Friday, July 30, 2010

... ikutkan nafsu ...

Nie i nak stori kat uols pasal alkisah cabutan bertuah nie....

Pagi semalam i settlekan pasal list peserta-peserta.... dah print, double check bagai, potong2, lipat2 and masukkan dalam bekas nie lah untuk bawa balik for SH tu cabut kan
...

So bawa balik, letak atas meja, cakap lah kat SH tu lah the 'lucky draw' bowl with all the names and i stori lah pasal i nak buat penambahan 3 consolation prizes tu bagaikan ..... Then i plan nak gi mandi dulu, settlekan Sapphire jap then baru lah nak ask him to cabut and me take pics of the whole 'event'....

Lepas i dah mandi, kuar bilik, SH cakap dia dah cabut 3 names untuk lucky draw winners and 3 names untuk consolation prizes tu .... Lahaiiiiiii.... naper laaaa tak tunggu i nak amik pics... Katanya dia dah tak sabar tengok the bowl tu and nak tau sapa winner...TEMPTATION!!!! aduuuuhhhhh.... Tak adil plak i rasakan kalo i re-do it all over again kan huhuhuhu...so maintain je lah gitu.... no extra pics laaaa for the whole event!

Ni lah yang dikatakan ikutkan napsu, musnah entri ku muahahahahahaha.....

HAVE A WONDERFUL WIKEZZZ UOLS and jangan ikutkan nafsu sangat :D

... WINNERS : LUCKY DRAW RASP ...

Seblum i nak annouce pemenang-pemenang lucky draw nie, ada beberapa perkara yang i nak MEMOHON MAAF sangat coz...

1) Hadiah2 tu nanti, i tak letak dalam kotak tu iye...Kotak ada satu je...tapi hadiah lebih dari sorang...tak adil le nantikan sorang je dapat kotak tu...tapi yang pentingnya 'isi' kotak tu, tul dak....

2) I ada skit pembetulan/penambahan nak buat....since penyertaan agak memberansangkan...i will give 3 lucky winners the prizes and add another 3 lagik as consolation prizes... ok lah tu kan...

3) I akan pos hadiah2 tu next week memandangkan i akan bercuti sampai selasa...So once, i masuk opis, RABU and ALAMAT SEMUA PEMENANG dah ada, i akan postkan hadiah2 yang tak seberapa ini kat uols....

Hope uols jangan marah2 dengan perkara2 di atas tu....and pada yang tak menang, thanks for joining. InsyaAllah ada rezki uols nanti....

K
....and the 3 lucky winners are :


Drum roll pleaseeeee....DRRRRRRRR KECHENG! hehehehe...ntah apa2 bunyinya...


and the 3 consolation prize winners are :

CONGRATULATIONS TO THE WINNERS

Nama-nama yang tercatat di atas... sila lah emailkan i your correspondence address ya .... emailkan k : espritrasp@yahoo.com secepat mungkin, makacih....


Jap gi i stori pasal peristiwa 'cabutan bertuah' nie .....

Thursday, July 29, 2010

... catbaby ...

Sapphire the "Catbaby"..Dia nie dah leh jadik pengganti 'Catwoman'. She memang suka and geram bila tengok kucing. Bebaru nie i gi umah Mak Tam SH. Mak Tam adalah seorang pencinta kucing. Dia ada 16 ekor kucing yang chomel2 & gebu2 and sihat belaka...Tapi i tell you rumah dia adalah super duper bersih and takde bau smelly pun....Kiranya kalo u masuk umah Mak Tam & no cats berkeliaran...memang u tak akan sangka dia ada sampai 16 ekor cats...

Sapphire naik tak tentu arah tengok cats....Ada kittens dalam 10 ekor, 5 ekor baru je berumur seminggu, ada lagi 5 ekor yg umur dalam 5 bulan gitu... Yang 5 bulan tu pun, dia berani and suka dok kendong ke hulu ke hilir.. Sampaikan I tak leh langsung nak duduk sembang, coz dok ikut dia ke mana2. si Agate & Emerald tak ikut sama so memang i lah kena dok keep an eye on her. Bukan apa, takut dia geram dia salah pegang kucing2 tu and hurt them... Dia punya lah syiok sampai w'ouls nak balik pun, dia tak nak balik adehhhh.. Now tiap2 hari dia tanya bila nak gi umah Tok Tam nak gi main dgn Puteh, Owen, Zorro, Milo, Mek dll...hehehehehe

Ni her pics with her kezen lah, Nuri. Yang dok atas Nuri tu Mek, yg putih si Sapphire usap tu Puteh lah kan...

