Wednesday, March 31, 2010

... roller coaster day ...

Hari nie nampak gayanya it's gonna be a roller coaster day. Gonna have my ups and downs.... Eckeli dah seminggu lebih me ke'bz'an mengemas bilik big boss i. Cam dah leh tukar profession jadik packers & movers gitu....

See, ni part saja of the kesemakkan for the past few days....

Semalam dah settle everything, termasuk last errand my big boss soh buat. Last errand tu esok lah i crite k. So today, even though his last working day kat sini, still nak kena attend meeting tau... aiyoooooo....then ada a small farewell *errmmm ada ke ~ kena wait and see je laaaa (opis politik yg i takmo get involve)* and one thing for sure, today mesti ramai staff nak datang salam2 with him....

Aduuuhhhhh, i'm gonna be emotionally drained! Gonna have to be strong & try to layan everyone with a smile *walopun fake smile kan* .... K lah, takmo crite memanjang, kang ntah apa2 plak i luahkan kat sini....

Till then.... u guys have a wonderful and enjoyable day! Take care....

# To my dear big boss *walopun dia tak baca blog i kan* thanx for being a wonderfull, supportive, understanding boss....though ur journery ends here at this company, it is jez a beginning of a more successful road for you, insyaAllah....and may you build a stronger and firmer foundation with all the 'bricks' that has been thrown at you!!!

Tuesday, March 30, 2010

... sprint shopping ...

Weekend bebaru nie kan Sapphire tak sihat, so plan nak shopping dah tergendala. So, memula tu plan nak shopping after ofis je dlm minggu nie, tapi takut plak tak sempat. Iyelah, waktu i balik ofis tak menentu. And slalunya kalo nak gi shopping, i balik umah, bring the kids along and patah balik masuk bandar, takut tak sempat je kan....

Sib baik sunday afternoon sapphire dah pulih. Tapi w'ouls tak terus keluar. Still rileks kat rumah sambil pantau sapphire. Mana nak tau, kang naik pulak demamnya tu, tapi syukur mmg dia dah sihat walafiat le. Fikir punya fikir, last minute decide nak gi gak lah. Kuar rumah dah kul 9.10 malam ye hehehehehe...

Dalam kete mula lah plan nak beli itu ini...tapi bila sampai klcc, tengok jam dah kul 9.40, terus je capai apa2 yg patut je, bayar zasssss settle hehehehe 15 minit je i shopping tau, cam sungguh tak puas je sebenarnya :) sungguh sprint shopping gitu...

Tapi tu laaaa nak buat camne kan. I terpaksa gak settlekan hal shopping ni, i gi beli hadiah farewell utk big boss i. Kalo nak buat hari lain, takut je tak sempat dah... hurrmmmm hope he like's the present.

See masa w'ouls nak ke car park, sapphire dah nampak rides nie...rides nie dekat dgn toyrus tu...Nampak tak yg i kotakkan merah tu, *bukan mamat yg dok tenyeh matanya ye* toy'r'us pun dah tarik pintu besi dia nak tutup kedai hehehehe

Lepas tu dia leh ternampak plak fav. dia "Barney" nie. Harus lah dia naik ride nie...2 round oooo naik tu...
Tapi yg kelakar tu, cuba uols tengok gambar yg bawah tu, ala2 cam dok check perut barney kan. Sebenarnya tu dia dok bagi barney 'big hug' sambil nyanyi lagu barney 'i luv u, u luv me, we are happy family, with a great big hug blablabla.....' so cute je i tengok hehehe...

Kids kan, ada2 je pe'el and imagination dorang kan....

Monday, March 29, 2010

... mood ...

Salam my fwenz....

Amacam your weekend? Had fun? Me tak brapa sangat fun. Tiring skit. Sapphire tetiba je hari jumaat tu had a high fever and muntah2. I amik EL half day on friday tu. So over the weekend, i jadi nurse lah. Tapi one gud thing about tis lil' girl of mine, sakit demam, selagi rasa larat, selagi tu dia meloncat hehehehe budak aktif gitu lah kan. Bila rasa demamnya tinggi skit, baru lah dia baring2 rest...Syukur by Sunday afternoon dia dah sihat walafiat.

