Thursday, December 2, 2010

... tido sensorang ...

Sapphire dah  dua minggu gak lah, dah leh tido sensorang...slalu dia sleep sebilik dgn the sister sooo takde laa dia takut sangat kan...tapi since the sisters takde, memula tu dia ajak i tido dengan dia...but lepas je beli cadar kartun tu, dah improve...dah leh sleep sensorang...nie yang tak sabar nak beli umah landed...leh buatkan bilik dorang memasing kan...*verangan itu free*....

Disebabkan memang i suka my kids to sleep on their own, harus ada safety features gak...so, i belikan nie for her...tak tau apa nama benda alah nie...penghalang gitu laaa, yg i beli nie murah gak lah..brand My Dear, RM99, tapi masa tu ada sale dapat dalam RM85 gitu...

Setakat nie, all my kids start sleeping on their own, slalunya start umur 2 tahun, i akan kenakan benda alah nie lah...Katil pun, i akan letak ke tepi gitu...in fact, i alihkan headboard katil ke arah kaki.  So agak terkepung gak lah for them kan.  Walopun bilik nampak sempit, tak kisahlah, for the time being kan...asalkan  tak de lah kes-kes jatuh katil dah....Bila dah besar and dorang pun dah terlatih tidor atas katil & tak lasak2 sangat, leh le alihkan balik katil tu, kasi deco elok2 skit...Rite now, sacrifice skit dulu on deco, safety comes first....betul tak?

17 comments:

Sharinginfoz said...

baguslah dapat tidur asing2 kan

Joy said...

kids suka sgt bila bilik dorang ceria..happy semacam aja kan ;)

Nur Misnan said...

salam rasp
baguslah tuh
kena surh pelan2...
nanti biasalah tuh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

btoi2...wah ceria btoi cadar baru dia..cantik la....Sapphire untie nak pinjam cadar jap bleh??? hehehe :P

SyaNa said...

sis, iman da tido sdiri
saje start awal since dia 3bulan kot ari tu
sbb mcm sempit jek kalo dia tido sekali
hehhee nmpk nau anak banak gemokss

wida said...

baru nak tnya beli p'hdg tu kat manne.ingat nak ajar waiz tido sendiri jugak..hehe

Hezesuze said...

bila ada rumah sndiri baru weols beli katil camgitu tuk anak2 huhu

nieda said...

comelnya katil...bagus tu anak tido kt katin sendiri sis..

Softtouch [Hanim] said...

cntik katil sapphire...anak sy danish baru je seminggu tido sensorang sis..lmbat sikit startnya yelah dulu kan dia sorang jer skrg dah ada adik kenelah ajar plaahan sikit..

eLLy said...

BETUL3 sy setuju safety come first

Dee said...

tu semalam i nk tya psl benda tu sis..x sangka u boleh dgr pertanyaan i tanpa suara..hahaha...thx sis..

Kamariah Awang said...

Kalau dah dapat tempat tidor yang cantik begini, dah tentu dia taknak selit bawah ketiak mama dia lagi,kan?

wahida said...

wah...umur 2 tahun dah tdo sensorang? anak saya si abang tu dah 5 tahun pun tdo lg ngan kami...huhuhu...

imz said...

kiutnyer katil dia...

atty's said...

cantikknya katil sapphire..colourful

sw33tdarling.com said...

i tengah duk runsing ZUlfan & Ika still panjat katil kami tengah2 malam.. usah kata nak tido separately.. uuuhhhh

mummysyafie said...

sis, cantik la penghalang tu. leh beli satu tuk wawan n abang.