Tuesday, August 31, 2010

... 53 = 3 ...

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Tahun ni Malaysia menyambut 53 tahun kemerdekaannya!  Syabas! I'm proud to be a Malaysian....Walopun kita nie makin maju ke hadapan, doa saya kepada rakyat Malaysia...jangan lupa diri...jangan lupa asal usul kita...Jangan pula sibuk memajukan diri sehingga lupa asal usul kita, adap sopan kita, keperibadian kita asalnya dan pada semua umat Islam, jangan lupa kita kepadaNya Yang Maha Esa.....Semoga kita, sama-sama mengejar amal ibadat untuk dijadikan bekalan di akhirat kelak, insyaAllah.....

And also, as a mom, i nak wishkan Selamat Menyambut Harijadi ke 3 buat my lil' Sapphire!  Smoga you'll grow up menjadi anak yang solehah, tak lupa and hormat pada orang tua, insan yang berakhlak mulia, terpelihara keperibadianmu, smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezki dan dilindungiNya selalu ... ibu akan sentiasa doakan yg terbaik buatmu.....

3 tahun yang lalu bila orang ramai sibuk keluar nak menyambut hari kemerdekaan Malaysia...i pun busy gak nak keluar...tapi nak keluar gi check in kat hospital :D  Due date sebenarnya adalah 14 september tapi 30 ogos tu, masa gi check up, i dah rasa mild contraction... So, my gynae soh 'check in' jugak malam tu... Masa check in tu contraction still very mild....

But then, 31 ogos, pukul 4 pagi, dah mula rasa stronger contraction 1 hour apart...and syukur pada pukul 11.15 pagi, lahirlah puteri 'merdeka' bongsu ku ini.....my lil' cheeky, cheerful Sapphire!  Adik yang dimanjakan oleh seorang abang and 2 org kakak...my doter Emerald yang paling gembira coz her wish for a baby sister termakbul akhirnya hehehehehe...

Kiranya senanglah untuk i ingat Malaysia merdeka berapa tahun, contohnya : this year kemerderkaan ke 53...and my lil girl is 3....53 = 3 gitu lah kan :D  Makin bermakna hari kemerdekaan ini buatku.......

Monday, August 30, 2010

... cuti bukan untuk berhoye-hoye ...

Salam uols...  Arini me cuti...tapi cuti bukan utk berhoye-hoye.  Cuti emergency....sbbnya....

Sapphire demam, tu ubatnya.....Memang haruslah i jaga, tak sampai hati nak antar babysitter.  Dia demam dari hari Ahad, dah dok beransur pulih, cuma badan masih dedar lagik.  Tapi tetap aktif...mulut pun tetap aktif  :D  bila dia rasa lemah, then dia akan baring...lepas rasa cam sihat skit dia mulalah aktivitinya ..... cuma yang risau tu, dia tak nak makan, susu pun tak brapa nak minum.  Risau takut perut kembung je kan...  Syukur, senang gak nak telan ubat tu.  Tu yg agak cepat gak recovery dia tu.....

Hopefully today dia akan recover 100% le....Have a fun day ya uols....

Friday, August 27, 2010

... lama dok ngidam ....

Dah lama i dok 'ngidam' tau... bukan ngidam nak makan.... mengidam nie ha....
Ngidam nak beli hanger tudung nie....eh betul ke namanya hanger tudung...ntah le kan, tapi i panggil nie hanger tudung...I beli nie kat Jalan TAR rasanya 1st week of Ramadhan kot.  Pegi straight after dorang balik terawih...Plan nak pusing2 dalam kete, tengok orang ramai kat Jalan TAR tu.  Surprisingly, tengok2 orang tak ramai time tu...

So, apalagi, SH ajak turun jalan2 la plus rezki w'ouls dapat parking plak tu.... Jalan2 nampak satu gerai nie.  Satu2nya gerai yg jual benda nie... rege dia letak RM25 yg kecil yg besar RM35 kot... tapi i amik yang kecil je, amik 3...2 for me, 1 for my bonda.  dia bagi rege RM20.  Ok lah kan...tak tau mahal ke dak, tapi sbb dah lama ngidam rembat gak le...Ni pics full view dia...

