Wednesday, November 10, 2010

... memang enjoy ...

Hari Ahad lepas, w'ouls plan nak ke Zoo Negara tapi disebabkan hujan renyai...pagi tu gak terus tukar plan...terus laa tuju ke Aquaria....Kan ke plan asal kan zoo, so w'ouls kuar umah awal...bila dah tukar plan, tuju ke Aquaria, sampai sana pun terlebih awal laaa...see, pintu Aquaria tutup lagi tu hehehehe...
Tengok timing dorang buka kul 11...masa tu jam kul 9am... ermmmm SH ajak jalan ke KLCC kot kot ada kedai ke apa-apa yang buka awal...nak makan, w'ouls dah settle breakfast... Masa otw ke sana lalu kat exhibition hall dia, nampak laaa ada exbition buka kul 10 am.
So, ok laaa lepak2 je kat situ.  Nak ke playground, still renyai..lepak je laaa dia kat situ, sambil lari2 skit2...Kul 10 masuk exhibition hall...

Takde benda sangat pun...and harga pun mahal...iyelah benda yang kalo kat Indonesia harga dalam RM50, dia mark up sampai RM1++ gitu...so memang lah tak beli apa2.  Dah tau harga kan..... Ni pun sekadar round-round taking our sweet time nak tunggu kul 11.

10.40 gitu, w'ouls tuju balik ke Aquaria...sib baik q tak panjang...kejap je dah leh masuk...Budak yang paling excited and gumbira opkos lah Sapphire...Mulut dia, masyaAllah potpet pot pet, "Wowwwww, eel ibu seeee" "Wowwww ada shark, hammerhead shark ada tak?" Manta Ray mana?" "Mana swordfish"  "See ibu, ada turtle" "Wow, tu flatfish ke ibu" "Mana sea horse?"  "nak touch boleh"  "woooooweeee"  Sampaikan one family yang w'ouls kerapkali berselisih kat situ pun menyengih tengok pe'el sapphire and siap tanya, how old is she and dia nie memang tau ke pasal the fishes names...i cakap laaa, tak lah, sebenarnya skit2 je dia tau...dia nie memang suka read books on animals and in fact, dia ada buku on fishes bagai....
Overall, i am happy that she enjoys herself...Kakak-kakak dia pun hepi gak coz nie 1st time w'ouls pegi Aquaria!  Memang enjoy.....

13 comments:

Softtouch [Hanim] said...

mmmg budak2 enjoy sis pg aquaria..sy pun dah bwk anak sy yg 1st tu kat cni dulu..

pndainya sapphire yer..kenal nama2 fidh..bujaklah dia..dpt bygkan betapa riuhnya mulut dia bertanya...

Sharinginfoz said...

tak sampai lagi kat sini

Joy said...

baru sekali masuk Aquaria..tp bila kuar cam pening skit...

Hezesuze said...

baru sekali jek weols terjah aquaria tu...sbb abg pomen weols nie payah sikit nk pegi tmpt2 camgitu huhu

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

duduk je KL .. 10 minit dari klcc tapi lum penah jejak lagi .. muahahaha..

sw33tdarling.com said...

ingatkan pi ngan si kecik ni ajer... next time ambil gmbar berjemaah sebagai bukti, ya sis... jangan marah! hehehehehee

lily lotus said...

i tak pernah lagi bawa my kids. pandainya ur lil girl ingat semua nama2 ikan tu

~ Lady ell ~ said...

enjoy eh..nk gi jugak lah..:)

Kamariah Awang said...

Ma tak sampai lagi aquaria tuu.. Teringin gak nak g. Nanti nak ajak SD.

eLLy said...

Makk ai pegagi dah keluar .. klu i membuta lagi nie ;)


psst tak ambik gambar 3D ke masa nak masuk tu?

atty's said...

memang pencinta animal betul sapphire nie..terror nama2 ikan ..

rasp said...

hanim,
: lepas nie leh bawa darissa gi plak :)

sharinginfoz,
: try le pegi nanti...

joy,
: laaa iye ke..ermmm why ek?

hezesuze,
: w'ouls pun 1st and last time kot nghehehe...

lana,
: uishhhh...hari nie u kena pegi gak muahahaha...

afkar'z,
: ngehehehe...ada gak gambar berjemaah tapi me tak suka tgk muka & body me yg makin selim tu ngehehehe...

lily,
: try la bawa ur heroes sis, mesti dorang suka...

ell,
: datang kl nanti, pegi laaa sis...

Ma,
: mesti anak2 SD enjoy sis...kids lah yang paling suka Ma...

elly,
: tak amik coz bila pintu gerbang tu buka je, terus sapphire dah nak meluru masuk...nak amik pics pun time tu ramai gak yg dok tunggu turn...

atty,
: yes, dia memang pencinta animals...

Dee said...

kalo masuk aquaria tu mmg enjoy..x pernah x enjoy..yg dewasa ni pun enjoy sekali..