Yang nie plak Owen, as in oren dipelatkan hehehehe
Yang nie Milo....
Yang pics kucing lain, i dah malas nak snap...kang marah plak Mak Tam i dok snap2 her 'babies' ...


Mak Tam ada offer i sepasang tapi kannnnnnn rumah i "No Pets Allowed" kiranya pets species dogs & cats lah kan.... so i bela je laaa my fishes tu....Kalo dak, wahhhh bestnya dapat kucing free 2 ekor! Tingat plak kat Mr Poposh, Sis Posh nye darling cat.....hehehehe...I pun suka cats...dalam family yg tak suka cats and geli yang amat is Agate...

Uols suka cats or geli cats ek?

...thanx & good luck ...

Syukur Alhamdulillah....dengan ini tutuplah peryertaan untuk LUCKY DRAW i...entri nie ditaip pada kul 12 tengahmalam tapi diautopublishkan pagi nie ya :D

Tak sangka plak ramai yg menyertai lucky draw nie....total penyertaan almost 200 orang. Trima kasih bebanyak pada yang join. Ada yang i sempat tinggalkan jejak...ada plak i singgah and jengah je disebabkan masa tak mengizinkan....

Esok, i'll be announcing the winners.... Today, i nak print out nama2 peserta, lipat2 and bawa balik untuk dibuat lucky draw :D Then i'm gonna reconfirm balik on your entries...kalo confirm korang ada buat entry then korang leh menang...kalo nama dicabut, masuk blog takde entry then ya ampon, disqualified lah iye...eeee tak sabar plak i nak tau sapa pemenang nya....

"Thanx again pada semua yang sudi join....and good luck"

Wednesday, July 28, 2010

... Lucky Draw RASP ...

# STICKY NOTE #
sehingga 28 july 2010
entry terbaru dibawah...



Sempena birthday ahkak today, i decided nak buat lucky draw tapi bersyarat iye :)


Syarat2nya adalah :-

1) Just copy paste gambar lucky draw tu ke blog uols...

2) Buat a simple entri kat blog uols pasal lucky draw ni or nak copy paste syarat2 nie pun ok je...

3) Tinggalkan komen kat entri ahkak ni bila dah settle steps 1 & 2 ...

4) Peserta tak semestinya follower pun, and tak perlu jadik follower i ....


5) Peserta haruslah mempunyai alamat di Malaysia ya.....

Tu je syarat2nya...sap sap soi.....tarikh tutup 28 Julai 2010, 12 tengahmalam. Nama pemenang lucky draw akan disiarkan pada 30 Julai 2010. Cabutan nama-nama pemenang yang bertuah akan dilakukan oleh SH. 3 pemenang akan dipilih...Keputusan adalah muktamad!

GOOD LUCK TO ALL!!!!

... partner ...

I baru je trima panggilan hangit dari my kezen yg baru balik holidaying....

* pics credit to sir google


Me : Salam laling...wah syioknya holiday....ada beli FM tak for me hahahahaha...

Kezen : Holiday sapa tak suka ...ishhhh adalah...nanti mai umah amik...
nie nak tanya, u still interested tak nak bisness dgn i ?

Me : Of coz laaaa...anything yg make money i interested hahahaha why aaa?

Kezen : eeee mata duitan :D gini i ada stok nie ha...

kalo u interested, i pass kat u...
Kalo dak, i nak pass kat my other bisness partner...

Me : Eh, eh ermmmm.... Boleh lah... I interested lah 'partner' :D
Kalo tak start skarang bila lagik...ermmm tapi kan....
don't know when i leh pi amik...next week kot...
wiken nie tak leh, me nak berjimbara hahahaha

Kezen : ishk...tak habis2 dengan jimbara dia hehehehehe
k., gitu kalo i reserve these items for you...next week mai amik tau!
nanti u set up la blog for this...leh buat online gak.....
ermmmm tau dak camna nak buat blog?