Senang lepas nie gantung je tudung2 awning keras tu, alaaaa tudung 'ekin' tu .... leh gantung2 je kat situ... senang nampak warna apa yg dah ada warna apa yg takde and plan nak beli :D

Today, ada yang bercuti kan sempena Nuzul Quran...bestnya.  Shopping ke or plan balik kampung sambut posa dgn famili kat kampung....Whatever your plan pun, have a lovely day, take care and enjoy your weekend too :D

Thursday, August 26, 2010

... divolunteer ...

Hari Sabtu lepas, dalam kul 3.30 petang, i terima 1 sms berbunyi gini " Darling Sis, kami dah sepakat  volunteerkan umah u utk iftar today :) potluck style, bolehkan, love u so strong " Sms from my SIL, baeeeeknya puji coz nak minta sumthing hahahahahaha.

Suka suki hati dorang je nie memvolunteerkan rumah i tapi i memang tak kisah..walopun umahku kecil, and andai dorang sudi datang, i hepi banget.  Sebenornya memang slalu gak lah dorang nie buat keje gini, volunteerkan umah i for gathering.  Sedangkan umah both my brothers landed and besar dari umah i tapi tetap umahku menjadi pojaan hati dorang.  Like i say, i lagik suka cuma takut dorang tak selesa sbb umah kecil, tu je....

Neway, hari tu i masak simple2 je coz potluck...tak yah le kecoh nak masak byk2 kang membazir plak....
Foods yang dihidang lebih kurang gini lah, homecook by me : sambal tumis udang, sayur campur, sup ayam, by SILs : roasted chicken, mee goreng, kari daging and ada yg di beli dari PARAM : goreng cempedak, goreng pisang, otak2, murtabak, popia basah and ikan bakar and semuanya settle licin :D  Makan ramai2 sedap dia lain macam skit, betul tak ngehehehe  Pics ekceli ada amik tapi tak tau naper semuanya blur je...so malaslah nak tempek sini....

Syukur alhamdulillah.....we are blessed to have wonderful families kannnnn....

Wednesday, August 25, 2010

... bola ...

Last wiken kan Aqua balik umah.  So everytime dia balik rumah from asrama, dah jadik satu kebiasaan for him to buy magazines utk baca or catch up. 

Tapi korang tengoklah....pengaruh Aqua, the only son in my family ni.... Habis the girls pun baca magazine bola...kalo uols dengar dorang berbual pasal bola, bukan takat SH & Aqua je ... Agate & Emerald pun leh join in tau and they know their 'stuff' :) ....

Bola tak mengenal jantina or umur....kalo dah minat, minat lah kan....Me? tau la skit2, cukup2 makan je la, leh contribute skit2 dlm sembang2 bola tu hehehehehehe Well, can't fight them, join them kan :)  ...

Uols minat bola tak?

Tuesday, August 24, 2010

... pakai baju ...

Salam kepada semua kawan2 ibu......

Today Sapphire berkobar-kobar nak pakai baju atau dengan lebih tepat lagi button up dengan sendiri nye.  Selalu ibu buatkan tapi today, Sapphire nak usaha sendiri....

Mana button nie, ok ok dah jumpa....

Dah settle...check semua ok tak...:D
Yeah!!! Dah berjaya ....MERDEKA! Eh eh, merdeka?????  Kira merdeka dah le sebab Sapphire dah leh independently button up my shirt walopun ghupa cam Pak Uda, Pi Mai Pi Mai tu hehehehehe...senget pun senget le, yg penting tu.......
I Did It Myyyyyyyyyyyyyyyyy Waaayyyyyyyyyyyyyy :D

Monday, August 23, 2010

... aqua ...

Salam my fwenz...

