Tuesday, December 28, 2010

... bukan jenis pemakan ...

Pagi 26 sblum ke birthday party tu, w'ouls ke KLCC utk belikan hadiah topup birthday boy tu.  Pegi awal2 coz jemputan pun kul 2 keatas kan...haruslah nak cepat...Lepas breakfast, we decided naik "choo choo train" atas permintaan Sapphire.  So, sib baik la awal, parking pun senang, train pun tak ramai orang...

Dalam kul 10 w'ouls dah ada kat station Gombak, kalo naik LRT dari sini confirm dpt seating :) ....
Nie cik adik dok termenung apa ntah le dlm train tu...Suka dia dapat naik train nie...
Dah sampai KLCC, w'ouls sempat pusing2 dulu, haruslah kan...Tapi i tell u, punya lah ramai umat manusia....Guess what, i terasa cam berada kat oversea coz leh terdengar orang-orang keliling yg berbahasa omputih, arab, indonesia, myanmar ke apa ntah le kan tapi mmg bahasa yg i tak faham aaaa....tak ke terasa cam berada kat over the sea gitu hehehehe...

Neway, berbalik pada stori sebenar i, w'ouls singgah ke Marks & Spencer...pusing2, jamu mata & wallet...yang best tu tetiba Sapphire bershopping spree tau...i betul-betul terkejut...bukan dia nak toys yg kat dlm M&S tu...tapi dia beriya-iya amik 2, 3 jenis biskut....ok lah, i pun layan lah belikan biskut tu...and sib baik le yg lain2 dah settle shopping kat situ coz lepas je i bayar biskut Sapphire, terus she ajak i kuar nak cari chair...dalam hati i berdetik, letih sangat ke anak dara i nie....

I pun tuju ke centre court, ada plak space nak dok kat situ, i put her down there and terus diambilnya plastic bag M&S nie...
Dia nak i buka biskut M&S tu...dah buka, terus dia ngap ngap ngap biskut tu, happily......seriously, i was surprised...Agaknya dia lapar lah tu hahahahaha...Dia takmo berganjak tau, tengok khusyuk tul dia makan. Aiseyman, tercekci plak Sapphire nie, nampak pewutnye *blush*...
So, i jez bagi duit to my kids, soh dorang settle belikan hadiah topup *set train thomas* tu...i tunggu je dgn Sapphire.  By the time my kids datang balik, Sapphire dah settle half the biscuit dlm kotak tu, and she is ready to make a move...Jam dah almost 1, so w'ouls pun balik naik train nak ke kete, balik rumah, mandi, solat, salin baju and zassss ke birthday party tu....

And masa birthday party tu pun, Sapphire makan leh tahan banyak gaklah.. Dia nie bukan jenis pemakan orangnya, sbb tu she really surprised me that day...Nak makin membesor lah tu kan *ihiks*

14 comments:

wahida said...

bagus la tu sis...tu mmg dah nak membesar lah tu...clap clap to sapphire...

maya amir said...

betul laa sis, dah nak jadik big girl dah nih:)

sw33tdarling said...

ooh i pun ada dating2 ngan Ika kat KLCC baru2 ni.. just wait the correct time nak entry kan...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

atty's said...

sapphire dah nak besar lah tu..
lepas ni suh mommy masak shedap2

Softtouch [Hanim] said...

oh! rindunya stesen gombak tu...dulu kalu pg klcc mesti naik stesen tu atau stesen tmn melati...

sama ngan anak sy pun bkn pemakan..tp bila time dia nk mkn tu mmg kita seronoklah nk mlayan...saphire boleh geng ngan abg danish yer...

mummysyafie said...

sapphire sama ngan wawan sis..wawam pun bukan jenis pemakan. susah benor nak disuruh makan.

Joy said...

badan Sapphire ok. x kurus sgt..

Ati Masrif said...

salam kenal,

montel nye dia..rasa nak cubit2 pipi

syira aka sepatu hijau said...

salam kenal

follow ur blog :)

Sharinginfoz said...

lapar pula tengok sapphire makan biskut ni

Kancilbiru said...

sedap pulak tgk dia makan...hehehe...

rasp said...

wahida,
: clap clap clap :)

maya amir,
: tu lah kan sis...

amy,
: ooooo dating2 dgn gegurl u gak ek...

atty,
: ibunya nie memang slalu masak pun sis..slalu2 dia makan tapi skit je, jarang sgt dia nak makan byk2...ibu tak pandai masak kot :)

hanim,
: oooo sapphire ada geng ek...

mummysyafie,
: kkdg sampai naik risau kan sis, dorang makan skit....

joy,
: tu la...badan dia sedap2 je...

ati,
: salam kenal kembali...meh sini, leh cubit-cubitan ;)

syira,
: salam kenal kembali...thx..

sharinginfoz,
: jom makan....

kancilbiru,
: tu aaaa, penuh konsentrasi gitu :D

GreenJade said...

wahh x pandang kiri kanan dah anak dara nih..fokus fokus hik hikhik

mmg dlm proses tumbesaran nih sis hehehe

ch@ said...

betu2 lapar anak dara ni. hahaaa, tak toleh kiri kanan bila makan.