Sebenarnya, mood i utk berblogging agak malap skit. Especially minggu nie i'm expecting an emotionally challenging and busy week.
My wonderful big boss is leaving huhuhuhu...contractnye dah expired after running this office for two terms. So, minggu nie will determine who is gonna be the next big boss and whether i nie masih menetap di sini atau ditransfer ke tempat lain. I'm all prepared for the worst but still i'm praying for the best.....

So ampun ya kalo dalam minggu nie, i tak sempat nak gi rumah uols or even perhaps tak sempat nak komen or reply komen ..... Banyak benda yang harus di uruskan....Neway, hoping uols semua will have a splendid week ahead and do take care!!

* pics credit kepada en. google

Friday, March 26, 2010

... farewell lunch ...

Sepatutnya lunch harini nak kuar dating2 tapi ada hal plak today, terpaksa lah i melarikan diri *practically i berlari2 anak tau* gi dating gak lunch semalam....

Kengkonon cam farewell lunch gitu lah kan. Farewell untuk siapa?

Untuk Sis Dee le, who had Ipoh Hor Fun Noodle Soup lebih kurang gitu le kot namanya. Opisnya dah nak berpindah lokasi dah, nak ke Damansara Heights. So, susah lah skit i nak beronggeng sangat dengan dia lepas nie huhuhuhu...Gonna miss u lah beb!


Lunch togeder geder dengan Sis Ayu . She had char keow teow sama dgn i....

And oso with Sis Mama Azlina yang makan Asam Laksa yg kureng ummphh katanya. Ohhhh gambar memula tu kan, sebelum makan harus le baca doa....Sebenarnya doa dibaca oleh sis Dee tapi i tak sempat snap her pics...bukti amik pics gambar mama Azlina je le hehehehe

Then dah settle makan heavy2, haruslah ada dessert...Banana fritters with ice cream ek ~ oh, ya, w'ouls makan kat Madam Kwan's, pavi.. see the tissue *ihiks* ~ cik dee leh melencong plak fikiran dia bila tengok dessert tu hehehehe... tu lah w'ouls nie, ada2 je yg nak dijadikan bahan kan. Bila berjumpa macam2 lah dipotpet....

Sori gals, dah le me sampai paling lewat, tapi chow paling awal....wish i cud had stayed sembang2 lagik lama...tapi wa punya kirja suda panggey huhuhuhu...i left them awal, while they are still enjoying the dessert and having a lovely time!

Ntah bila kita nak berjumpa lagik....kalo ada sumur di ladang, boleh saya menumpang mandi, kalo ada umur yang panjang, insyaAllah, bolehlah kita berjumpa lagi........

* tersalah letak time autopublish nie am/pm...sib baik check....kalo tak malam karang baru publish muahahahaha

Thursday, March 25, 2010

... hal krepok ...

Krup krap krup krap....bunyi yg sodap didengar bila makan krepok (keropok) kan hehehehe...

Kat rumah i nie leh katakan tak putus lah dgn stok krepok. Tapi w'ouls nie ngada2 skit, kalo nak beli krepok kering or krepok lekor, mesti order all the way dari Trengganu or Kelantan. My kezen, opismate dia org sana yg balik kampung tiap2 bulan, so haruslah w'ouls kirimkan. Tapi i pelik laaaa, ada gak krepok yg leh terasa gatal lidah & tekak kalo makan byk2. Kalo tak silap i, tu slalu i terasa bila makan krepok yg dah goreng siap & dibungkus, kat kl nie. But then i rasa dah lama tak alami 'perasaan' gitu...rasanya since dah ada 'supplier' krepok nie hehehehe...ampon 'pok nik' jgn marah ye.....

Tapi nie plak my SIL, kakak SH, bagi. Aritu kan w'ouls blanja dia tengok teater, so masa gi amik dia, dia bagi 2 jenis krepok nie. Ni dia beli kat Kelantan. Dia pegi sana last week.

Hok nie krepok ikan biasa lah kan, tapi tak tau le ikan apa tu....