Me : wuhuuuuu.... Tu semua bisa diatur...no prob...lebiu laling..next week i come :D

Korang jangan terkezut...kan ada pernah cakap hanyalah SH & kids je tau i ada blog...yang lelain famili i tak tau hehehehehe...Syukur dah leh start my lil' business...tak sabarnya nak gi amik stok...malam nie nak setting blog online baru....

Nanti semua dah settle, rasanya next week kot...i inform uols k....jengah2lah blog i tu nanti....hehehehe dah promot baeeekkknya padahal barangannya lum pi tengok lagi apa bendanya hahahahaha...neway, let's pray for the best.. Now I'm looking forward and bertambah motivated for the wiken and next week :D

Syukur alhamdullilah...now nak kena pikiaq nama apa for our blog :D

... fiesta durian @ muzium telekom ...

Petang semalam sblum nak balik opis, my opismate cakap, tak gi ke pesta durian *blink blink* mataku....Terus lah tanya kat mana kan...Muzium telekom wahhhhh dekat tu....Apalagi *toing* idea :D Roger2 SH, ajak dia gi...

Sampai je situ, tengok orang dah kuar masuk...yang kuar tu muka hepi je bawa balik plastik2 bag kiri kanan tangan...i pun nak gak bermuka hepi berseri, berbag2 plastik tu kan...Tak sabar dah nie nak melangkah masuk nghehehe...Ni lah perasaan pencinta buah nak nak buah2an tempatan kita nie.....Banner kat muzium telekom "Fiesta Durian"!!! Walla...fiesta ko...

Masuk kat perkarangan muzium tu je... Tak lah banyak sangat pun choices and gerai tapi cam syiok kan nak join the crowd....Bukan je dia jual durian, ada moktan, cempadak diluar pagar, manggis, dukong, pisang tanduk, ketupat palas, rendang, lempok durian pun ada...macam2 ada lah....rege i tak brapa sure, either murah or biasa2 je sebab i nie bila tang beli buah2an, i tau hentam beli je coz i sooooka makan buah :D

Sapa yang gilos2 nak makan durian leh gak makan kat situ. Bayor je RM15 dok kat khemah yang disediakan and makan makan makan "Eat Till You Drop" lah katakan and i rasa bukan takat makan durian je, makan buah2 lain pun leh makan sama kot....tapi me tak le makan kat situ....

Hasil rembatan i....
Moktan "anak school", dukong, pisang tanduk, manggis yang dah almost nak settle baru tingat nak amik pics :D and oso ketupat palas. Ketupat palas tu kan RM5 untuk 10 ketul yg kecik TAPI rasanya lemak berkrim disukai ramai ooooo sodap... Tangan dah penuh plastik so tak dapat le nak membeli durian huhuhuhu...

Kalo uols nak gi, still leh, esok last day...Di buka dari 10 pagi sampai 8 malam...Slamat bersopping :D

Tuesday, July 27, 2010

... coklat ...

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get
~ kata2 hikmah bonda Forrest Gump :D

Ramai pengemar coklats terutamanya kanak2 kan. I dulu pun suka gilos makan coklat tapi dah almost setahun lebih nie, dah kurang sesangat makan coklat....Kalo dulu tu, satu bar coklat dalam sejam leh habiskan tapi now, satu bar tu sebulan lum tentu habis....

And my kids pun dah terikut2 i. Dorang pun semenjak 'supplier' coklat ~ ater, ibunya lah yg harus belikan stok coklat kan ~ nie dah kurang supplykan coklat, dorang pun dah kurang makan. Elok lah tu untuk kesihatan gak maaa.... Sapphire yang kecik tu pun tak brapa gemar coklat....

Tapi nie sempena nak support business kengkawan opis nie, i beli le skit coklat buatannya...Ok lah, sedap gak aaaa
....

I beli yg barbie tu plus yang kecik dua tu ....leh share makan w'ouls berlima tu pun tak abis....yang barbie tu, ada biskut orea ooo kat dalam, si sapphire share dgn agate & emerald. Yang kecik tu satu, i share dgn SH...yang lagi satu still tersimpan dalam fridge....bukan tak sedap, tapi disebabkan w'ouls dah kurang gemar coklat.....bagus lah tu :D

Cakap pasal coklat...novel "The Chocolate Run" dah tinggal lagi 2 chapter je dah nak abis...wuhuuuu....berjaya gak i settlekan novel nie. Ada lagi novel2 yg menanti i :D

So, uols suka tak makan chocolate?

