Thursday, November 25, 2010

... wedding kezen ...

Salam my fwenz...Maaf semalam me menyepi....Alasan yg benor sebenornya bukan buat-buat, me busy skit.  Nak buat entri untuk autopublish kat umah pun tak sempat....

Entri nie berkisar di majlis perkhawinan kezen i pada hari Sabtu... Hari sabtu tu umah kecik i agak sendat dengan my sister, bonda and 2 keluarga lain yang singgah untuk bersiap seblum ke majlis coz tempat kejadiannya tu dekat je dengan umah i...tapi masa ramai-ramai kat umah i memang tak sempat lah i nak snap pics pun, dah ramai kan, nak le layan tetamu kan...
Wedding my kezen went smoothly.  Nak tunggu pics dari photographer bertauliah, lambat la kan...Ada a few pics dari hp i yg gambar yg kureng memuaskan tapi boleh laaaa....

Ni pics pelamin yang i suka sangat...guna fresh flowers, simple and tak guna kerusi yg tinggi tu.... Masa i snap pics nie majlis dah habis dah pun, tu yg pelamin pun agak berselerak :D

Nie plak food yang dihidang...food dia ok ok je, takde rasa yg walla sedapnyyaaa!!  Sayang tul coz bayar memahal rasa cam tak berbaloi je..  Dah le tu, boleh plak ada 2 bekas untuk kuah dalca!  Butter prawns dia plak, udang tak fresh...potong stim aaa...lagi satu yang potong stim adalah coz nasi skit, 1st round cukup untuk 6 pinggan je, then nak dapat refill ada lah lambat...Sayang tul dengan servis katerer nie...

And this flower untuk flower girls adalah my fav...cantik tak? Cakap cantik tau ngehehehe...  Hasil kerja tangan yours truly laaa hehehehe kembang kuncup body i dpt pujian hehehehehe...
Ini bukanlah flower girl...ini adalah gegirl yang sedang syiok berlari2, dipaksa amik gambar dgn bunga nie.  Tengok muka tension dia hahahaha...tu tengah makan coklat :)...
Ni plak acara joget lambak famili members aje...masa nie tetamu lain dah habis...jez us sesaja...yes, family i termasuk aunties, uncles, kezens and anak buah memang gini...skru loose skit hehehehe.  Tapi pics nie sesaja diblurkan takde la nampak sgt muka-muka dorang kan :D..

and suprisingly....Sapphire pun join skali hahahaha i loike....

Sayangnya gambar w'ouls sekeluarga takde...nak tunggu dari photographer my kezen nie ntah le bila kan...sbb kat situ byk gak le gambar2 w'ouls semua..  Syukur alhamdulillah, majlis berjalan lancar with only a few hiccups....

Pada the newlyweds, Mr & Mrs S.  Pics nie gambar masa nikah coz gambar masa majlis ini blur bamget...Tahniah and smoga cepat2 tambahkan ahli keluarga :D

21 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

meriah sis majlisnye.....pelamin pun cantik.....tgk menu jgn ckp laaaaa....meriah betul...meleleh lieya tgk tau heeheheh

laaaa lieya ingat sapphire jadi flower girl...baju dah cun sgt2 dah tu heheeheeh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah meriahnya majlis..best..best...pelamin tue cantik...bunga tue pun sangat cantik....

SyaNa said...

wahh ade joget lambak plak ye
hheheee sis my family pn kalo da kumpul ramai2 tu skru loose gak
syiok kan

imz said...

sedap tu menu kenduri tu..lama tak makan kenduri...

wida said...

tahniah pada pengantin (walaupun x kenal..hehe)

Softtouch [Hanim] said...

selamat pgantin baru pd kazen sis..cntik bj nikah n pelamin tu...lembut je tgk..pndai ooo sis gubah bunga...

rATu kEBaYA said...

meriah.. keluarga yang happening.. suka sgt tgk aksi diorang..

dan pengantin yang cantik.. semualah cantik..

Iman's Umi said...

Mula2, bunga utk flower girl - ye, cantik.

Kedua, wah kelainan siap ada joget lambak utk fam.member...

lily lotus said...

seriously cantik sangat pelamin dia :)

miss nina said...

cantiknya pelamin :)
~butter prawn memang sedap

~lama tak singgah di sini :)

aiDieNa said...

Selamat Pengantin Baru buat pengantin... meriah majlisnya.. :)

Hezesuze said...

meriahnye uols...nice pelamin rasa cam nak bersanding balik ler pulak haha

POSH76 said...

meriahnya!!! paling bess joget lambak...kalau boleh diteruskan lagi happeningkan hehe

Sharinginfoz said...

bila aja wedding air sirap tak boleh lupa kan

maya amir said...

suke laa pelamin tu sis:)

ratna said...

pelamin cantik.. alahai sapphire pun teringin nak joget lambak..seronok kot dia tgk org joget ramai2.

eLLy said...

joget lambak ai likeee ;)

wahida said...

teringat zaman saya nikah dulu...hehehe...

Dee said...

simple..tp meriah..

mummysyafie said...

best nya siap ada joget lambak. lama dah tak tengok tradisi macam ni.

sw33tdarling.com said...

canteq pelamin dia...