Hok nie plak i suka sbb vely the kalerful ooooo...hehehe 1st time dapat yg kaler2 gini. My doters suka makan yang nie sebab attracted by the colors hahahaha, leh gitu ek...
Makan krepok dgn nasi, nasi lemak, mee goreng or even makan sesaja cicah sambal pergggghhh memang layan aaaaa.... Uols suka tak makan krepok?

Wednesday, March 24, 2010

... kepak kepak pong ...

Stori nie on hari ahad. W'ouls ada jemputan kahwin Syed, kawan baik SH. Majlis dibuat di kampung Syed kat Melaka. I bila dengar Melaka, wah bestnya...one of my paberet place.

Pagi lepas breakfast off w'ouls ke sana. Sampai agak awal dalam kul 12 lebih...Snap pics sana sini. Tema 'biru & putih'. Cantiklah pelamin, arch and perhiasan dia. Food pun sodap. Ada tapai tu, yummylicious. See pelamin ada 4 kerusi kan, sebabnya 2 pasang pengantin, abg & adik. Rasanya Syed nie abang. Lama gak menunggu and si Sapphire dah mula panas vontot tak leh dok diam...dok la bising nak balik, nak balik. I rasa dia dah sleepy...time tu dah almost kul 2.

Then sampai lah pasangan2 pengantin tu. Kawan SH, Syed tu pengantin yg ada flower girl & boy tu....yang lagik sepasang pengantin tu is adik si Syed....

W'ouls tak tunggu pun bersanding bagai, coz Sapphire dah start meragam. So w'ouls dah nak balik le...Tapi bila kompang masuk, leh plak Sapphire cakap "wait aaaa, nak tgk kepak kepak pong" kompang lah tu hehehehehe...layan lah jap. Then bila kuar dewan tu, dia cakap "Wow! Nice laa car tu, ada flower...nak smile!" ~ nak bergambar la tu.... Amboi mak, dalam meragam nak tido tu leh lagi nak amik gambar...layan je le...


K dah bergambar bagai, jom kita pusing Melaka, yabedabedu..... Dah bayangkan nak ke Dataran Pahlawan bagailah. Tapi cita-cita ku musnah bila masuk kete. Tak sampai lima minit dalam kete, Sapphire terus zzzzzzzzzzzzzzzz. Kekdahnya, pusing round2 snap pics skit2 dari dalam kete je laaaa huhuhuhu....

Neway, it was a great day...Sampai KL dalam kul 7 malam.... Penat but fun...

Tuesday, March 23, 2010

... teater ...

Sri Mersing lagulah melayu
Dikaranglah oleh biduan dahulu

Syukur alhamdulillah....termakbul gak keinginan nie. Dah lama tingin tapi terpaksa buat dono je, at last sabtu bebaru nie dapat gak i gi tengok teater Sri Mersing. I dah lama banget tak dapat tengok teater semenjak ada Sapphire. Sedangkan dolu2 i rajin gak layan teater. Last i tengok, PGL kot rasanya...uish lama tu.


Dapat pegi nie pun last minute dapat tau. My bonda kan ada, so she offer to jaga my kids :) Hoye hoye lah i dgn SH gi dating bertiga bukan berdua ya, together dgn my SIL, sister SH. Tiket nie plak, atas usaha SH. Ntah mana dia gagau i pun tak tau :) nama pun surprise kan, so tak yah byk soal, I lovvveee surprises :)

So, pegi ke Istana Budaya (IB) awal sbb nak jumpa kawan SH and amik the tickets, posing2 jap, then w'ouls keluar gi amik my SIL. Lepas je maghrib baru gi semula ke IB.

Crite dia best, ada babak sedih, serious and kelakar! Pelakon2 pun mantop. Tak sangka Yuz Raja Lawak tu pandai berteater... Tapi sayangnya, w'ouls dok kat atas, so tak leh jelas le tgk muka pelakon2 tu.. See pics yg finale tu....jauh kan...dah le guna camera hp lagik laaa tak nampak....

