Monday, December 6, 2010

... 1st time try ...

Nak cakap i ketinggalan, cakaplah, i trima dengan relanya...  Bunyi cam poyo je kan tapi ekceli nie nak crite pasal food je *ihiks*.  Sebenarnya, banyak gak lagi makanan yang i lum pernah try.  Antaranya, kuih nie, 1st time i try kuih akok nie.....

Sedap laa, nie beli kat pasar malam kat area umah i.  Tak lah manis seperti mana yg i bayangkan.  Manis yang leh diterima oleh tekak i... next time ke pasar malam, leh beli lagi...memang sedap!

Uols pernah makan tak kuih nie?

16 comments:

sisdee said...

huhuhu...slalu orang kata best kan akok..lum pnah try mmg...tp mmg nk try gak one day..kat jb takat ni..i round2 pasar mlm lum jmpa g...tapi maybe pasar mlm area cni jek kot tak de..tmpt lain mybe ada huhuhu

eLLy said...

akok dah pernah merasa dah kuih nie .. bolehh la .. coz i suka yg pedas2 yg manis2 nie kureng cikit ;]

Dee said...

sedapkan sis..dee dulu pun takut nak try..takut manis sgt2..skali beli kt psr malam pantai dalam..sedap giler..nak2 masa panas2..pergh..sambil jalan kt psr malam..sambil kunyah mkn kuih ni..aksi ni jgn ditiru..x baik mkn sambil berjalan..hahaha..

Joy said...

pernah! one of my fave jugak..

wahida said...

saya pun pernah makan sekali...susah nak jumpa la...saya pun pernah buat n3 pasal kuih ni masa first time baru jumpa kuih akok ni...mmg sedap kan sis!!!

maya amir said...

i mmg suka kuih akok ni:)

☆ lieya latif ☆ said...

kuih akok kan sis...tu laa kalo dpt cari yg betul2 sedap...tukang buat mmg teraa buat fuuuhhh mmg sedap sis.....lieya penah tebeli manis sgt.....

wida said...

kat terengganu byk..tp saya x suka.x tau lah kenapa..hehe

mummysyafie said...

yang kecik² kat dalam nya ada perisa gula tu ke?

kalau yang tu nor pernah makan sis..sedap

rieyana ynn said...

follow sini jap....;d/tak penah lg mum kueh mcm ni...;d

Softtouch [Hanim] said...

sedap sis...pernah mkn..xdelah manis sgt..sedang2 je..balance ngan rase tepung tu...

Aanas said...

salam rasp,
kuih ni kuih orang pantai timur kan.. ai pun ingat kuih ni jenih manis terlebey...

mrsharis said...

sis..akok yg jual kt pasar tani sh alam laaagi sedap..hehehe. (Saje nk suh sis datang sini)

sw33tdarling said...

walaupun i asal dari pantai timur, tapi i tak berapa suka laah akok ni.. sebab manis sangat

~ Lady ell ~ said...

Marsha suka mkn kuih ni...dia bertangkup 2 tu kan..kalo Dina kata kuih katak..haha pulak tu kaler die ijo...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

penah makan skali...heheheh member yang belikan...not bad la rasa dia kan..