Thursday, December 9, 2010

... sapphire nangis ...

Ada orang pernah bertanya, Sapphire nie tak de ke nangis-nangis or bad mood.  Budak mana yang takde nangis or moody kan.  Tapi syukur Sapphire nie kalo nangis or bad mood, masih senang la nak pujuk or distract dia utk lupakan 'kejadian' yang 'melukakan' hatinya tu hehehehe...Tapi tu laa, masa dia tengah nangis or bad mood, i tak terpikir nak snap pics coz masa tu i sibuk dok melayan kerenahnya...

Tapi nie ha, satu pic exclusive dia tengah nangis......
Nie pic latest...w'ouls skarang nie kan dok gi survey sana sini nursery/tadika/tabika/playschool for her.  So, tiap kali bawa dia, turun, tengok tempat tu, sembang2 and tanya itu ini with the teachers andddd tiap kali balik, gini lah ghupanya..  Mesti nak menitis airmata.  Anddd tiap kali sambil nangis tu, dia cakap "I nak  school tu, i tak pakai pampers dah, i pomise (promise) i gud girl, i want to school" hehehehehe.  Sat je keadaan gini.  Seminit dua je then i pujuk laa "We go see school lain ok, school yg laaaagggiii best"  So dia stop lah crying tu. Senangkan nak pujuk dia....

Sabarlah sayang...nanti dah confirm school mana nak pegi, boleh lah pegi...jangan pulak time tu nangis takmo pegi ya...hehehehe....

So, yes, Sapphire ada gak time-time dia nangis and bad mood walopun jarang-jarang tapi tetap ada :)  Pada  anda yang bertanya tu, ada puas hati *wink wink*

13 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo gud gud nak g skul nyek...nanti la..ibu hantar Sapphire g skul k....dah xmo nangis2 dah...tapi tatap gak comey walaupun tengah meraung..hehehehe

rATu kEBaYA said...

nak school ye... sabar ye.. nanti tiba masa ibu hantarkan ye

imz said...

wah dia tak sabar nk g skool ek..bagus...bagus..bersemangat dh kecik-kecik

Hezesuze said...

adehh jangan esok dah start skol nanges tarik baju uols sebab kene tinggal heheheh

POSH76 said...

nangis2 pun kiut sgt....tak sabar nak gi school yer

sw33tdarling.com said...

heee ingatkan nangis taknak pi school,rupanya nangis sebab gi school kejap jer yaa.... clever girl!!

tigrismalaya said...

my son pon kalo nangis boleh pujuk dengan perkataan nak ajak dia pegi ioi mall and klcc, tesco sumtimes..tah naper suka nau dia ngan 3 tpt nie..tapi dah janji kena bawak kalo tak bangun esok pagi nak hantar nursery, dia usung bag dia kata nak g klcc..don't want school (nursery).

eLLy said...

itu nagis2 manja gitu ;] good girl

Dee said...

i pun x penah tgk dia nangis..dia muka masam..mata jeling2 selalu..hahaha..tp dia tetap cute..

Kamariah Awang said...

Eeee.. kelakarnya yee... Ingat nangis sebab tak nak g school.. tapi rupanya nangis sebab tak sabar nak g school...! Tanda cerdek tuu..!

ratna said...

wahhh excited betul dia yer sis nak pi school..

mummysyafie said...

ala..sian nye dier..muka nangis macam wawan..ihihi..kiut..

ch@ said...

bagus-bagus, jarang nangis ni jiwa kental. nangis pun kejap je. memang anak yg baik =)