parcel nie sebenarnya dah lama...tapi disebabkan i ada emergency and amik cuti awal dari yang sepatutnya, jadik dapat lah lepas raya le...Dah tu, parcel nie plak ada sorang opismate i nie yang tolong  terima kotak nie awal2 dulu tu...tapi bila i masuk keje, dia plak yg cuti...Kiranya semalam baru lah dia leh serahkan kat i parcel i nie.  Syukur selamat sampai...

Sis, thanx a million sis Ell , suka banget banget...acar buah tu memang takde rezki laaaa tapi bau dia walla! i tau mesti sodap.....thanx again ya sis!!!

Wednesday, September 22, 2010

... bestnya raya ...

Kebiasaannya pagi raya, lepas jamu selera lite2, mereka2 akan ke masjid untuk menunaikan solat sunat aidilfitri... Then balik umah, bersalam-salaman then apalagi...mulalah sesi  click click *bergambor* raya kan...So, layan je lah pics....

One big happy family yg bertemakan kuning/brown...

Jez us....Abang, Bonda, Abangcik, My Sista and yours truly.... :)

My Abang's family...

My Abangcik's family...

My lovely family...

and my youngest sista's family...

gambar2 candid...

and the lil' babies of each of our family ....

and dish pagi raya sekadar alas perut adalah ketupat palas, rendang paru, rendang daging pedas, kuah kacang, lemang and rendang tok .....
Lepas dah settle click sana sini, aktiviti wajib adalah berkumpul di rumah arwah grandparents i, tu next entri lah iye .....

Bestnya raya sebab dapat jumpa sanak saudara :)

Tuesday, September 21, 2010

... sehari sebelum raya ...

Sebelum stori mori, nak wish gud luck pada pelajar2 yang menduduki peperiksaan UPSR!  All the best, and smoga sukses....and to the parents, rileks laaaa, jangan gementar on behalf of your kids hehehehehe

Nie crite sblum raya lagi nie hehehehe...Hari khamis, last day posa...

Sampai penang pagi, dalam kul 8am gitu...lepas lepak2 & rest2 jap...terus ke Queensbay Mall (QBM) dulu...Aritu sebelum balik penang, i ada ckp nak gi shopping baju Aqua dulu kan, tak menjadi...Tak jadi coz pegi dah tengahari gitu, orang ramai...So postpone, shopping kat penang je, gi QBM tu pun kejap je, sejam gitu dah settle shopping and then jez jenjalan jap...

Keluar2 QBM, stop jap amik pics tepi laut hehehehehe....Panas terik time tu, dah almost kul 1 tapi amik pics pun dua tiga shot je pun :D  Then terus balik umah....
Nie menu last berbuka....lauk simple2 sbb w'ouls dah mula nak masak utk pagi raya...
Pics kesemua cucu bonda i....
Lewat malam skit, one of my kezen datang and anak dia ajak main bunga api la plak.....apalagi, layan je laaaa....
Sori laaaa pics mmg kurang memuaskan coz i snap guna hp :)  ni laaa lebih kurang aktiviti sehari sebelum raya w'ouls  :D

Monday, September 20, 2010

... smart tag ...

Salam my fwenz....lama sungguh i bercuti, 2 minggu tu..Memula tu plan nak start cuti hari khamis seblum raya and seminggu lepas raya...tapi kita hanya merancang, Allah swt yang menentukan....so 2 minggulah i bercuti....

Apalagi, mulalah mood pun nak cuti memanjang :D  Nak keje pun terasa berat je and update blog pun rasa cam blur jap je *ihiks*  Sblum layan hal raya...ni kejadian sblum raya...

Smart tag yg sungguh penting untuk w'ouls sekeluarga rosak!  Penting time2 nak balik raya je...jimat masa oooo kalo ada smart tag nie.  Bila nak bayar kat tol tu kira laju lah skit kan....See, nak check balance tapi kat screen dia kuar "CARD"...