Lepas je abis show, SIL nak gi ke toilet. Tunggu agak lama, gamaknya ramai kot dok q dalam tu...Then tetiba kan, i tgk ada line q utk amik signature pelakon2 tu...i gi je q sbb sebelum tu SH ada cakap sister dia minat banget dgn Adi Putra tu. Bila SIL keluar dia tgk i q for her, punya la dia hepi giler. Dah le tu, i org ketiga, takde lah nak tunggu lelama kan.. Sementara dok tunggu tu, my SIL pujuk i q sama coz dia nak minta i snap her pics dgn pelakon2 tu, i pun harus lah q amik autograph dorang nie, coz pegawai IB tu ckp, kalo tak amik auto tak leh q. So dengan i skali amik autograph dorang :) See gambar pelakon tu, sebenarnya sebelah pelakon2 tu is my SIL tapi i dah cropkan hehehehehe...Elok je w'ouls nak balik, ternampak plak Linda Onn kat situ, terus SH cakap dengan Linda Onn, nak snap pics with her, lepas sorang sorang termasuk i, padahal i tak minat pun dgn si Linda Onn nie *ihiks*


Ni plak autograph dorang hehehehe....balik rumah i bagi kat my doters buku auto tu, book nie yg buku program kat atas tu...suka le dorang, mulalah nyesal tak nak ikut gi tengok teater, sapa suruh tak nak ikut, kan dah rugi nghehehe
Dah lama tak layan teater mmg best laaa. Uols minat tak tengok teater?

Monday, March 22, 2010

... Dating di thai ...

Sawadeekapppppppppppppppp....tetiba plak cakap thai ek....ater dah gi dating di thai eh silap dating kat kedai thai nie kan...


Dating dengan siapa.....taraaaaaaaaaa... Eh, tu our drinks je hehehehe...kita minum dulu!
Miss Organiser nie ajak join dia gi dating. Then Sis Ayu plak offer diri nak pick us up. Pucuk dicita ulam mendatang lah kan. W'ouls pun gi lah ke Maju Junction. Caya ke tak nie 2nd time cik Ayu ke sana tau. Disebabkan tu lah sis Dee dengan jayanya bawa w'ouls round2 kat dalam mall tu, thx sis for the lovely tour hehehehehe...

Wouls sampai dulu, so masuk, sempat snap2 skit muncul lah temujanji sebenar sis Dee nie, Ni 1st time i jumpa dengan Sis Lia nie, infact lum pernah pun jengah blog nie...lepas nie i follow u lah k. Lemah lembut je orangnya. Sis u nie very fotogenik la...suka i tgk ur pics!
Sis Lia makan nasi goreng cikedis hehehehehe eh tak lah...dia makan nasi goreng pineapple yg bau cam cikedis and rasa cam twisties gitu hehehehe...cian sis, makan tak habis tau....

Tak sampai beberapa minit lepas tu, muncullah sis Ratna plak. Puas hati i dapat jumpa dia. Aritu terserempak sekadar 'hai hai bye bye' je kan, nie leh le sembang2 gitu. Very friendly lah dia...Mesti meletops gambar2 sis Ratna kan, sbb dia bawa 'meriam' dia tu...tu food dia, tak ingat la apa namanya...gayanya mee hoon tom yam gitu lah...sama food dengan sis Ayu.

I dengan Dee ordered spicy thai fried rice yang tak brapa spicy nie :D
Overall food kat sini so so je....Or perhaps bukan taste i kot. Lain orang lain taste dia kan....Tapi makan2 is jez sambilan je, yang penting tu we had a great time. Macam2 w'ouls sembang sampaikan ke crite hantu tu *ihiks*..

Sebelum balik haruslah w'ouls cari soh waiter kat situ snap our pics...
Thanx ya Sis Lia blanja w'ouls makan....Lepas nie turn Cik Dee selaku cik organiser, on ke 'farewell' lunch kat hotel yg you nak blanja tu hahahahahahaha lariiikkksss.....

Saturday, March 20, 2010

... froggy ...

Gud morning...eh eh dah afternoon ek...tapi nie kisah pagi tadi...so gud morning froggy!

