Wednesday, December 1, 2010

... hadiah ...

Bila start cuti-cuti sekolah nie, ada je lah jemputan kahwinkan...Kalo gi majlis kawhin, haruslah bawa hadiah untuk pengantin baru tu.

I kekadang sampai naik kering idea nak beli apa.  Selalunya kalo kenal rapat pengantin tu,  i tanya je dia nak apa...senang nak belikan...tapi of coz laaa ada bajetnya...karang tak pasal2 dia minta umah sebuah, kete sebiji jenuh plak kan....tapi kalo kita tak brapa nak kenal rapat mula laaaa dok cari idea nak beli hadiah apa...

Lagi satu i nie, kalau nak travel jejauh, i beli hadiah yang senang dibawa and tak fragile.  Kalo dekat2 tu leh le beli yang stok2 elektrical item ke, kaca2 ke...tak risau sangat.  Macam hadiah dua2 nie.  Satu untuk kawan SH, wiken nie majlis kat rawang kot, tak sure aaa.  Satu lagi for my kezen kat penang, 12 december nie.. 

Yeay, yeay nak balik penang...i belikan dia cadar tu, plus i sponsor satu hantaran for him...tapi hantaran tu i bank in je duit, pandai2lah dia nak beli apa pun kan...Kali nie i balik as tetamu je...tak sempat nak balik awal tolong2...sorri ek aunty, kali nie tak dapat nak tolong-tolong, nanti turn si kecik tu  nak kawin, i try my best to help out....

Uols slalunya bagi hadiah apa ek for weddings?

13 comments:

Dee said...

kwn i..suami dia bwk lesung..dia bwk anak lesung..lawak mmg lawak..tp pakai smpi mati sis..hahaha..

ada sorang boss..dia akan beli punch set tu..tp utk u yg jauh2..x sesuailah..fragile..lg sorang bos suka beli frame nama Allah, Muhammad tu..tp kalo I..cadar je kot..hehehe..

Softtouch [Hanim] said...

kalu sy biasanya bagi duit ejr sis...betul mmg pening nk belikan hadiah kawin nie..tp kalu sy kan mmg suka dpt cadar..he he he

nurHeart said...

saya pon tgh fikir2 ni nk bg wedding gift ape utk kazen yg nk kawen ujung minggu ni, cadar ok gak ye.. btw, salam kenal, jln2 singgah smpai sini :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mimi kalau belikan pulak kan sis;

kawan tak rapat :- jam dinding, frame gambar, album gambar, pinggan mangkuk, lampu tido

kawan rapat :- saya suka bg eletric items - iron , kettle, blender, rice cooker..

Sharinginfoz said...

bagus gak beli cadar boleh guna

Iman's Umi said...

Kwn sy pn kawin 2, 3 ari lg...sy rs bg hadiah set cadar sgt ok, x fragile...nk pos sbb klu nk hadir kenduri jauh sesangat...

mummysyafie said...

kalau nor, bagi barang elektric je..kalau tak pun pingang mangkuk.

☆ lieya latif ☆ said...

lieya plak kan sis, selalu mmg akan bagi frame atau barang letrik laaaa.....tgk laa toaster ke...selalunye tu laaaa.....

baik sis siap sponsor hantaran....moga murah rezeki sis..

rasp said...

dee,
: hahaha ckp tu...ada once tu, my kezen kawin request kat i tau lesung batu and yes i belikan dia tu hahahaha...

hanim,
: tu laaa cadar safe gift kan..dapat byk pun tak kisah, leh tukar2..

nurheart,
: tu la kan, fenin gak nak belikan hadiah...salam perkenalan gak sis..

mimi,
: errmmm lampu tidor...gud idea tu sis, lum pernah belikan lagi..

sharinginfoz,
: tu lah kan...

iman's umi,
: oooo kalo nak pos memang lah sesuai...

mummysyafie,
: i pun slalu gak electrical items sis..pinggan mangkuk, jarang2, takut pecah :)

lieya,
: slalu utk kezen mezen mmg i akan sponsor satu hantaran, maksudnya bagi duit, soh dorang beli utk dijadikan hantaran...apa lah sangat pun sis 1 je hantaran tu bukan semua...

eLLy said...

untuk kawan2 same dept beli Baju tidor ;)

untuk kawan2 cik abe beli cadar or kasi angpau je ..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

penin memikirkan hadiah nak kasi dekat pengantin..huhuhuhu

rasp said...

elly,
: woweeee...nak jadik kawan same dept u leh tak hahahahaha

purplelicious,
: kannnnnn....

sw33tdarling.com said...

i tak banyak jemputan kawen tp hutang nak pay visit ibu2 baru... asyik busy bercuti pastu tak sihat, so takleh nak visit baby kecik...