Sib baik w'ouls ada 2 smart tag nie.  Check kat yg lagi satu, ok je kuar balance.  Confirm la smart tag tu dah pewai.  So masa i balik semula ke KL sblum raya tu kan, i gi le beratur kat office tol Damai tu... Memang ramai org dok beratur kat situ nak topupkan Touch'n'Go dorang.  Sib baik la tak lama i beratur, i ternampak notis nie kat notis board dia...

I potong Q ke depan skit, tanpa rasa segan sila, kuarkan hp snap je gambar notis nie and ciao...

Bukan je leh jadik bahan blog tapi senangkan keje i tak yah nak tulis2 alamat tu hehehehe...Esok lusa leh le SH gi antar smart tag yg rosak tu ke situ.....So, uols kalo smart tag rosak, tak yah dok pi kat pejabat2 yang kat tol tu tau, pi hantar terus je kat Syarikat Touch'n'Go Sdn Bhd tu, alamat cam kat atas iye..eh! Tapi kalo luar KL, uols check lah sendiri ek hantar kat mana hehehehe....

Sekian, harap maklum :D

Wednesday, September 8, 2010

... i'm back ...


Salam my fwenz....I'm back in KL...untuk sementara waktu je...InsyaAllah lepas sahur pagi Khamis, bertolak semula ke Penang. Dikesempatan ini, i nak ucapkan jutaan terima kasih atas ucapan takziah and doa2 kalian semua. I really really appreciate it...

Today nye aktiviti hanyalah untuk mengemas rumah sebab tinggalkan rumah ahad sudah dalam keadaan kelam kabut.. Then tengahari nak gi amik Emerald from school and ke kedai kejap, nak belikan Aqua seluar rayanya. Bajunya dah lama belikan, seluar je belum..Patutnya hari ahad tu nak settlekan tapi iyelah kan...

Kejap je masa berlalu, ramadhan dah nak sampai ke penghujungnya...ntah sempat ke tak lagi untuk kita sama-sama merasa ramadhan yang akan datang. Again di sini, i ingin meyusun sepuluh jari memohon maaf andai ada salah & silap saya pada anda semua...Takde niat dihati ini nak menyinggung perasaan anda, tapi i nie hanyalah manusia biasa yang mampu membuat kesalahan.

Pesanan penaja i pada semua : Pada yang nak balik kampung, safe trip, ingat pada yang tersayang...bior lambat asal selamat. Semoga selamat pulang dan kembali. Pada yg bermain bunga api atau mercun tu, berhati2, perhatikan anak2 kecil jangan pula yang besar2 nie dah syiok sendiri plak kan. Makan rendang, ketupat, kuih raya berpada2 jangan plak, kilo2 yang hilang selama sebulan tu, dalam sehari dua muncul kembali *peringatan utk diri sendiri nie * Ha! Pada yang lum bayar zakat fitrah *ada ke?* cepat2 bayor! Pada yang terpaksa kerja tu, sabar ek....redho je laaa, insyaAllah next year, uols plak dapat bercuti...Whatever u do semasa raya nie, jangan ter-over...beringat2 sama... Semoga kita semua berada di dalam lindunganNya sentiasa, insyaAllah.


Akhir sekali, SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI bersama yang tersayang dan semoga kita ketemu lagi di lain waktu, insyaAllah....

* Entry berpelekat hingga esok, andai ada entri baru, kat bawah iye :D

... kuih & hamper ...

Raya2 haruslah ada kuih muih kan... This year, seperti gak tahun2 sebelumnya, kat umih i ada kuih tunjuk je lah... and this year plak, i memang tak order banyak...ntah lah naper, mood raya kureng skit :)

Kuih wajib ada kat umah i nie lah, samprit dan kuih tart.  Kerepek yang aritu beli bebanyak dah tinggal sebungkus, ntah bila nak topupkan balik semula :D


Tahun nie rezeki my big boss murah, sebab dia dapat a few hampers...Ni antara gambar hampers yang i sempat amik...suka tengok gubahan hampers nie...ada yang kreatif yang buat ala2 bentuk masjid tu :D
Dalam banyak2 tu, big boss ada sedekah satu kepada w'ouls.  Dia suruh i agihkan...I book kotak hamper tu, ater dia boss i kan, harus i mintak je kat dia kotak tu...leh buat tempat simpan barang2 kat umah i nanti :D  Dalam hamper tu ada byk kuih muih...Kuih2 nie i dah agih2kan kat kengkawan opis & for myself *wink*, setiap sorang dapat  3 bekas tu...

