Friday, December 10, 2010

... biskut kepala lutut ...

Semalam kakak tea lady bagi kat i biskut nie, biskut magerin, tapi dia panggil 'biskut kepala lutut' hehehehe...
Biskut nie keras, tapi kalo cicah lembut....sedap.  Dia beli nie kat kampung dia.  I pernah gak makan biskut nie tapi yang nie cam manis2 skit, macam disalut marjerin ke gula ntah le...so cicah dgn air yg 'O' memang layannnnnn.  I dah siap cakap kat dia, kalo balik kampung lagi nak kirim lah...murah RM3 sepeket....
Uols pernah tak nampak biskut nie kat KL?  Kalo tau kat mana, kabor lah ya...i tak yah lah i nak susah2kan org kirim2 nie....

Next week insyaAllah i bercuti tapi insyaAllah ada some 'autopublish' entries.  Wiken nie nak balik Penang, attend wedding my kezen.  Hari Isnin pagi balik semula ke KL.  Then nak settle a few things lagi. 

Till then, take care and have a wonderful weekend....

24 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hmmmmmm kat kl nie xpenah lak jumpa...sedapkan..cicah kopi O panas..nak2 lak time ujan..pehhh terbaik la..

atty's said...

aty pun panggil biskut kepala lutut jugak .

~♥ iella ♥~ said...

oOoo..tak penah lak jump biskut kepala lutut..nama pun pelik ja..

tp klu dah ujan2 cicah air kan sodap...

http://fadthnwan.blogspot.com

eLLy said...

biskut lutut cicah kopi o kaw kaw perghh sedap ;]


happy holidays .. berhati hati di jalan raya ;]

imz said...

im panggil biskut kering..mmg cicah dgn kopi o..sedap sgt..!

maya amir said...

kat mana die beli tu? cicah ngan teh o..perghh kalau ujan2 makan mcm tu layanzzzz...:)

rasp said...

purplelicious love,
: tu lah kan...i pun lum pernah jumpa kat kl nie...

atty,
: ooo iye ke..i panggil biskut keras je :)

ielaa,
: tu aaa kan...unik namanya, sedap plak...thx for dropping by, nanti2 i free, i go over umah u k...

elly,
: perrgghhhh mmg layannnn...thx!

imz,
: tul la sis, i pun panggil biskut kering...

maya amir,
: dia beli kat seremban, exactly where tak tau laa...

Nur Misnan said...

salam raps...
dahsyat nama biskut nih...
kepala lutut... uniksss..

rATu kEBaYA said...

happy weekend sis

lily lotus said...

cicah dgn air kopi pun meletup gak sis :D

Softtouch [Hanim] said...

tau biskut nie tapi xpernah jmpe design biskut mcm tu..tau yg sekeping2 tu pastu dia keras...mmg sedap cicah nagn kopi or teh panas

☆ lieya latif ☆ said...

ish ni sedap tau sis....pekena cicah ngan kopi O...fuhhh mmg terbaik laaaa.....kat carefour ade ...tapi jenisnye lain sikit laaaa....

tapi lieya suke beli kat kg2....lagi sedap sikit buatannye sis...

Ya ALya said...

makan pun tak pernah....jumpa apa lagi kan......kikiki

mummysyafie said...

lom pernah jumpa lagi sis..tai nampaknya macam ranggup erkk..

Mak Su said...

biskut nisangat mengenyangkan :)

nieda said...

masa kecik2 selau mkn biskut ni. cicah dgn kopi time hujan mmg layan...kt KL x penah lagi jumpa. kt kampung kiteorg panggil biskut lutut..hehe

Kamariah Awang said...

Biskut roti keras ke tu, Rasp? Memang pun sedap cicah dengan kopi o panas2...Cuba cari kat kedai2 roti. Biasanya ada. Cuma rasanya tu, tak taulah sama sedapnya ke tak..

Sharinginfoz said...

sedap juga cicah ngan teh o ke

nurHeart said...

nama biskut seunik rupe nye.. btw, hve a safe journey & enjoy ur holiday :)

sw33tdarling said...

similar tu this, i panggil biskut kering laa... roti yang di keringkan... ada gak jenis yang panjang gitu, bkn dr roti tp lebih kurang camtu gak.. aisshh apa yg berbelit2 ni...? kekekekeke

tigrismalaya said...

mmg sedappp cicah teh o @ kopi o

sy panggil biskut kering

ch@ said...

tak pnh jmpa, nk kirim jugak ;)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

woohooo............sedap ooo cicah ngan air kopi or air milo......
dulu selalu jumpa...sekarang nie...jarang2 dpt jumpa

yaty said...

Kt kedai runcit sekitar Alor Gajah, Simpang Ampat byk. Kt KL lom pernah try carik lg. Klu ade pun mesti rare gile.