Last wiken adalah sangat best bagi i sbbnya aqua dapat balik rumah & dapat lah berposa & berbuka togeder2 ... Ni lah kekdahnya bila anak masuk asrama kan... nak dapat dok togeder2 agak susah...lepas nie masuk u, keje, kahwin...bertambah2 lah susah nak berkumpul...eh..ke situ plak i kan...tapi tat's reality of life maaa....

Sebenornya me today a lil' bit letih. Had a tiring but enjoyable wiken. My family datang berbuka at my place...last minute they voluntered my place for the berbuka hahahahaha...Bukan suggest tau...voluntered :D Tu esok lah me stori k....

Ni i jez nak share 2 pics yg sempat bluetoothed from Aqua's hp to mine...gambar dia kat Beijing bebaru nie, lelain tu gambar group and oso gambar pemandangan without him alone.  Anak dah gi, ibunya lum jejak :D ....

Neway, semalam i had to send Aqua masuk balik ke asramanya lah.... huhuhuhu ...Depan skolah dia tu ada a biiiiigg PARAM. Dia request nak makan otak2....so haruslah me terjah kejap ke sana membelinya...tapi yang best tu, w'ouls dapat nie free...hepi lah my girls kan..
hahahahaha....leh plak dorang dok distribute 'benda alah' nie kat PARAM kan... w'ouls dapat 4 kotak, girls dapat sorang sekotak...yang syiok tu kat sapphire pun dorang bagi sekotak kahkahkahkahkah...sapphire mulalah tanya apa nie, apa nie....w'ouls cakap kat dia tu kotak kosong saja soh pegang jadik bag...dia hepi je lah. Masuk2 je dalam keje, emerald & Agate cepat2 kosongkan kotak Sapphire and gave her 'bag' balik, suka dia hahahahaha padahal tak tau dia dah kena 'trick'....

Well, sapa yang tak suka barang free kan kan kan ;D

Friday, August 20, 2010

... keje tahunan ...

Bermula sudah keje tahunan i setiap bulan posa. Keje apa....ini daaaa....

Nak siapkan kad-kad raya big boss i .... Nie baru dapat skit. Lum the whole amount. Tahun nie kurang skit la, sbb boss baru kan, so kenalan dia kat sini lum ramai lagi. This year cuma 3 ribu kad raya je yg harus disettlekan. Legaaaa......

I'm hoping by next week to settle semuanya coz tak suka tengok benda nie kat blakang meja i..menyemak je kan. Tis year, buat sensorang since Ima (sorang2nya staff division i le) dah resign... Ima dah resign dah 3 - 4 bulan lalu kot...Now ada pengganti tapi bukan permenant. One of the receptionist ganti temporarily tapi not all the time dia dok kat bilik i. Bila big boss masuk, baru dia assist...kalo dak dia gi buat keje dia laaa....

Oppss... melencong plak. K lah, keje ku dok menunggu....Slamat berkerja uols!!!

Thursday, August 19, 2010

... raspberry siroop ...

Kita minum dulu.......... oppps posa, posa ;)

Kalo kat PARAM tu, macam2 jenis air dijualkan. W'ouls memang leh dikatakan jarang j a r a n g sangat nak membeli air yang kaler2 tu. Kalo beli pun samada air tebu, cendol or soya. Slalunya i akan siapkan sirap je untuk berbuka. Sirap tu pun homemade. Tahun nie tetap ada sirap tapi yg belinyelah.

Special skit
sirap nie...Masa bonda i ke Aceh a few months ago, dia ada belikan tis sirap for us....2 botol raspberry siroop @ sirap nie.

Ni dah tinggal setengah botol dah huhuhuhu... Tapi rasanya leh bertahan till end of posa. I plak kalo berbuka harus minum hot drinks. Skali skala je baru minum cold drink....
Memang sedap la sirap dia. Ada cam rasa dicampur dengan soda je plus disebabkan perisa raspberry kot... Bonda siap cakap, kalo ada sesapa nak ke Aceh dia nak kirim hehehehehe....