What do you have there, hurrmmm let's see....oooooo cekodok pisang :)
Paberet kuih lil Sapphire....

Uols dah breakfast, brunch or perhaps lunch? ;)

Friday, March 19, 2010

... wonderful weekend ...

Yeay, finally it's friday. Had a great time lunch hour tadi. Walopun food so so aje, but the companion was superb! Someone blanja plak tu, thx ya! Stori pasal lunch, kita simpan sampai isnin ya....

Skolah pun dah nak start balik. Rutin rileks mode pun dah nak tukar shift dgn mode hectic. To those yang tak brapa nak sihat, hopefully you'll fully recover over the weekends. So u guys, enjoy your weekend..have fun, make beautiful memories and take care!


* pics credit to mr google



So, what's your plan for the weekend?

... semalam ...

Cuti skolah nie, my kids kan ke Penang, untuk chess tournament, lepas tu sambung bercuti kat sana. Semalam dorang dah balik ke KL. Naik bus bertiga with my bonda. Si Aqua ekceli lepas habis je chess tournament aritu, dia dah balik ke KL sbb dia kena masuk balik asrama petang Rabu bebaru nie. Kesian dia kena masuk skolah awal sedangkan students lain masih dok berhoye2. Tapi nak buat camne, dorang ada bengkel lah, ada kelas tambahan lah...turutkan aje laaa....

Lepas dah pick them up kat Hentian Jalan Duta, terus ke Uptown, agenda : Mengisi Perut :D I tengok Sapphire bukan main hepi je the sisters are back....

Makan time...

W'ouls gi makan kat Steven's, tempat Uptown hawker's tu la. Kat situ byk choice tapi end up mostly order chicken chop and lamb chop, my bonda je makan nasi goreng :) tapi gambar food takde iye :)

Sebelum balik, snap jap gambar....me, me bonda and me girls...

Gambar dah amik, perut dah kenyang apalagi balik zzzzzzzzzzzzzz je lah :)

Thursday, March 18, 2010

... kantoi - zee ...

Skarang nie agak ramai kan penyanyi2 muda yg sora sedap2, cth : yuna, najuwa dll. Nie lagik sorang penyanyi muda yg i kinda loike lagu dia, Zee Avi. She kan pamos amos kat US. Her lagu yang i suka nie, very lite and easy and kelakar....lagu nie takde kena mengena dengan i tau, jalan plak uols pikir yang bukan2. I suka coz agak kelakar and liriks dia sempoiiiiii... uols cari lah dalam youtube ek... ada a few gak lagu dia yg easy listening....about her personality, itu i no komen. Sapa lah i nie nak mengomen orang, diri sendiri pun lum betul lagik...

Kantoi
~ Zee Avi ~

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn’t true

So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai… you, you tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang, I don’t believe you
I’ve always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu
No wonder la my friends pun tak suka you

So I guess that’s the end of our story
Akhir kata she accepted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex boyfriend’s best friend, Tommy…..


Enjoy listening...... makacih en. google for her pics...

... nak gelar apa? ...

The late Michael Jackson ada trademark berglove sebelah tangankan...

Then kalo dibayangkan gadis zaman dolukala, mesti berselendangkan macam Mahsuri nie..
* both pics kat atas credit kepada en google

Tapi kalo gini ghupanya, dengan sebelah kaki berstokinkan stokin SH & letak towel gitu atas kepala...nak gelar apa?... Micksuri Sapphire ke? ngehehehe

Ni lah kejenye masa i EL hari selasa tu...Kan i cakap lum sampai ke tengahari dah hilang sakit kakinya tu hehehehehe....

Lepas dah settle main tu...main bawah meja plak, bab mengemas bawa keluar pampers, mainan tu dah tak yah crite le kan...
Kot suka dia lah, asalkan bahgia and tak dangerous for her, i redha kan aktiviti dia nie....ada kalanya, walopun rumah semak cam tongkang pecah tapi dia nye pe'el leh buat tergelak sama hehehehehe....

Wednesday, March 17, 2010

... from Sis Eya ...

