Thursday, December 30, 2010

...my precious gems ...

Special entry for my precious gems...

To my dearest dearest dearest 'baby' Emerald...

Berat sungguh rasa hati ibu nak lepaskan anak ibu nie masuk ke asrama...
Tapi apakan daya, itu kehendak mu sayang...
Harus banyak bersabar bila masuk asrama...
Nak nak bila jadik freshie nie...
Banyak yang perlu kamu pelajari...
Bukan hanya dari buku pelajaran...
Tapi dari pengalaman kehidupan harian sebagai penghuni asrama...
Ibu doakan yang terbaik buatmu sayang...
Rajin-rajin belajar...

Jaga tata susila mu, bahasamu dan bersopan ya sayang...
Pandailah memilih kawan-kawanmu...
Jangan lupa solat...
Ya Allah Ya Tuhanku....lindungilah anakku ini....
Berikanlah dia kekuatan, kesabaran, semangat untuk mengharungi hari-harinya...
Bimbingkan lah dia kejalan yang Kau redhai....amin...

Yes, hari ahad nie, bermulalah kehidupan Emerald sebagai penghuni asrama di sekolah barunya.  Ntah le camne i nak hadapi...mau 'hujan lebat' nanti...Sambil menaip nie pun dah start 'renyai' :D  Tapi, iyelah..inilah antara proses yg harus dilalui as parents yg membesarkan anak-anak...makin hari makin dewasa...makin hari rasa macam makin jauh dia menapak.  Tapi demi untuk masa depannya juga, i redha...Tiada harta yang dapat i tinggalkan untuk anak-anak i, hanya lah bekalan kasih sayang, ilmu dan agama...dan smoga anak-anak kita semua menjadik anak yang soleh & solehah....insyaAllah...

To my darling Aqua, gud luck with your chess..  Walopun kali nie u rasa tak cukup training & cam tak confident je, but i know you'll do your best.  See u this Sunday!  *he is in Singapore for a friendly game kat sana* 

Jumaat nie cuti, so dikesempatan ini, i nak ucapkan selamat menyambut tahun baru pada semua, dah tanam azam baru?  Enjoy cuti nie & jaga diri baik-baik....

14 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

takpe sis...permulaan kehidupan berdikari buat u'r princess tu..insya allah, berkat didikan and ajaran sis selama ini..dia ok duduk asrama tu..

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

Amin...semoga segalanya berjalan dgn baik dan dilindungi selalu...
Happy New Year sis!:)

Softtouch [Hanim] said...

syahdunya bila bc n3 sis nie...cantik anak sis emerald nie...kita sama2 doakan yg terbaik yer...

atty's said...

sedih lak baca nie sis
betul kadang mcm tak sanggup berpisah dgn anak2.

semoga allah permudahkan segalanya amin

happy new year sis

POSH76 said...

alahai sis comei nyer ur daughter cam mummy dia gak....mmg beratkan nak berpisah walaupun sekejap mesti sis windu giler lepas ni...apa2 pun sis for her future redha jelah...happy new year 2011 sis

Dee said...

at least u dh nampak anak u berada di landasan yg betul..tinggal nak guide je sis..moga dia belajar dgn cemerlanglah..tahniah..

zarin said...

sedih kan bila nak berpisah dgn mereka ni...anyway good luck to emerald

Kamariah Awang said...

Alahai.., sedihnya. Apapun itu terbaik untuknya. Selamat Maju Jaya. Insya Allah.. moga Allah melindungimu, dengan berkat doa dari ibu tercinta...

Lady Dyla said...

Kejap je kan kitorg anak2 ni dah grow up.. mak pon mcm xcya im gonna be 22 soon..

maya amir said...

kire 2-2 anak akak masuk asrama laa eh.. baguslaa, i suke anak2 masuk asrama.. sbb both my hsbnd pun masuk asrama since form 1.. leh ajar berdikari..tapi i know,mom's feeling tu, mesti berattttt nak lepaskan.. i'm sure she'll be fine mcm abgnye..

kalau i kat tempat u, boleh banjir kilat mase nak anto die..nangis punye psl..heheh..

miss anum said...

kak! selamat tahun baru!
jangan sedih2 anak masuk asrama :D

GreenJade said...

tahniah emerald!comel berlesung pipit

mmg sedih sebak..tp demi masa depan beliau kita doakan yg terbaik & baik2 :)

sw33tdarling said...

sedihkan sis... one by one anak2 masuk asrama... dah abis asrama, masuk kolej plak..
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

PerantauSepi1306 said...

semoga berjaya menempuh cabaran dan dugaan hidup di asrama dengan penuh cemerlang dan terbaik lahhh :)

sis jgn la sedey2... huk, huk... kan ada sapphire teman u tue...