Uols slalu berbuka prefer minum air apa?

Wednesday, August 18, 2010

... FM & mohon maaf ...

Ni FM (fridge magnet) i yang terbaru....

Yang ni ole2 dari my son, Aqua...aritu dia ke Beijing for his chess tournament, so haruslah dia belikan FM for ibu kesayangannya :)...
Yang ni plak from my aunt yg gi berholiday ke London...


Tq tq tq....Bertambah2 lah koleksi FMs i....bestnya...


*********************************************

Ni plak topik lain dari FM ya....Pasal GA yang i buat bebaru nie...mohon maaf sesangat kat pemenang2 sbb i lum hantar lagik hadiah2 tu...dah lama siap tunggu nak pos je...

Aritukan, i mentioned i tunggu sampai SEMUA pemenang antar alamat for me to pos kan, sbb i malas nak gi berulang-alik untuk pos...tapi memandangkan ada lagi sorang lum bagi alamat sampai lah ke harini, tu yang delay i nak gi pos....

TAPI i i dah decide, by end of today, tak dapat gak alamat, esok i gi post gak lah....Tak baik kan buat orang tertunggu2 hadiah.... So, kepada pemenang yang lain, harap maaf...InsyaAllah, tiada aral melintang, esok i poskan kat uols hadiah2 yang tak seberapa tu....

Dan kepada Saudara HaFizRahMan ~takmo adiah ke *ihiks* ~ ...

..Sila antarkan alamat u ya. TQ....

* latest update : Baru je trima alamat nye....so, kepada pemenang2 bertuah, tunggu lah hadiah i yg tak seberapa tu ya...hope uols will like it :D

Tuesday, August 17, 2010

... tali pinggang ...

Uols mesti tau nie apa kan...

Ni tali pinggang besi. Ni bonda i punya....my bonda is staying with me dah almost 2 weeks nie...lepas my MIL balik aritu, silih ganti plak
Berbalik ke crite tali pinggang besi nie...ni bukan nak crite pasal 'nakal2 kena pukul dengan tali pinggang' tau hehehehe...Tapikan ada tak uols masa kecik2 kena belasah dengan tali pinggang...me tak, me gud girl masa kecik2 tu....tak pernah kena belasah dengan tali pinggang oooo TAPI dengan rotan ada gak la hehehehehe... Masa kecik2, me nakal gak tau...iye lah, atas i ada 2 org abg...so i apa lagi...i pun lasak cam jantan lah kan ...Oooopsss dah 'tergelincir' dari landasan lah plak... Jom balik ke pangkal jalan :D...

Meh tengok apa jadi dengan tali pinggang nie.... Tengok....

Si Sapphire pakai masa naik beskal ... Tapi cuba uols tengok betul2 tis pic plak...
See dia tambat kan tali pinggang tu kat blakang beskal dia tu....i tanya "Sayang, what are doing?" Dia jawab "Pakai seat belt la, tak pakai dangerous. Nanti polis tangkap" hahahahahahaha....dia dah convert tali pinggang besi my bonda tu jadi seat belt beskal dia.....

Kecik2 dah menyahut seruan kerajaan on safety "Gunalah tali pinggang keledar" Ok la tu :D

Monday, August 16, 2010

... wikenku ...

Salam my fwenz...nie stori pasal wikenku tapi pics tak snap sbb mood adalah MALAS!

Saturday berbuka kat rumah je TAPI tetamu ramai...jez famili members yg tetiba roger2 call kata nak datang kat umah, pot luck gitu....wuhuuuu best! Walopun potluck tapi sempat gak me bersilat kat dapur and produced 3 dishes....bukan gambar yg kat bawah tu tau, tu pinjam dari en google je, tapi lebih kurang gitu le *ihiks*

gambar ihsan en google...