Monday, July 26, 2010

... Contest Mata Menawan ...

Salam di pagi isnin....

Bismillahirahmaanirahim....Me jarang2 masuk contest bergambar...tapi disebabkan di tag oleh Sis Idashah yang juga merupakan referral i untuk contest yang dianjurkan oleh Sis Fatin ..haruslah i terai gak nie hehehehe

Contest mata menawan. Gambar yg dipertaruhkan .... jeng jeng jeng....
Cam zorro dak *ihiks* ater dah kata contest mata kan, so i cover lah hidung, mulut i :D Sungguh tak menawan pics nie tapi apakan daya, love me as i am muahahahaha...

Ni nak tag kengkawan bloggers yang i rasa wajib join contest nie atas sebab2 nie :

1. Sis Atty - coz seriously i love her eyes....original brown mata hitamnya :D tak yah nak pakai contact lens bagai....

2. Sis Ratna - coz i love the way she wears her celak ..... cantik, tertarik da boom gitu!

3. Sis Posh - she suka posing2 and oso gorjes so no hal kot join ini contest...

4. Sis Mummysyafie - dari mata turun ke hati, she has a beautiful heart which shines tru her beautiful eyes....

5. Sis Lieya - bilangkali i masuk blog u sis, pasti terpaut kat jelingan mata u yg kat sidebar tu...kira cam sesuai sangatlah dengan contest nie....

Uish kalo nak list nie, ramai lagi nie TAPI cukuplah lah kot i listkan nie je uols....If tak keberatan, i hope korang buat lah ya contest nie....

Jom cepat2 join Contest Mata Menawan coz tarikh tutup dia adalah 31 Julai 2010....

Sunday, July 25, 2010

... Red Carpet Event ...

Hari nie i nak share awards dengan uols k. Terasa cam gi grammy or oscar award lah plak, Red carpet event gitu...tapi hehehehe me gi amik award dgn pakai kaftan je tau hahahahaha...nangis designer2 kalo tengok i time nie hahahaha...

Tapi 1st and foremost nak congrats Sis Ell sebab blog dia dah mencapai umur 2 tahun. Bukan senang oooo nak sampai ke 2 tahun tu....nak nak being a full time housewife. Mencabar oooo... Keje is neverending, nak juggle keeping the house clean, masak2, jaga2 3 kids and a baby plus hubby and MIL fuhhhhh and nak cari ilham untuk berblogging .... respek toing2 kat u lah sis....congrats and keep up the wonderful work!
Ni pun dapat dari sis Ell, the Rose Friendship Award.....Thanx for sharing tis award ya sis...i really really appreciate our fwenship. She is amongst the first few bloggers i kenal masa melangkah ke alam blogging nie. Walopun jodoh kita nak berjumpa lum kesampaian tapi rasanya cam dah kenal gitu kan. U are like a sista to me, and your children cam anak2 i especially baby aariz tu hehehehehe..


Ni pun dapat dari sis Ell and oso the ever so gorjes sis Posh. Cute award... dorang tu memanglah i cute, ahkak nie ter-over 'cute' gitu hahahahahaha....sebenarnya ada soklan2 cepumas masa amik award tu, tapi cam kemalasan plak i nak jawab hehehehe...halalkan lah iye :D


Last but not least, Creative Blogger Award pun pemberian dari sis Ell ...


Ni, i nak paksa semua org untuk mengambilnya....sebabnya bagi i, uols semua adalah creative. Masing2 punya cara tersendiri yg creative untuk menghasilkan blog uols.... kalo korang tak kreatip tiadalah blog, tiadalah entri2 kan.....So amik tau!

Sekian, habislah sessi Red Carpet event di hari ahad nie....

Friday, July 23, 2010

... ekspresi ...

Moh tengok si lil' Sapphire nie...kengkonon buat beberapa ekspresi muka, then soh i amik pics dia hehehehe...

Ni aksi merajuk,

Ni muka sedey lah konon...

Ni plak muka "think, think, think" ....

Ni plak kengkonon muka tired....
Hahahahaha....fail nak jadik pelakon tambahan pun tak lulus hahahahahaha ...Ni lah jadiknya bila boring dok tunggu ahli famili lain amik food kan....Hai Sapphire, ada2 je ragam dia......