And kek lapis nie plak, i dapat from one of my fwen yang keje kat Sarawak tapi balik raya kat kl.  Sebenornya i pesan kat dia, tapi dia tak nak plak amik duit i, a gift for my family katanya :D  Thanx bro, next year buat gini lagik ek hehehehe...Tengoklah kek tu, i loike banget coz dia buat bentuk ala-ala ketupat gitu :D...

Syukur, bertambah lah kuih muih kat umah i :D  Makacih boss, kalo nak sedekah hamper lagi, i rela  u hehehehehe

Monday, September 6, 2010

... Al-Fatihah & mohon maaf ...

Salam....

Tak disangka-sangka, tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk kita umat islam menyambut Aidilfitri, berita sedih ku terima....Semalam, pakcik ku meninggal dunia.  Lepas solat subuh dia duduk di kerusi malasnya seperti biasa...Bila pagi tu, makcik ku tengok dia seakan tengah tidor, jadi makcikku tak lah mengejutkannya.  Tetiba bondaku telipon untuk bercakap dengannya, dah bila makcikku cuba kejutkannya, barulah dia sedar bahawasanya pakcikku telah pergi untuk selamanya.....

Al Fatihah buat Allahyarham Idris Hashim.  Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...

Pada semua rakan2ku....Selamat Menyambut Aidilfitri...Ku mohon maaf andai ada ku terkasar bahasa sehingga menyinggung perasaan kalian semua...Jaga diri baik-baik ya.....

* ketika entri nie dikeluarkan, ku telah berada di Pulau Pinang....

Friday, September 3, 2010

... buat apa??? ...

Selamat berhujung minggu....uols buat apa????

Shopping ke?
Baking ke?
Tidor je ke?

or dah balik kampung?

apa2 pun, take care, have fun...oh...pada yg dah start cuti...
SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI ...
mohon maaf andai ada saya terkasar bahasa.....

* pics semua credit mr google...

... telinga ku masih tidoo ...

Kisah benar, lawak sengal pepagi time sahur......

SH : Ayang semalam penat sangat ek...tido awal..
Me : A'ah, exhausted... (awal pun kul 12 ye)...naper ya...
SH : Tak semalam bla bla bla...(he said sumthing, tapi i dengar)...
Me : Laaaa, iye ke...
SH : Iye
Me : B nie bior betul...jgn buat lawak...uish terkejutnya....
SH : Laaaa betul laaa..apa yg nak diterkejutkan sangat?????
Me : Mau tak terkejut...accident ke apa???
SH : Accident????
Me : Iye laaaa Jessica Alba mati tu....accident ke apa?
SH : Ntah le, mana tau hehehehehe
Me : Laaaa apsal ketawa plak nie...
SH : Bila masa plak Jessica Alba mati????
Me : Tadi B cakap tu....
SH : Tadi B ckp, semalam dua tiga kali jap jap letrik mati....jauhhhh bunyinya dari Jessica Alba mati...hahahaha takkan lah posa2, pendengaran pun dah kurang hahahahaha...
Me : hahahahahaha...masyaAllah...macam mana leh ayang leh dengar lain ek hahahaa..

Apalah i nie kan.  Telinga ku masih tidoooo lagi time sahur tu :D

Thursday, September 2, 2010

... perfume raya ...

Tadi crite pasal sampul raya...now perfume raya plak *ihiks* Tapi sebenornya bukan perfume raya pun...

My son Aqua semalam sms-ed me nak minta i belikan dia a perfume/body spray...Yang dia dok pakai dah nak habis.  I tanya laaa yg lama perfume apa or any preference, dia ckp tak kisah...Dashing boleh, Nike boleh, Adidas boleh, dia belasah je, tapi kalo nak belikan dia Boss ke, Davidoff ke pun ok gak hahahahaha...Takde maknanya i nak belikan tu semua...school going lagik so pakai yg biasa2...Dah keje nanti, beli lah perfume mana yg dia nakkan tu *ihiks*....