Sunday plak, tengahari gi Banting, beli rempeyek....kat port biasalah FAZ Enterprise kot nama kedai tu hehehehe lupa lah plak, raz ke faz ermmmm ....yang pasti ramai org 'shopping' kat situ...utk bisness and sendiri nye consumption. Me beli untuk sendirik nye consumption plus utk my PIL and bonda i je le...
gambar ihsan en google...

Balik singgah umah SIL ajak berbuka kat luar...So semalam 1st time berbuka kat luar, kat Shah Alam...dekat dengan area Jakel tu...Kat situ byk restoran2 makan oooo....pusing dua tiga kali, last skali stop kat Restoran Selera Kampung...food was sedap and reasonable....

Tu je nak stori...today me still rasa malas yg hamat...tapi kira ok lah kan asal ada stori .... hehehehehe...

Have a great day and takmo malas2 cam i k :D

Friday, August 13, 2010

... kurma ...

Rezki di hari jumaat. Dapat kurma dari bos2 kat sini...tak perlu nak beli dah...Cukup stok sebulan nie... I mmg suka berbuka dengan kurma...Kkdg tu lepas berbuka dok sesaja tengok tv, leh gak lagi layan kurma 3, 4 biji...I suka yg basah2 skit..sedapppp....
Kurma adalah buah yang berkat, Rasulullah SAW mewasiatkan kepada kita untuk memulakan sesi berbuka puasa dengannya.

Daripada Salman ibn 'Aamir, Sesungguhnya Rasullah SAW bersabda :"Jika salah seorang di antara kamu hendak berbuka puasa, berbukalah dengan kurma sebab kurma itu berkah, kalau tidak ada maka dengan air kerana air itu bersih dan suci." (Hadis riwayat Abu Daud dan at-Tirmizi).

Daripada Anas:"Sesungguhnya Nabi berbuka puasa dengan beberapa ruthab (kurma basah dan segar yang baru dipetik dari pokok) sebelum solat Maghrib, kalau tidak ada ruthab, maka beliau berbuka dengan tamar (kurma kering), jika tidak ada, maka dengan meneguk beberapa tegukan air putih." (Hadis riwayat Abu Daub danat-Tirmizi)


Uols suka tak makan kurma coz memang ada yang tak gemar kurma nie kan......

Thursday, August 12, 2010

... fwenz ....

Semalam masa tinggal berdua dengan Sapphire, i on kan astro for her, Channel 613. Nak soh dia layan kartun sensorang while i nak solat..... Lepas je i amik wuduk i terdengar dia cakap "Ibu, fwen nak tengok barney". Terkezut i, "FWEN????" I pun keluar dari bilik and found this .................
Ohhhhh fwenz ye...hehehehehe....Baiknya fwenz dia, duk dendiam tak bising2 :D

Wednesday, August 11, 2010

... 'kejadian' itu ...

Seperti yang dijanjikan, i nak stori pasal 'kejadian' itu...Masa tengok Cuci The Musical S2(CTMS2) tu laaa kan....

Semuanya berkaitan dengan tiket percuma nie.....

Seat yang dapat adalah nun jauuuuuuhhhh di atas sana... Tingkat paling tinggi. Kalo dok bersandar, jangan haraplah nampak stage, memang nak kena tongeng2kan body ke depan baru leh nampak...Dah le tu...see lutut SH...ngam ngam ho je kena border depan tu...SH dah merungut2 kata half time nak ajak balik...O.M.G (penangan teater CTMS2-dorang suka suki create abbreviations) Bukan i sorang je yang merungut, yang dok sebaris dengan i pun dok merungut tak puas hati.
Tapi yang paling kesian, ada sorang nenek nie lah, i think she is about 70 plus tapi masih sihat and strong lagi laaa...dia dok sebelah i, dok cakap "La, tak nampak apa2 ya Nak..Kalu Nek dok ke depan (tonggeng) nie, mau sakit blakang nanti". So w'ouls sebaris dah berpakat, nak buat mission impossible : kalo tak ramai orang, nak suka suki tukar seat :D. Iye lah IB kan strict, start show je tak leh jalan2, camna nak tukar seat...But tengoklah nanti how....