Thursday, July 22, 2010

... thanx a million ...

1st and foremost nak ucapkan thanx a million to 'someone' ~ yg minta dirohsiakan identitinya ~ sebab i dah selamat trima your parcel last Tuesday evening.

A lil' bit surprise with this gift...coz memang tak expect pun PLUS....ingatkan ada chance nak dapat delivery in person kannnnn tapi apakan daya....kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan...
Suka sangat the gifts and oso pasal the 'kesilapan' no hal lah...it's the thoughts tat counts....see, dapat brooch and oso handphone charm yg bling bling :D i loikeeeeee banget...

Again, my dear, thanx a million. Buat susah je tau...ingatkan dah pesan jangan diposkan...tup tup dapat gak....I love the gifts and again and again and again, thanx a million.....

I buat entri nie, bukan niat nak riak, cuma as a show of my appreciation pada pemberinya....Jgn plak ada yg kata, "Kena ke tunjuk2 hadiah2 yg dapat?" .... or jangan plak kata "alaaaa, nak menunjuk2 lah tu".... tapi kalo nak ckp pun...cakap le....it's a free world maaaaa, u can say whatever u wanna say, coz I tak kesah.....

Wednesday, July 21, 2010

... lum sempat ...

Thx sir google

A lil' tight up rite now...tak sempat nak draft entri apa2 pun last nite, so no entri today...lum sempat reply komen....lum sempat blogwalking...and lum sempat nak tengok entri2 contest gak....

InsyaAllah akan ku settlekan secepat mungkin k...

Take care!

Tuesday, July 20, 2010

... moktan mendatang ...

Semalam terbaca kat blog Sir Axim pasal dia balik kampung, leh kait2 buah rambutan @ moktan bagai...tingat i zaman dolu2. Salah satu umah arwah grandparents i, ada pokok moktan yang slalu w'ouls dok syiok kait2 buah2nya tu .... Now umah tu dah takde, dah dijual, pokok moktan tu pun dah takde huhuhu...

Tapi see....pucuk dicita, moktan mendatang, seplastik pulak tu :D
Jadiklah...buat pelepas rindu ~ leh gitu ~ hahahahahaha....

Monday, July 19, 2010

... surprise from Sis Posh ...

Salam di pagi isnin nan ceria .....

Surprise...surprise.... sapa tak suka surprises kan....

Walopun dah tau akan dapat gift tapi cam surprise bila Sis Posh annouce nak bagi gift....Wah!!!! Takde angin takde ribut takde taufan tup tup tup nak dapat hadiah lalalalalala.....

So, last Friday petang, bila opismate i hantar kat i sampul tu...dah tau dah dari Sis Posh Gumbira rasa hati...Jom jengah apa yg dikirimkan....

Nilah nota cinta untuk i .... ooohhhh now i know, gift nie sempena birthday plus as a lil' token of appreciation for being her fwen tq tq tq tq sis...Sis nie memang pencinta cat...see, note dia tu gambar Mr Poposh....

Then tengok gifts dia...ada note stand si tucing Marie yg tomel tu...and oso book mark tucing :D and yang bestnya Sapphire pun dapat gift....cup spongebob.....

Apa kata Sapphire.....


She is very happy with it....Masa jumaat malam masa i bagi kat dia, kehulu ke hilir dia bawa cup dia tu.... tak leh sentuh ... The next day tu, baru lah dia bagi kat i, bila dia nak minum dia soh i letak air, dah habis minum...soh i basuh lap kering2 then bagi balik kat dia...hahahahahahaha....cam lah ada org lain nak amik sangat cup dia tu :D

Thanx ya Sis Posh for the lovely gifts ... Smoga bertambah murah rezki u sis....

Friday, July 16, 2010

... entri rojak ...

Tadi pagi ada perhimpunan haram kakitangan ofis i...See dah ada staff2 yg turun me leh dok settle kan skit keje2 sblum turun hehehehe.
Well, let's leave stori perhimpunan haram takat tu je lah....All i'm gonna say is tat, pengumuman telah dibuat but penerimaan staf very the hambar je...so...full stop..takmo komen lelebih. Fullstop!...