Yeah! Yeah! Suka! Suka! I dapat 3 handmade cards and 1 handmade bookmark nie....

Ni from Sis Eya I loike it soooooo much. Thx ek sis, u memang kreatip aaa...sayang plak nak guna kad2 n ie tau. I dapat nie sebab slalu meninggalkan komen kot kat blog dia...or sebab sudi join contest dia tu dulu, tak kisah le why tapi i memammmmg suka. Neway, thx sooooo much ya sis. Kemas je hasil kerja tangan u nie sis!

Gumbira rasa hatiku :)

... terluka ...

Semalam i bercuti. Sebenarnya amik EL. Nothing serious cuma menjadik nurse tak bertauliah kat umah.

Si Sapphire ada terluka skit jari kaki dia. Balik keje hari isnin tu, masa i tengah dok 'bersilat' kat dapur, dia nak jadi interior decorator...Dia gi angkat kerusi kecil dia ntah nak deco kat mana, tup tup gedegang "ouccchhhh! oh oh sakit!" gitu lah bunyinya...tak nangis pun. SH check tengok dia and tengok2 ada darah kat ibu jari kakinya....confirm lah luka kan tapi dia tak nangis pun. Cuma takat cakap "Sakitlah!" tu je
.

Washed the wound, sapu minyak gamat, keluarkan tilam kat hall tu, soh dia baring and layan tgk dvd barney....i ckp kat dia tak leh walk tau. Gamaknya nie 1st time dia tengok darah agak byk, mmg dia tak walk le...then pagi semalam dia kata, tak leh walk so me kesian, amik je lah EL...stay one day kat umah. Tapi lum pun sampai tengahari semalam, dia dah aktif 10 balik hehehehehe....Gambar jari tu, i amik pagi tadi, merah je la...

Ni lah nak membesarkan anak...ada-ada je...yang besar, cara yang besar, yang kecil cara yang kecil. Pengalaman seorang ibu yang tak leh dilupakan, every second that passes by is sooooo precious....tul tak?

Tuesday, March 16, 2010

... hachiko ...

I slalu beli dvd utk tengok kat umah. Iyelah for me nak gi tengok wayang tu agak payah le, dengan sapphire yang very the active 10 tu kan. So apa2 movie yang lani dok tayang kat cinema, semuanya kena tunggu dvd nye kuar baru leh layan. Slalunya orang lain dah lama layan, i baru je nak layan. "Orang lain" tu termasuk lah SH & anak2 i yang dah besar tu...coz dorang still leh gi kannnnnnnnn coz ibunya gak yang setia menjaga Sapphire.....

Talking bout setia, aritu i ada beli crite "HACHIKO" nie. Crite nie direkomenkan oleh Sis Izan. Thx sis! Memang best lah crite nie. Memang menyentuh jiwa tul. Bukan i sorang je sob sob sob, the whole family tu...termasuklah si Sapphire hehehehe.
Pics credit tu en. google

Ni crite benar tau tapi slow je jalan crite dia. Crite mengenai kesetiaan seekor anjing. Tapi tu lah, omputih nie pandai. Crite nie berlaku kat Jepun kot tapi dorang yang buat crite nie. Tak tau lah samada ada org jepun dah ada buat tak crite nie. Pelakon dia plak Richard Gere. I suka tengok dia nie., one of my fav actors. Makin tua, makin menawan *ihiks*

Cuti-cuti skolah nie leh le uols layankan crite nie. Sesuai untuk seisi keluarga :) Movie apa yang uols baru tengok?

Monday, March 15, 2010

... beautiful blogger ...

Ni 1st award sempena 2010. I siap frame kan lagik *ihiks* Thanx kepada sis Zarin sebab sudi bagi kat i award nie...

Bila dah terima award pasti ada syaratnya :

Here are the rules to accept the award :

1. Thank & link the person that gave you the award.
~ Sis Zarin again, tenkiu, tenkiu, tenkiu...

2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic..