Tapi kan tetiba tu ada 2 ladies datang kat w'ouls, produced 2 tikets nombor
seat yang sama!! I apalagi terkezut lah kan...SH pun terkezut. W'ouls pun decided kuar jumpa dengan officials IB yang ada kat situ...ghupa2nya ada 6 org lagi kena kes cam nie...Semuanya yang dapat tiket free dari Pintar Foundation nie... hurmmmmm...

Sib baik lah officials IB cakap nanti dia panggilkan officials PINTAR yang ada kat situ malam tu...masa tu w'ouls dengar show dah nak start...so officials IB nie soh w'ouls masuk diri je kat blakang tu tengok...w'ouls 8 org nie pun masuk balik tengok laaa...tak sampai seminit, ada officials IB lain minta w'ouls keluar, dok tanya why w'ouls berdiri kat situ bagai bla bla bla ....

Ada one of the 'mangsa' dah mula lah nak membebel...sib baik kawan dorang dpt cool kan...w'ouls pun yang macam pesalah nie pun kuar balik dari teater tu dgn perasaan frust, mula nak hangen gak lah kan...and sib baik masa w'ouls step out je, official PINTAR tu pun sampai....

Terus dia explained what happened, minta maaf and ajak w'ouls ikut dia coz ada 10 seats kosong yang sememangnya tuannya dah confirm tak datang....W'ouls memasing pun dok ckp, hopefully, jangan half way tuan dia datang dah...she confidently said don't worry, memang confirm tuannya tak datang!


And the best part is, w'ouls dapat seat kat bawah...dua baris belakang seat VIP...kiranya seating yang memang ok sangat lah...dapat tengok dengan clear sesangat show nie...see the stage....kiranya dekat kan, pics ni snap masa break for 2nd Act....i dapat tempat duduk Dato' Lat ko hehehehehe...yang lagik 6 orang tu dapat seat blakang i....dorang pun satisfied gilos :D tapikan i cam teringat2 kat nenek kat atas tu...kecian dia kan...
Well, anyway, memang worth the hassle in the first place...all is forgiven hehehehehe....memang me hepi banget with the show and the replacement seat hehehehe..

... waktu ...

Salam my fwenz....selamat berpuasa ya...bangun sahur tak? :) Slalunya bila memula nie, w'ouls rajin le bangun tapi bila dah masuk half...mulalah memasing malas nak bangun... Takat bangun untuk minum air je.... Terawih tahun nie, nampak gayanya miss lagi i nak dapat berjemaah kat masjid sebab Sapphire masih lum leh behave, so i le kena jaga dia kat rumah.... Rindu nak gi berterawih kat masjid nie ...hopefully by next year, dia leh behave lah kan ....



Waktu bekerja kat ofis pun berubah bila masuk Ramadhan....best! Masuk kul 8 pagi balik kul 4 ptg..... I loike...Sempat sesangat lah untuk i bersilat kat dapur kalo timing gini :D


So uols, amacam? Ada perubahan waktu kerja dak bulan Ramadhan nie?

Tuesday, August 10, 2010

... Ramadhan Al Mubarak ...

Syukur Alhamdulillah, dapat lagi kita menyambut Ramadhan tahun nie...


Oleh itu, akak nak amik kesempatan ini untuk memohon maaf andai ada terkasar bahsa, andai ada kata2 yang menyinggung perasaan...mohon maaf ya....

Bersama
-sama lah kita mengambil kesempatan di bulan yang mulia ini untuk mempertingkatkan amal ibadah kita dan smoga sama-sama kita memperoleh keberkatan di bulan mulia ini....

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

... main destination ...

My main destination adalah jeng jeng jeng....