Ginilah jadik ibu pada anak2 yg grown up.  Preparation dia lain skit dari si kecik tu.  Si kecik tu baju/lotion apa kita beli, dia pakai je.  Yg grown up, kena bawa dorang soh pilih sendiri...tapi sib baik my kids nie tak byk kerenahnya.  Ada tika tu, dorang soh je i pilih, adakalanya plak, i guna je kuasa 'veto' i hahahahaha  Tapi tu jarang2 le and i tak suka gitu coz takat nie, my kids takde lah minta yg very the luar kemampuan i and oso kalo guna kuasa 'veto' nie, tak best sgt bila ada bermasam muka.  So, kena lah treat them as adults, slalunya we discuss dulu and try to make the best decision for all... 

Berbalik ke pangkal jalan actual stori, dah alang2 i nak membeli for him, i check la yg my doters nye perfumes/body sprays...pun dah ringan2....So semalam, masa balik opis, singgah le MaxValu belikan dorang tis perfumes..Yg the gals punya i pilih tu coz suka plak i tengok casing dia hehehehe......
Ok lah tu kan. So sebenarnya nie bukanlah perfume raya...nie adalah perfume raya plus perfume everyday dorang, ngehehehehe....

... sampul raya ...

Pasal duit raya, me consider dah settle...Dah pass duit kat my SIL for her to tukarkan coz dia keje kat bank. Balik kampung baru i amik. Jarang2 sangat i gi tukar sendiri :)

Neway, sampul raya i dah siap.

Tunggu balik kampung nak masukkan duit je. Design lain2 coz amount nak masukkan pun lain-lain. Senang skit nak bezakan bila nak hulur. Takle bertanggak yang mana satu nak dihulurkan nanti bila 'diserbu' dek anak2 buah i ;D

Kids time2 raya syiok kumpul duit raya lah. Mak pak yg fenin nak kuarkan duit raya hahahahaha...ala kita kecik2 dulu pun gitu..me and my bros dulu2 siap lumba sapa yang dapat paling banyak. My younger sister jauh beza umur dgn w'ouls so takde lah dia dpt rasa sgt zaman2 lumba kira duit raya dgn w'ouls.

Tapi duit tu tak leh buat beli apa2 pun, semua kena masuk simpanan memasing. Kalo nak sangat beli barang, only 20% je yang leh pakai..80% lagi, simpan....Now, i praktikkan benda yang sama to my kids. At least, terkejut tergempar dorang, ada gak simpanan tu... Dapat lah my kids nie belajar the value of money, berjimat & menabung. Nak beli barang, dorang pikir 200kali...sayang nak guna duit sendiri hehehehehe...

Tapi ada gak adegan2 i ~masa kecik2 dulu~ and oso my kids nie...org bagi duit raya kat kita, kita plak menjadik dermawan terhormat...bagi duit tu kat ntah sesapa...budak2 'assalamua'laikum' ke, anak2 kawan yang bertandang ke hehehehe...time tu kecik lagik, tak faham nilai duit tu...Mesti ni pun terjadik kat uols kan :D. Banyak memori raya kalo nak disingkapkan..memori suka dan duka, kelakar dan sedih.....

Dah dah dah...dah mula nak melalut....so uols dah tukar duit raya ke?

Wednesday, September 1, 2010

... spa ...

Ada sorang ofismate i gi ke Bandung sblum posa haritu, and she gave me ole2 nie...i loike!  Rasa cam dapat membelai diri ala2 spa kat umah je hehehehehe

Ni untuk lulur badan.  Dah try memang best, wangi and kulit terasa licin je lepas discrubkan....

Ni plak lotionnya....

Kata tak berminyak, tapi bila i sapu kat tapak kaki, bila jalan rasa cam melekit skit... but bila disapukan kat tangan ok je la, rasa moist and wangi je. 

Thanx for tis gift! Memang i suka sgt nak nak yg utk lulur badan tu...Berseri-seri nanti i raya nie hahahahaha....