~ uols semua memang fantastic, so i takmo bagi kat 15 org je...i nak bagi kat semua yang sudi amiks...silalah amik iye, takmo malu-malu FOC maaaa :)

3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award

~ aiseyman, nie sesapa yang baca and sudi amik, silalah ek :)

4. State 7 things about yourself.
~ malas nak tulis so halalkan aje lah ek hehehehe....

... feeding time ...

Weekend bebaru nie tak kemana pun....Stay home je. Btw, gud luck to Aqua & Agate with your chess tournament. Both of them plus emerald now dok hoye2 kat Penang for chess tourny and holiday. Balik & staying with my bonda till tis wednesday or Thursday.

Salah satu aktiviti weekly w'ouls kalo tak kemana...Tis lil girl plus some food ie roti, limau *or whatever buah yang ada*, cherry tomato...

Bukan nak buat masak iye. Buat bekalan untuk....
Feeding time. W'ouls slalu gak ke Taman TAR nie, feeding monkeys kat situ. Ramai orang dok gi situ, samada dok gi bagi makan, sekadar tengok or berjogging. Sampaikan monkeys nie pun dah tak takut sangat kat orang and tak lah garang sangat, leh katakan dah jinak. Sesapa yang berani tu or yang dah slalu gi situ, siap leh pegang-pegang kepalanya. W'ouls tak lah, takat cepat2 bagi food tu kat the monkeys then cepat2 masuk tengok dalam kete, tengok pun dari dalam kete. Kalo ikutkan si kecik nie, dia nak gi pegang2 tapi i takut hehehehe...

Memang leh leka gak dok tengok these monkeys and manusia yang ada kat situ, macam2 ragam ada. Plus sronots tengok rumah2 bungalow kat situ yang kus semangat besar. then startlah dok verangan kan, konon cam mind spa lah tu hehehehehe...

Friday, March 12, 2010

... anak mami ...

Haritu masa ke rumah baru Cik Dot tu, supposedly i nak belikan dia 'housewarming' gift gitu. Memula tu ingat nak belikan dia ayat-ayat suci Al-Quran yang diframekan tu kan....tapi i teringat dia memang dah ada pun, so cancel, the pikir nak belikan dia jam dinding, tapi tak tau plak deco dia style apa, so cancel....

Pikir punya pikir, jeng jeng i belikan dia......

POKOK DAUN KARI je hehehehe...ater kalo dah anak mami mesti slalu nak masak kari kan ngehehehe. Kalo i lah ada rumah, i pun nak tanam pokok kari, pandan, serai, rosemary kiranya cam a small herbs garden gitu...senang, nak masak, gi petik je :)

And yang penting, she memang suka sangat coz memang dia dah dok plan nak gi beli pokok nie cumanya tak tau nak cari kat mana...she like, i pun like la hehehehe

Neway, uols, have a splendid weekend ya? And pada the ex-students yang dapat result meletops semalam, congrats...and yang tak brapa nak meletups...don't worry, it's not the end of the world....concentrate pada pencapaian dalam universiti plak...and to all students : HAPPY HOLIDAY...


HAVE A SPLENDID WEEKEND
AND HOLIDAY UOLS!!!!


hugs and smoooochheeessss!!!

... lunch date ...

Sronots nye semalam gi lunch date dengan my kezen, Cik Dot ~ nama samaran je lah ek ~ Dah lama plan nak kuar makan nie. I memang very the close dengan dia mcm sisters je. So lunch semalam w'ouls gi dating kat Sudu Restaurant, Hilton KL.

Sedap food kat situ. I suka sushi corner dia, walopun tak byk choice. Makan sepuas hati i. Lenlain pun sedap gak. Lama w'ouls dapat duduk bersembang. Ekceli memasing dah ada anak, so slalu bila jumpa masa gathering, tak dapatlah nak sembang sangat coz dok kena melayan anak2 memasing kan sebab tu w'ouls plan nak gi makan2 nie, wah...heart to heart talk gitu hehehehe... Oh ya. Cik Dot nie lah yg baru pindah rumah aritu tu :)

Ni some pics yang w'ouls sempat amik kat situ...Malas skit nak snap, asyik nak sembang and makan je hehehehe....hoping tat next outing plan menjadik lah....