Yes! I dapat gi tengok wuhuuuuu....Memang rezki tul laa....See the ticket...Ada tulis Pintar kan... Ekceli Pintar Foundation nie aritu ada offer kat ofis SH untuk beli tiket dorang yang dorang dah buat bulk booking ... tapi ofis SH tak beli....tup tup hari khamis, dorang bagi 2 tiket free...dapat kat big boss SH, yang tak gemor tengok teater plak tu. Dia offer lah kat SH and SH lak dah tau bebenor i tingin sangat nak tengok Cuci nie...apalagi dia amik and kept quiet about it. Cam buat kezutan lah kat i hari jumaat petang tu *ihiks*....

Lepas dinner & maghrib w'ouls pun pegi lah ke IB....memang lah ramai umat. Pelakon semua handal2...tak caya? See ada pelakon tambahan kat tengah2 tu yg tak kurang hebatnya hehehehehehe....

Neway, yang paling best tu....i terserempak dengan Sis Mimi. Masa i dok naik tangga, i nampak tis lovely lady dok snap pics dia sensorang kat banner cuci tu...Macam ku kenal....bismillah bebanyak tegur...

Memang tul dia Sis Mimi hehehehe....sori pics tak clear...ntah camner cameraman SH i nie amik pics...tak kisah le....

Sembang kejap je ... then memasing ciao, sebab teater dah nak start....

Overall....i enjoyed gilos CUCI THE MUSICAL S2 nie.... tak kering gusi dibuatnya...nak nak si Nabil tu punya kerenah hahahahaha...part dorang lupa lirik pun leh turn out kelakar hahahahaha ... memang patut dapat standing ovation. Congrats to all yang menjayakan CUCI THE MUSICAL S2 nie, Bravo!
Syukur dapat gak i tengok gak...free plak tu hehehehe tambah2 lah i loike!

Ekceli ada 'kejadian' skit kat w'ouls....so, ini stori to be continued esok ya....

... dinner jumaat lepas ...

I nie kekadang datang ofis dengan SH, kekadang i drive sendiri...ofis w'ouls agak dekat laa... Kalo i ke ofis SH jalan kaki laju skit, jalan main lintas clear, lift tak lambat, 10 minit dah sampai, paling lama pun 20 minit :D Tu yang kekadang pikir 20x nak cari keje lain hehehehe...eh melalut plak dah...

Last friday, i gi & balik ofis dgn SH. Lepas opis, dalam kete, jeng jeng jeng..SH ajak gi dating *citer next entri where k* So w'ouls roger2 my MIL cakap balik lewat....My PIL ekceli dah sebulan lebih stayed with us, bukan stay permenant, sesaja stay kejap....

Sblum menuju ke destinasi yeah
yeah, harus la gi isi perut dulu....singgah Kg Baru....pusing2 stop kat kedai apa ntah nama lupa plak laaa....tapi dekat je restoran western yang ada kapal tu, and dekat dengan masjid Kg Baru. Senang nak gi solat kan nanti..... Org2 yang biasa dgn Kg Baru tau le kot kat mana hehehehehe....

Neway, i order Tomyam campur plus nasi putih...Tom yam dia adalah super yummy! Serious sedap. Kena dengan piawai tekak i :D

SH order nasi goreng USA. Katanya boleh aje laa....he said he shud jez order nasi putih satu makan dengan tomyam i hehehehehe. Tengokkan presentation not bad kan...and the ayam nampak yummylicious, tapi time tu me tak le merasa plak, so i take his words for it laaa........


So, tu je laaa dinner jumaat w'ouls...Lepas maghrib, off we went to our main destination....Nanti i sambung stori k....

Monday, August 9, 2010

... tak tertahan ...

Salam my fwenz. How's your wiken? Best tak? Nanti2 i blogwalk to check out what's happening dengan uols ya. Bz skit nowadays sampai byk benda pending....

Me nie kan kalo bz, kkdg sampai makan pun lupa...tup tup tengah malam semalam...memulas2 perut nie.... slalu sakit skit2 tu memanglah i tahan...kalo dah ke klinik, SH pun tahu mmg tahap sakit yang i tak tertahan lah tu....