Naik balik opis, kita hoye2 kan diri sendiri dengan kengkawan lagi bagus kan hehehehe...Tak leh nak hoye sesangat kerja melambak dok tunggu...See my table, can see ke the table hehehehe...Tu kerja yg dikeluarkan dari bilik big boss i semalam at kul 9+ malam.
Yes, i balik very the late last nite. Berbuka posa kat opis je, minum milo o je tau huhuhu...kul 10 lebih baru sampai umah, main & layan kids kejap before their bedtime. Then settle keje2 rumah, tak sempat ngadap pc dah lepas tu... ~ eh dah melalut crite ku...jom ke pangkal jalan semula...~

So, lepas perhimpunan singgah bilik one of my geng bas skolah Birthday dia semalam, tapi disebabkan semalam ada Board Meeting plus very the ke-bz-an...baru tadi i dapat bagi hadiah kat dia....And her sis pun baru hantorkan her 'birthday cake' cantikkan...
Tu pulut kuning, tergelak w'ouls bila baca ayat "M.Teh dah tua tau" ngehehehehe walhal she is still young & vogue gitu. Ayat menyakat le tu :D Neway, lunch tadi dah slamat masuk pewut memasing ini pulut kuning.... sodap tu. Makacih iye Miss 1 for sharing the puluts...

Well, sebenornya me a lil' bit tired today...So, entri today pun, adalah ntah apa2 nya stori kan, entri rojak gitu...Above all, i bersyukur sangat that today's Friday dah...nak rest wiken nie...Have a great wiken ya uols and take care
!

Thursday, July 15, 2010

... terpengaruh ...

Boleh dikatakan every month, pasti i ke Guardian. Ada je lah benda yg nak dirembat...

Bebaru nie, i terpengaruh dengan benda nie: Lotion Johnson's nie..
Apa yang mempengaruhi i with this item. Pertama, "Baru! Harga Percubaan" regenya dalam RM6.50 gitu....yang keduanya : "Melt Away Stress, Daily Calming Lotion" yg i kotakkan tu... hehehehe...cam le leh melt away sangatlah stress tu kan bila sapu ini lotion hahahahaha...Tapi one thing yg i really like bout this lotion, memang wangi laaa bau dia...bila bau, rasa cam ermmmmmmm sedapnya bau dia, takat tu je laaa...takde pun hilang stress ke apa ngehehehe

So, lotion nie, i tinggalkan kat opis...kengkonon la bila stress2, sapu je hehehehehe dengan harapan timbul rasa tenang dengan bau wanginya tu. Ni lah pompuan kan, nafsu membeli, ada2 je alasan terpengaruh dek promo2 nie, padahal mmg gatal tangan nak laburkan duit ngehehehehe....

... di sebalik setiap kejadian ...

Lunch semalam i diajak kuar dengan geng seopis i....Sebenornya, I nie susah skit nak dapat gi dating2 lunch hour. Bukan tak nak, but because of my work laaa....

Gi makan kat The Lodge...restoran kat opis i gak laaa...Lama tak dapat gi dating2 dengan dorang nie....What else can a person ask for bila dapat gud food, wonderful fwenz and lunch dibelanja hehehehehe...Syukur alhamdulillah!
See dapat birthday cake lagik...yg ada mini dino tu, one of the bosses bagi....yang kecik plain tu, SR nye Durian Cheese cake yg i dah jatuh cinta rasa pertama, tu memula kengkonon nak beli sendiri, end up dibelanja gak dek opismate...rezki rezki....syukur alhamdulillah! Wahai Cik Teep yg dengan jayanya membelanja w'ouls nie, tq ya...smoga murah rezki u gak....

Ada hikmah gak kan tertinggal hp tu, dapat makan dengan tenang :D Ni lah yang dikatakan, disebalik setiap kejadian tu, ada hikmahnya...

Wednesday, July 14, 2010

... careless ...

Someday some people can be soooooooo careless...

Someday is TODAY ...

Some people is, yours truly, ME, MYSELF & I ...

Careless coz TERTINGGAL BOTH MY HPs at home huhuhuhu.....

Rasa cam tak complete je tapi bagus gak .... takde hotline for one day :D peaceful......

HAVE A PEACEFUL DAY UOLS......

Tuesday, July 13, 2010

... Award Bestest ...

