Monday, November 15, 2010

... tadika ...

Dah almost year end dah kan... So, our (SH dgn i) mission right now nak carikan Sapphire tadika...

* pics credit to google *

Next year, our plan nak hantar dia ke tadika dah...memula tu SH ingat nak hantar at age 5, tapi ntah macamana bebaru nie dia cakap why not hantar next year.  Abang & kakak-kakaknya pun w'ouls hantar ke tadika dari 4 years old.  Wah..so last minute gini, macam meraba-raba gak lah w'ouls nak survey tempat for her.  Kalo leh nak yang paling dekat dengan babysitter. 

Iyelah risaukan camne dia nak naik transport bagaikan...She is only 4 years old...Kalo leh w'ouls dok riki-riki tempat yang provide skali dengan transport lah kan...Last wiken dah survey 2 school...this wiken dah raya kan, so, tengok nasib laaa, kalo ada school yg dalam list w'ouls tu buka, leh gi terjah...Yang nak tergelak tu, masa gi both schools, sampai je depan skolah tu, Sapphire siap cakap "OK ibu, bye bye, i nak gi school.  See you later, be good..Assalamua'laikum" siap salam tu hahahahha...berkobar-kobar tul dia ek...nanti dah start school i nak tengok dia camne, gitu ke, nangis ke *ihiks*...

Nanti bila dah decide school mana w'ouls nak hantar...w'ouls inform k...Tetiba terasa cam dah besar dah Sapphire nie, dah nak school hehehehe...

14 comments:

Softtouch [Hanim] said...

yelahkan sis, bila anak dah start nk skolah rase mcm dah besar je dia..InsyaAllah sapphire mesti suka p sekolah nnti..

☆ lieya latif ☆ said...

ye la sis, lieya pun mia mija dah 4 years terus anta pi preschool....biar die berkawan n belajar kenal hurup, tak le bosan kalo anta nursery biase ...

hope sis dpt jumpe tempat yg sesuai yeak sis....susah2 pi smart reader jek sis....okey jugak tuh...

Hezesuze said...

dulu pestime anto si kakak gi skol umur 4tahun..nanges nak follow weols balik..haaaa time tu weols pulak yg nanges tgok gelagat my doter huhu

Sharinginfoz said...

hmmmmm kejap aja masa berlalu dah masuk tadika kan

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ok la tu sis, yang penting dia minat.. kang kalau paksa2 hantar dia tak mo, susah gak kan

next year my lil emily pun nak gi school dah.. i dah register minggu lepas.. mesti dia pun tak sabar2 nak gi school gak..

wahida said...

uik..dah makin besar si sapphire ni...x sabar dia nak school....hiks..mesti comel je kan...

Kamariah Awang said...

Minatnya sampai tak sabar2... hahaha

cikpia said...

mesti cute little princess tu nak start skolah...... tomey!!!!!

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

sweetnya.. tapi sampai sekolah nanges2.. haha.. mcm tulah ragam budak2, tapi kalau ada yang berani siap halau parent dye suh balik.. haha

mummysyafie said...

saphire dah tak sabar nak gi school yer..mesti seronok boleh jumpa kawan2 baru nanti

POSH76 said...

takperlah sis hantar awal..lagipun Saphire mmg nampak smart..kalau dah tadika nanti bertambah2 la smart dia hehe

rasp said...

hanim,
: tu lah kan sis..tetiba rasa cam dah besar...

lieya,
: tul tu, dok kat babysitter tak blajar pun..cam u kata laaa dpt la dia bersosialize & kenal hurup skit2... smart reader pun nak check out gak tu sis...ok ek...

hezesuze,
: hehehe kita plak yg jadik sayu ek...

sharinginfoz,
: true lah bro...

mimi,
: ya lil' emily pun dah nak start school ek..how time flies kan sis..

wahida,
: hehehehe hopefully semangat tu berkobar sampai next year lah sis :D

Ma,
: hehehehe doa2 semangat tu sampai betul2 mula school lah kan :)

cikpia,
: lil' girl tu setomei kak pia dia laaa...

myra,
: tu la kan...u dolu2 kategori mana?

mummysyafie,
: ntah la sis...takut bila betul2 pegi lain plak jadiknya...

posh,
: i memang suka kalo hantar awal..moga2 dia dapat lah serap apa yang diajar by the teachers...

rATu kEBaYA said...

samalah anak sy pun mcm tu jgk sis.. asik minta nak g sekolah je..

Dee said...

eloklah dia nak pegi tu sis..i rasa ok je tu..x nangis punya..dia kan brave..