Tuesday, December 21, 2010

... pertandingan lego ...

Uols kenalkan toy nie...LEGO, memang leh leka main nie...

Masa i cuti seminggu last week, time i tgh bz memasak kat dapur...dengar bunyi kecoh2 kat depan...tetiba dengar Emerald cakap "ok kita buat pertandingan lego alrite...bla bla bla" cam real je bunyi pertandingan tu  kan :D Bila i jengah tengok ke depan, memang leka tul dorang dok main lego ni dan ini lah hasilnya ....

Hasil kerja tangan Aqua....kalo dah nama boy haruslah robot kan...

Hasil kerja tangan Agate plak ... katanya keretapi boleh, bas pun boleh :)

and hasil tangan Emerald plak, peacock katanya.....

Pemenangnya?  All three menang coz bila tanya judge Sapphire...suka lego mana...."Semua-semua suka..yeaahhhhh I LOVE LEGO, I LOVE LEGO" adil & saksama gitu kan.  Mana lah dia tak suka semua, coz at last dia dapat main all tanpa perlu penat lelah hahahahaha...

And peserta2 pun hepi coz si judge tak pilih kasih :D  So, which is your fav...

22 comments:

maya amir said...

betsnye dpt main lego and your kids sume creative:))

POSH76 said...

comeinya Saphire main LEGO...tingat masa kecik2 dulu hehe

☆ lieya latif ☆ said...

kreatif gile sis anak2 u....cantik2 plak jadinye...ni kalo suruh mia ni sure balik jadi rumah jadi kereta hahaahahahaha.....

bagus mainan ni sis, menjana pemikiran kreatif....

Softtouch [Hanim] said...

suka semuanya sis...cantik2..kreatip betul anak2 sis...

Dee said...

alamak..semuanya cantik2lah sis..i pun jd sapphirelah..semua suka..love lego..love lego..hahaha..

rATu kEBaYA said...

semuanya menarik.. kratif masing2

IdaShah said...

kretifnyaaa suka2..i love logo too

Ieda Al-Habsyi said...

kreatip betoi budak2 ni, pandai :)

Drama Mama said...

omg! pandainya diorang buat! how old are they sis? kagum kagummmmmm!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Mak Su said...

maksu tahu buat jembatan jer ;p

Sharinginfoz said...

budak2 memang suka betul main lego kan

Hezesuze said...

ermm entah nape anak2 weols tak suke lak main lego nie huhu

sw33tdarling.com said...

so real laa sis... kreatif anak2 u...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

wahida said...

eh, kreatifnyer anak2 u sis!! sumer pun cantik2 belaka...very impress lah!!

eLLy said...

klu kau umah Mymum lego adalah diharamkan, selain dari mengelakkan Lego bersepah sana sini, klu terpijak mak aiii sakit ooo

tigrismalaya said...

wow...semua bentuk menjadi..
sungguh kreatif inovatif anak uols..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah kreatifnya diorang....suka yang no 2 tue...sangat kreatif...ngan last tue..pun sangat suka...no 1 pun suka gak..eh semua suka la..hehehhehe

lily lotus said...

seronoknya layan benda ni. makpak pun ikut leka sekali. siap berebut dgn anak lagi!

fiza said...

Salam singgah ☺☺

Wow...pandainya budak² nih, sangat kreatif lah.

Mama Kembar 3 said...

pandainya your kids buat lego tu... mmg elok utk kreativiti budak budak kan

mummysyafie said...

wah..seronok leh buat macam² kat lego ni.

PerantauSepi1306 said...

cute and creative : )