Wuhuuuuu i dapat award nie lagik. Haritu dapat dari Sis Eja dah buat entri dah pun, ni diberi penghormatan utk share skali lagik award nie. Kali ni dari Sis Mummysyafie and Sis Ct Elly. Makacih bebanyak ya uols, dah frame dah pun......
Biasalah, bila dpt award haruslah ada syarat2nye kan :-

1. Anda mestilah memuji si pemberi award.

Meh sini i memuji secara ikhlas.... tak yah bagi award pun to me uols are memang truly wonderful, beautiful people :D

Sis Mummysyafie. Dah pernah jumpa dengan dia sekali. Seorang loving & concern mother of 2 boys. Dia nie cekal, tegas & tabah orangnya. Tak kedekut ilmu and seorang yang ikhlas berkawan.

Sis Ct Elly. Pun pernah jumpa sekali bebaru nie. A very loving wife and aunt! Seorang kawan yang sincere with her friendship, friendly, messsrraaa, helpful, funny and cheerful.


2. Bagi award ni pada 10 blog yang lain.

Korang semua datang amik tau....Semua kat blog list i tu deserve coz bila masa mengizinkan, mmg i gi terjah blog uols...blog uols adalah Bestest...

3. Beritahu mereka yg mendapat award.

Sendirik baca kat sini ek.....

4. Bagaimana anda digelar blog yg best dan great?

I, penerima award, sekadar do the best and menerima je award nie ~ muahahahaha leh kan jawab gini...Nak tau jawapan why, kenalah tanya pemberi-pemberi awards nie ya :D

Again thx sis Mummysyafie and Sis Ct Elly for sharing this award...and uols, meh le amik ...sharing is caring maaaa :D

... my R&R holiday ...

A simple and short crite on my treat for my family....see tak jauh pun gi...selangor darul ehsan je :D Gi spend time kat PJ Hilton...stay one nite...

The room, cosy & spacious.....even si kecik pun enjoy dok dalam bilik.. Dia paling sronots main kat wardrobe tu...and also swim dlm bathtub :D simple things can make her enjoy herself kan :D

Aktiviti paling banyak dilakukan.....mandi mandi mandi sampai kecut badan hehehehehehe...

and not forgeting....harus lah sapedek gak kan......makan kat situ je...
See, aktiviti tak kuar hotel w'ouls hehehehe...memang dah pasang niat nak rest and enjoy ourselves kat situ...pics pun tak amik banyak......

Syiok gak skali skala have this kind of R&R holiday ~ rest & relaxing ~.... and the best thing is, all of us really had fun.....

Monday, July 12, 2010

... the story end and a new chapter has begun...

And so the story ends, Spain the winner of WC 2010 ~ congrats ~ ....
Abis la crite si sutun paul....Apa mau jadik pada dia ... goreng pun sodap....
No more sleep deprive lah ya hehehehehe
Vuvuzela now leh simpan for next WC lah kot :D

But a new chapter has begun.....

HAPPY BIRTHDAY TO ME! ngehehehehehe :D

Syukur Alhamdullilah....still here able to celebrate each and every moment with my love ones, having wonderful family, friends & foe, having a gud health walaupun terover 'sihat' D and masih mampu beribadah kepadaNya... all in all, Syukur Alhamdullillah i'm still alive...

* all pics credit to sir google

Saturday, July 10, 2010

... the chocolate run ...

Lama dah i tinggalkan zaman baca2 novel...A few MONTHS ~ see lama kan ~ ago, i ada borong novels dari sis Zarin. Lum bersentuh tu. Malas tul kan....Gonna have to make time for reading laaa cam sis Atty ....

So, nie baru nak start baca, The Chocolate Run.... Petang semalam baru start...lets see how long i'm gonna take to finish tis stori... Baru baca a few pages pun dah terasa best book nie :)Amalan membaca amalan mulia maaaaaaaa :D

Friday, July 9, 2010

... tak sabar ...

Balik nie nak kena pack baju bagai...tak sabar i nak tunggu esok...nak berhoye2 :D Hoye2 kat kl je pun nghehehehe tapiiiiii nanti lah i stori ek..next week :D A lil' treat for my family from me ngehehehe...tak leh holiday jejauh, dekat2 pun jadiklah kannnnnnnnn *wink wink*

Uols take care ya....Sis Dee nanti kalo i rajin, i akan try to summarize skit2 pasal tadi 5S nie. Nak study balik nota kelam kabut yg i tulis tu hehehehehe... Tu kalo i rajin lah iye....

