Tuesday, December 21, 2010

... play date ...

Ni alkisah masa i cuti gak le....bawa my kids ke umah my kezen...dah berkali-kali dia dok suruh i bawa Sapphire play date with her doter, Adelle.  Kezen i nie yg aritu i crite baru balik dari London.  So anaknya Adelle lum lagi diregister ke mana-mana nursery and kezen i pun lum dapat keje lagi.  So her doter dok lah bising kat dia nak balik London nak main dengan her playmates kat sana.  Gamaknya dia boring dok kat rumah lah tu, nak main dgn adiknya, Adhara, is still a baby, tak faham lagikan.  Kesian Adelle......

So, last week, hari Rabu kot, i bawa gak lah Sapphire pergi main with Adelle. Suka lah both of them...See Adelle's toys...macam-macam ada, coz kat sana murah-murah, my kezen beli masa car boot sale.  She said, walopun car boot sale tapi toys nye tip top & cheap.  Best kan...ada oven, ada tea set (angkat teko tu pura2 tuang air, ada bunyi cam air dituang),  ada trolley (nampak sipi2 je, yg ada telinga mickey mouse tu)  bagai....I tengok pun i syiok nak main sama......
Suka tul Sapphire dapat main...sib baik lah Adelle nie pandai cakap melayu.  Ada gak dia cakap english, tapi sib baik gak lah si Sapphire nie pun leh faham2 skit english so no communication breakdown lah kiranya...and dorang pun main tak rebut-rebut...leh sharing-sharing.  In fact, w'ouls leh biarkan dorang berdua main dlm bilik all by themselves sambil w'ouls yg dewasa nie dok kat living sembang-sembang and play with Adhara....So kalo gini leh le have another play date bila-bila nanti....

Tapi yang paling berkenan is this sofa, aiseyman gambar dia tak nampak sgt cam sofa laaa, tapi percayalah cakap ku,kalo tengok live memang sejibik cam wing chair tu......
Nie Adhara, 2nd doter my kezen... Sofa dia ekceli is a bean bag tapi dibentuk kan cam wing chair...Kecik je sebenarnya coz bayangkan si Adhara nie pun baru 6 months old kan, ngam ngam soi je for her...so memang sesuai utk kids je...Sweet kan sofa nie...i loike...Best tul barangan toys kids kat sana, cheap & banyak choices....

16 comments:

eLLy said...

best nye .. rasa nak join main sekali .. mcm mcm adooo

Softtouch [Hanim] said...

bestnya..sy pun rase mcm nk join dorang main jugak...

sekamar rindu said...

salam..

bahagianya lihat anak2 membesar depan mata...

follow ur blog..

**237

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah rasa cam nak join diorang jerk..bestnya...

imz said...

bestkan bebudak kalau jumpa geng...mesti nk balik pun tak mo..hehe

SyaNa said...

cute nye adhara
haah la sis suke sofa tu..rasa ade tgk org jual kt FB tak
tak tau la sama ke tak

Dee said...

aiseh..tgk mainan dorang..i pun nak join 2 kaki lah sis..bestnya..hahaha..

sw33tdarling.com said...

yesss, i can see the sofa figure.. cutenya...!
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

ikiqzana said...

seronok negok anak u ngan kazen dia main.. mcm2 ada..

Kamariah Awang said...

Cutenya.., budak2 perempuan, mana ada main gaduh...

Kaseh said...

meh auntie kaseh join meh..hehe syok woo tgk dorang main2..

POSH76 said...

alala kiut sgt budak2 ni....suka sgt tengok keletah depa ni hehe

atty's said...

canteknya set kusi ngn meja tu ..mcm nak join jugak main .

maya amir said...

tetibe rase nak pindah london boleh?heheheh...

mummysyafie said...

dier perlu kan playmates lagi tak sis? kalau tak cukup..nor nak join..sernok leh main masak² ni

PerantauSepi1306 said...

oppss.. i miss so much oredi and sapphire sudah besor gittew.. so cute both of them men-men cenggitu kan.. auntie pun tingin nak join laaa toys dia menarik jer :)