Wednesday, December 8, 2010

... so near and yet so far ...

As salam. Macam mana dengan cuti Awal Muharam uols?  Mesti lah best kan.  I nye suam-suam kuku je :).  Dapat mengemas rumah skit semalam and jalan lite-lite je :)  Tapi now nak crite kejadian hari Sabtu lepas.

Hari Sabtu, sebenornya aktiviti padat skit.  Pukul 12.30 gitu keluar nak gi wedding kawan SH.  Masa tu hujan renyai2.  Dah nak sampai rumah pengantin, Sapphire tidor lah plak...So akhirnya, SH je turun pegi sensorang, me tunggu Sapphire dalam kete...

Malas lah nak pegi dengan hujan, Sapphire tidor jadik leceh lah kan.  Takpe lah hantar wakil pun ok :)  Ni yang dikatakan "So near and yet so far" :)  Dari kete pun dah leh nampak dah khemah tapi apakan daya...

Lepas tu gi asrama Aqua jap.  Gi sembang2 sambil beri kata semangat skit.  Hari nie dia last paper.  So petang nie akan gi amik dia and angkut semua barang2 dia lah....Sayonara lah dia kepada teman2 and sekolahnya petang nie...Lepas keje, SH akan gi tolong uruskan tu semua nanti.  Takleh gi with Sapphire, karang tak terkemas plak tu....

Neway, berbalik pada lepas jumpa Aqua, w'ouls balik umah, nak bersiap2 untuk gi amik kakak SH.  Dia akan bermalam kat umah w'ouls.  Lepas amik SIL i, nak jumpa adik SH plak.  W'ouls minta tolong dia babysit kan sapphire untuk w'ouls berhoye-hoye hahahaha....
Bersambung next entry je lah ye.  Dah panjang plak stori morri nie....tungguuuuuuu..... :D

12 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

iye la sis, tgh ujan kan....kebetulan plak anak dare u tgh tdo....takpe laa...yg penting ade wakil kan....

oo yeak laaa....spm dah minggu2 akhir yeak......lepas ni seronok laa sapphire abg nye dah ade kat umah, leh layan die ajek heheeheh

atty's said...

itu lah skrg asik ujan je kan..

alhamdulillah aqua dah last paper ye..lepas nie ada rumah je.leh layan sapphire.

maya amir said...

wahhh anak akak dah abis spm..mesti lega dia..lps ni mesti die target nk amek lesen kereta,...:)

Sharinginfoz said...

betul tu hujan2 malas pulak nak jalan2

rATu kEBaYA said...

saya pun sama gak sis.. klu hujan mmg antar wakil jelah...

sw33tdarling.com said...

wahh panjangnya aktiviti... tapi serius laa sis.. kalau gi kenduri, hujan plak tuuu aduiii renyah nya kalau kena hangkut budak2 kaan....

eLLy said...

Suam suam kuku gak ;P
serupa tapi tak sama .. hahahaha

imz said...

tak bestkan kalau g mana2 ujan...tambah plak bwk budak..

wahida said...

kalau saya pun, kalau anak tdo, biar daddynye saja yg pegi...x sampai hati nak kejut kan...

Hezesuze said...

wah weols pun sama...kalo anak tido dalam kete pastu ujan plak harus ler balik kepangkuan jaln hehe

~ Lady ell ~ said...

Aqua last paper harini...yuhuuu..best + mesti dia sedih nk berpisah ngan kwn2..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tue la kan..skrang nie musim ujan..nak g wedding pun cam leceh..nak2 lak kalau ada anak kecik nie..huhuhuh