*pics credit to sir google

K, lah uols...do take care! Have fun and have a wonderful wiken tau! Smooocchheesss..

... program ...

Jap lagi w'ouls se-opis kena gi Pelancaran Program 5S. Buat kat opis je, takde lah buat happening nye pelancaran, jez a simple ceremony.....

pics credit mr. google


Rasanya most companies dah pun ikut program nie kan. W'ouls nie memang slalu ketinggalan zaman hehehehe tapi takpe, still ada kesedaran untuk improvement, tu yg penting kaannnnnnnn...

K lah...nanti petang kalo ada kesempatan me akan stori morri balik ya...Have a great day :D

Thursday, July 8, 2010

... tingin ...

Me tingin nak makan....
Bread pudding!!!! Nie last week nye, beli je. Balik nie tengok kalo dapat persetujuan ramai nak bread pudding leh le buat tapi kalo takat tekak i sorang ermmmmm nak beli je laaa....

ps : smoga Aqua slamat pergi & pulang...Gud luck & do your best! Malaysia Boleh :D

Wednesday, July 7, 2010

... meeting dating dating tailoring ...

Syukur alhamdulillah dah leh dok kat kerusi opis ku ini....Penatnya terasa! Harini ada kerja luar negara skit. Pepagi kul 8 dah tertonggok kat lounge hotel my big boss. Ada discussion kat situ.. Eckeli dalam sebulan dua nie i byk kuar opis. Gi jejak kasih cari big boss kat mana utk settlekan hal2 opis. Sebulan dua nie big boss byk kuar so i sebagai kuli terhormat haruslah gi cari dia kan.....

Meeting nie kat Premier Lounge hotel dia stay. Kelas ko...nak masuk pintu lounge tu, kena swipe kad bilik dulu kot. And exclusive, tak join dengan tetamu lelain ooooo No pics taken lah iye nanti kan big boss ingat i jakun, walopun sememangnya jakun :D Buffet spread dia pun nampak sedap...org lain dpt le merasa makan, me posa, merasa tengok je le *ihiks* and yg bestnya view dia. Lounge dia tu kat tingkat 30, so mmg cantik the view.... Kalo takde sesapa kat situ mau i snap sini sana situ ooooo :D

Neway, lepas meeting tu, me roger2 sis Elly. Sesaja nak jumpa since dah berada dekat kawasan tu kan. Bukan senang nak dpt jumpa dengan dia. 1st time jumpa. Walopun hati ku dagdigdug tapi sib baik dapat cover line ngehehehe and sib baik lah sis tu ada di kawasan tu walopun lum start keje lagik! Memang rezki i lah...

Sis Elly nie warm & friendly lah...i loike! Eh, sis, i rasa u dah lose weight quite a lot laaa...shud continue dgn poco2 tu...i nak join skali leh tak? Lenkali kita dating betul2 iye! Sayang seribu kali sayang tak dpt dok lelama.
Ini kuli mau bawa balik kirja laaa...itu suit big bos, i kena bawa balik bagi tailor laaaa....see kuli nie mcm2 errand kena buatkan walopun gaji ciput isk isk isk...So salam2, off i ciao....

Tapi seblum sampai opis, one more stop....dating dgn sis Ratna plak. Dating tepi jalan je, kalo tak caya, tengok pics tu tepi kete i je pun hehehehe. Salam2, peluk2, chit chat skit and zasssss. Singgah tailor, antor suit big bos then barulah i terus balik opis. Sis, tadi tak sempat nak ckp, u look gorjes lah sis.. cantik & anggun..... and thanks for the lovely gifts!
Sis nie buat susah2 je tau, walopun last minute roger2, sempat lagik bagi gift ...rezki rezki.... I suka sangat yg anggur tu...Tu FM tau...cute, tak sabar nak balik rumah gantung kat fridge i :D Beg tu pasti jadik rebutan anak2 tapi rasanya ibu mereka akan mengeluarkan kuasa veto nye utk claim bag tu hehehehehe....
Baru half day tapi dah rasa keletihan dengan aktiviti : meeting dating dating tailoring i :D But syukur it was a fruitful day...dapat settle semua list to do i :D