See the medicine, me kena gastrik!!! i was like "WHAT? GASTRIK?" memang mak terkezut uols..... memang lah i tau waktu makan i macam tak menentu je kan...tapi dah lama gilos tak kena gastrik yang kronik gini... bertambah risau coz tinggal sehari dua je lagi nak sambut ramadhan... Today, dah feeling much better...tapi kat ulu hati tu still terasa cucuk2 skit....hopefully by end today semuanya ok....
Doa2lah smoga dapat i sempurnakan ibadat berpuasa i dengan sempurnanya, insyaAllah....

Friday, August 6, 2010

... wish ...

No updates....been bz bz bee....

Neway, nak gak wish uols : Take care, enjoy, indulge, have fun and have a wonderful weekend!

pics credit to sir google

Thursday, August 5, 2010

... agenda today ...

Aduh me pewai/laloq today.... me lum tido dari last nite. Balik opis semalam kul 9 lebih...terus ke Maxvalue, shopping grocery.... Balik umah layan kids dulu and settle household chores till almost kul 2 am...

Terus bersilat kat dapur....start masak kul 3 am... coz today ada jamuan makan kat opis sempena nak menyambut Ramadhan.....

Me masak apa....apa lagi kalo bukan Masak Rendang Lomak Cili Api i tu laaaa..see mendidih lagi time nie.....

So, today agenda today : makan makan makan.............. Ni antara food yang dihidang yang i dengan jayanya ngap hehehehehe...


popia goreng, mee hoon goreng, nasi impit plus my rendang :D



pengat durian yang berkali2 i tambah dan tambah dan tambah...


buah mangga yg sepinggan telah dikidnap terus masuk ke bilik i :D
Sebenornya bukan tu je...ada satay, macaroni goreng, kuih muih, spagetti dan roti jala...semuanya dah selamat dingap tanpa disnap :D

Syukur alhamdulillah.....kenyang sampai ke petang ....

Wednesday, August 4, 2010

... MummySyafie's GiveAway ...

Cam dah syiok plak i nie kan join contest....Ni nak join sis Mummysyafie nye giveaway plak :)

Seperti biasalah sis....gambar model blog i lah yang dipilih untuk mewakili i, the lil Sapphire :D I masuk satu kategori je ye sis...under 12 :)

Si Sapphire tengah syiok melayan kek :D Kalo tak silap i, nie kek yang dibeli for Agate's birthday....This is her potion.... gambar tak jelas sangat coz guna camera hp je :D Hope qualified lah kan.

Jom le kita ramai2 join giveaway dia....Ada 2 kategori plak tu.. Syarat2 GA nie, korang terjah kat sini ya....Gud luck and cepat coz closing date nye adalah 15 Ogos!

Tuesday, August 3, 2010

... tido ...

Ni kejadian last week kot... Sapphire not feeling well..selsema. Musim kan...Malam, lepas makan ubat, beriya2 nak tengok Barney....

End up, Barney tengok dia hahahahaha...
I angkat dia and put her to bed pun dia tak sedar :D

Monday, August 2, 2010

... gedebush ...

Skarang nie activity yg dah naik syiok my kids buat over the wiken adalah....
Swimming....... time nie kakak2nya lum turun lagik.... so SH le layan sementara ibunya snap one pic...lepas snap satu pic, i naik balik ke rumah, simpan hp, tunggu kakaknya turun skali untuk sama2 gedebush dalam pool..... Kekadang dapat timing cantik je...time takde orang...jez w'ouls satu famili....terasa cam pool tu w'ouls yg punya hehehehe......

Tapi tak lama pun berendam...setakat setengah jam or paling lama pun sejam..tak leh lelama sangat, takut demam ... cocer kan agak rainy je nowadays.... Ni melepaskan geram sebelum nak masuk bulan posa lah nie :D

* autopublish - masih bercuti.....