Friday, December 10, 2010

... jom recycle ...

As salam my frenz.  Today dah friday.  Minggu nie memang best je, rasa sekejap je keje then dah nak wiken.  How time flies kan...

Ni stori aktivi semasa cuti Awal Muharam bebaru nie.  Aktivi recycle.  Yes, sememangnya 3, 4 bulan sekali, harus w'ouls buat aktivi recycle nie.  Kalo bior lelama, lagi berlambak & bersepah kat umah i yang sekangkang kera tu...So, haruslah 3, 4 bulan, buat nie...
Hasilnya tak lah banyak.  Slalu w'ouls gi antar kat tempat recycle kat parking lot Tesco Ampang tu.  Memanglah dia amik murah tapi that one is runned by OKU.  So i guess dorang amik murah, then jual balik, dapat profit for their organization.  Kiranya ok lah gak, win win situation.  Sambil recycle, dapat profit skit sambil tu dpt tolong dorang kan....

Lepas dah dapat profit tu...w'ouls ke Cash Converter...our fav. 'shopping centre' :)  

Ni lah hasil pembelian dari profit recycle w'ouls haritu...mounting tape, colouring book and  ear picker .  Ok kan, ada extra 60 sen gitu utk masuk tabung :)  Memang rasa berbaloi-baloi kita ber-recycle sambil save our planet, membuat kebajikan dan juga kita sendirik mendapat hasil....

JOM RECYCLE....


* maaf, skarang nie agak kebzan, byk keluar pejabat utk berurusan..... entry mostlah autopublish, tak sempat me nak BW.  InsyaAllah ada masa i akan qada BW ya..

14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

not bad jugak hasilnye sis....kire okey la tu kan....betul tu sis, selain dpt selamatkan bumi, dpt gak pahala tlg golongan oku....

imz said...

bagus..bagus...surat kabar kt rumah im pun dhtinggi dh..tunggu lori lalu baru jual...

maya amir said...

dulu rajin gak gi jual newspaper lama...sbb ade org dtg kutip kat umah..skang dah tadek, last2 letak jek terus kat tmpt recycle tu

Ya ALya said...

bagus sangat,kt umah ni tak sempat paper nak tinggi pun,memang comel lak model surat kabar tu.....

rATu kEBaYA said...

jom recycle... saya pun dah banyak paper kat rumah tu..

Iman's Umi said...

Baca blog sis ni bru tau ada recyle yg running by OKU, nti blhla hantar sulat kaba lama ke situ...beramal utk bumi dan sesama manusia (yg memerlukan).

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

slalu jual paper lama nie thru lovi yang masuk taman kat umah jerk...

eLLy said...

at the moment tak de ape nak di recycle .. klu recycle lemak boleh? wakakakaka

rasp said...

lieya,
: tu laaa kali nie extra skit, coz ekceli barang yg dijual lebih byk lagi, masa pics amik tu, separuh je dari barangannya...

imz,
: old newspaper....tunggu nak mai amik je lah iye...

maya amir,
: ooooo gitu...ok gak kalo gitu...

ya alya,
: lagik bagus kalo tak sempat :) thx for dropping by, nanti2 i singgah ya...

ratu kebaya,
: jom jom...

iman's umi,
: ada sis...tapi yg i tau kat tesco ampang tu je lah...

purplelicious love,
: u ada lori tu takpe, kat area umah i takde....

elly,
: kalo u jumpa tempat recycle lemak ckp ya hahahaha

Softtouch [Hanim] said...

sy pun ada buat jgk recycle tapi jual pada yang ada lori2 dtg rumah yg bising cakap 'paper lama' 'paper lama'..heeeeee...

mummysyafie said...

weols rajin gak recycle ni sis..tapi selalu tak banyak lar. bagi kat akak cleaner je..sebab akak tu rajin kumpul.

Mak Su said...

maknanya... dpt bayaran ker?

sw33tdarling said...

sis rajennya u....
i tak pernah re-cycle padahal kat umah i ni, every 1st saturday ada jer persatuan tu bertenggek depan my apt...

ch@ said...

geram dgn model tu.