Thursday, December 16, 2010

... berceloteh ...

As salam my fwenz semua....jom kita breakfast lempeng & sambal tumis ikan bilis sblum berceloteh lebih panjang lagi...

Skarang nie i masih bercuti...cuti seminggu spend time dgn anak-anak kat umah.  Last wiken balik penang attend wedding my kezen.  Tu pun tak leh kemana-mana coz mmg takde masa nak ke mana-mana.  Hari Sabtu umah pengantin perempuan, hari ahad umah my aunt *pengantin lelaki* Cerita tu kemudian lah ya...bila mood mari.  

Sebenarnya masa wiken tu pun i dah down dgn package 3 in 1, demam, selsema & batuk.  Demam syukurlah dah tak de, selsema pun dah gone.  Batuk je lum baik2.  Dah pantang ais bagai but still kong kong kong...sampaikan sora pun dah cam rockers...kalah lah rockers sbb dah takde sora pun hahahaha...hopefully by next week bila start keje my voice datang balik laaa..Ubat nie semua pun dah habis ditelan....
Neway, i nak mohon maaf la sbb lum sempat berBW ke umah uols...bila cuti with kids kat umah, nak masak lah, nak kemaslah, nak itu ini lah then dorang plak conquer pc nie so memang takde masa & peluang untuk curi2 update, komen, reply komen and BW....ya ampon ya kengkawan.....akan ku curi2 masa utk buat tu semua soon...

Till then take care and have a splendid day...

14 comments:

tigrismalaya said...

pergh...lempeng tu yg meletops tu..kalo la dpt lempeng kelapa...heaven...

☆ lieya latif ☆ said...

pergh sis...lempeng tu mmg terbaekkk laaaa......pekena lak ngan kopi O...fuh.......

SyaNa said...

lama xmakan lempeng cicah sambal ikan bilis
sedapp nye

take care sis

rATu kEBaYA said...

sedap sis lempeng + sambal ikan bilis... bertambah2 tau..

Dee said...

sedapnya lempeng ngan sambal bilis tu..btw..u take care ok..

rasp said...

tigrismalaya,
: lagi sedap kannnnn..

lieya,
: mak mertua lalu pun tak nampak hahahahaha

syana,
: wiken nie leh le u buat :)

aishah,
: betul tu..memang bertambah2..

dee,
: ok sis, thanks...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya lempeng......

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

amboi2...sedap pepagi b/fast lempeng ngan sambal tumis....plus air kopi secawan...

petang semlm pun, time minum petang kantin buat lempeng and sambal tumis. tp lempengnye tebal sangat...tak feel time makan

samalah sis....zana pun last week busy....sepupu hubby kawen. Sabtu rumah perempuan, ahad rumah lelaki...lepas tu zana MC 2 hari. Complete package ngan Batrice sekali......alahai, musim kenduri2 nie ler musim demam sampai

sw33tdarling.com said...

sambal tumis ikan bilis is my fav... kasi roti canai pun i chalowww licin wallaaaa...

Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

Softtouch [Hanim] said...

lempeng tu mmg terbaiklah sis...sedapnya..ni yg nak buat nie

bestnya sis kat umah ngan anak2..sukalah dornag ibu dia ada kat umah...

wahida said...

mak aii...lempeng itu sungguh memanggil saya...pekena dgn sambal ikan bilis lg...pergghhh!!!
sis cepat sihat ye...

eLLy said...

Nak lempang cikit .. eh nak lempeng ;] enjoy your holidays .. jng lupa makan ubat supaya cepat sembuh

rasp said...

purplelicious love,
: nyum nyum...

zana,
: gamaknya skarang musim kenduri plus demam kot kan....u pun kena take care gak k sis..

amy,
: kita sropa ya amy....sambal tumis ikan bilis nie, apa2 pun boleh 'dikapelkan' confirm licin.....

hanim,
: mmg lah dorang hepi...jarang2 i nak dpt coti2 gini...

wahida,
: makacih sis...

elly,
: alamak takuuuttt kena lempang :D yes boss i akan makan ubat boss hehehehehe

miss nina said...

sis, dah sihat ke? cepat sembuh okay

~sambal ikan bilis tu nampak sedap sangat2.