Having a gud companion plus gud food memang heavan kan, tul tak?

Thursday, March 11, 2010

... free bear ...

Comel tak bear nie, i tengok cam garang skit aaaaa....

Sib baik free *ihiks* Semalam kan i ke Pavi, yg terserempak dgn David tu *ihiks*, ekceli ke sana nak membeli hadiah-hadiah and cards, untuk staff opis i nie. I pun ke Memory Lane. Dorang tanya nak join membership, RM10 je utk setahun. I slalu gak dok gi beli kads or presents kat memory lane so i pun join je lah. Ghupanya bila join, dapat ini bear free, kad yg ada kat bear tu is the membership kad lorrr. Bertambah lah koleksi bear si Sapphire, mesti dia suka kan lalalalalala...

Memang syiok je bila dapat benda2 free. Uols suka tak?

... hal kurus ...

I nie suka layan reality show. Nak nak Amazing Race, Project Runaway, The Biggest Loser and yang lelain lah....

The Biggest Loser Asia yang baru je habis pun i suka layan. Perrggghhhh memang tabik spring gilos tengok dorang tu kurus kan. Contestant paberet i Kevin & Carlos. I rasa they did great too...

Tapi Juara nye adalah....David....


Uols rasa kalo i masuk ada chance kurus tak, cam mamat kat sebelah i nie....




HAHAHAHAHA...yup, itu adalah David. Semalam i ke Pavilion, terserempak dgn dia, terus i gi congrats dia and bila si Ima nak amik pics with him, i pun apalagi, snap sama lah.

I tell you, tinggi yg amat itu mamat tau. Dah le tu kurus banget. Tapi kan, i tengok dia cam sakit je, gamaknya terlampau kurus laaaa. Dia nie sporting and peramah. Wah! Cam artis lah plak ek :) Sempat lah interview dia sikit, memang dia ckp dia follow regime yg dia amalkan masa dalam camp tu lah and he exercised for 10 hours gitu.

Mak aiiiihhhh 10 hours. I nie takat nak dpt 1 hour utk exercise pun payah...ni sampai 10 jam ko. Kalo i nak kurus pun, takmo lah kurus sangat. Nanti mesti nampak cam tak sihat je kan. hahahaha sebenornya tu semua alasan, kalo dah sememangnya takde disiplin, tekak rasa nak ngap je, apa leh buat, redha je lah hahahaha

Ni plak ayat penyedap i : Takpelah, asalkan tak berpenyakit, sihat ok lah kan....Sayangilah diri sendiri, tul tak uols *wink wink*.

* tak sabar nak tunggu lunch, ada date dgn my kezen, camne nak kurus kan ngehehehe

Wednesday, March 10, 2010

... kemaruk ...

Skarang i kemaruk makan ikan bilis pedas nie...yummy...

Beli kat opismate i. Satu tupperware RM5. Pedas berdesing oooo...makan dengan nasi pepanas sesaja pun sedap. So, last monday, i beli roti sebantal and satu tupperware ikan bilis pedas nie, letak kat pantry opis (wakaf la kan). Pepagi w'ouls (me & opismates) dok layan nie....sodap.

Uols dah bekpas ke? Makan apa today?

Tuesday, March 9, 2010

... tetiba diam ...

Orang tua-tua kata kalo diam tandanya setuju kan. Tapikan, kalo sapphire tu tetiba diam, silalah gi tengok apa yang dia tengah 'setuju' untuk tolong ibunya 'mengemas'...

See what i mean :

Dah siap susun tu dia cakap, "Cleverkan, banyaknya!" hehehehe...vocab dia makin hari makin bertambah, aktiviti dia pun makin bertambah. Tapi after dia dah settle susun semua tu, dia tanya plak, "keep ek" Haruslah kan keep :)

Itulah anak-anak, apa yang kita ajar, tu lah yang dorang ingat. Plus apa yang dorang nampak or dengar itulah dorang ambil sebagai pengajaran. Kena alert dan jangan ambil mudah dengan apa yang kita cakap, buat and ajar kat dorang...tul tak uols?