Tuesday, November 30, 2010

... ke HKL ...

Hari sabtu lepas, i ke HKL untuk melawat ayah Axim.  Sebenarnya cam Sis Mummysyafie gak, dah lama niat nak gi ziarah tapi keadaan tak mengizinkan.  Last minute plan pegi hari sabtu and  dapat gak Sis Mummysyafie temankan i.  

Pics tak amik banyak pun. Ni pun ada yang dipinjam dari Axim...*boleh kan adikku, kakakmu ini pinjam barang 1, 2 pics thx* :)  Lega hati ni bila Axim cakap ayahnya dah beransur sihat.  Akak doakan semoga ayah Axim cepatlah sembuh seperti sediakala.  Risau kan bila orang tersayang kita sakit, nak nak bila ibubapa kita yang sakit.

En. Axim nie sebenarnya i yang dah lama kenal dia.  Dolu2, i slalu masuk blog dia as a SR.  Suka tengok skill dia amik gambar plus dia suka travel and makan2 :) and crite2 dia adalah sempoi and menariks...I kenal dia dari blog sis EJ & Eedany *dah lama sis EJ & Eedany nie mendiamkan diri*  tapi cuma this year je en  Axim mula 'tegur' i di blog picisan i nie.  Dari situ barulah i  berani gi 'menegur' dia :D  I nie slalu gitu...kalo blog orang pamos amos, malu i nak gi 'tegur2' *ihiks*  
Seperti yang dijangkakan, en Axim nie memang seorang yang baik, tinggi budi pekertinya, sopan santun and amat menyenangkan and single lagik kot hehehehe *jangan marah ye*.  Bukan saja dia, bahkan famili en axim pun sungguh menyenangkan dan tinggi budi bahasanya.  Bertuah sungguh ibubapa axim dan syabas sangat2, sbb dapat mendidik anak-anaknya sehingga menjadi  anak2 yg soleh soleha dan insan2 yang mulia.  Moga-moga i pun dapatlah mendidik anak2 i sedemikian rupa...

Sis Mummysyafie  pula, siapa tak kenal, sememangya orang yang lembut, caring dan baik banget...Ni kali ke tiga i dapat berjumpa.  Kali nie, lama skit kami dapat berbual.  Nak nak lagi bila buat 'treasure hunt' & amazing race' di HKL tu.  Bukan sebab apa, both of us dah lama tak ke HKL nie.  So janji jumpa kat main buidling.  Dah jumpa, bertanya arah kat staff HKL, dorang memula tu tunjuk ke arah bertentangan dgn blok bahagian urologi /nefrologi ..dah sampai situ, salah tempat.  Tanya sekali lagi pada staff yang kat situ.  Baru lah betul arah tujuan yang ditunjuk.  Dapat gaklah i exercise, hilang 1 kg kot...Walopun hujan renyai time tu, tapi i berpeluh2 gak le jalan hehehehe...
Masa nak balik, dapat i jumpa abang & wawan.  Nak ajak bergambar, dorang malu.  So, nie pics i amik dari FB Axim.  I tak leh lelama, coz Sapphire & SH menunggu dalam kereta.  I tak bawa Sapphire sekali, sebab nak melawat orang sakit kan, nanti bertambah sakit orang tu bila tengok 'keaktifan' Sapphire.  Biarlah  tak perlu bawa, i pun tenang nak gi melawat :D
Again, Axim, semoga ayahmu cepat-cepat sembuh ya and u pun take care of yourself.  Kirim salam kat famili u bila u contact them ya...Sis  Mummysyafie, thanks for the company....It was lovely to see both of you!  InsyaAllah, ada 'jodoh' kita ketemu lagik...

13 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ooo ingatkan nape sis ke HKL......melawat kawan rupenye....harap ayah axim cepat semboh dan sihat2 la hendaknyer....

atty's said...

semoga ayah axim cepat sembuh ..

e_ja said...

sis, tgk tajuk i ingat u yg tak sihat..laju je i masuk baca entry u..saspen je..huhu..rupanya ayah axim..semoga cepat sembuh..:)

POSH76 said...

tak pernah masuk blog Axim...nanti nak masuklah...sama2lah kita mendoakan ayah beliau cepat sembuh yer amin

Dee said...

moga ayah Axim cepat sembuh..amin2..

nieda said...

moga ayah axim cepat sembuh

eLLy said...

SENTAP SENTAP SENTAP ;(
Uolls tal calling2 pun i ...
kita sekangkang kere je tau ;(

Softtouch [Hanim] said...

sy sr blog axim..pun xberani nk tegur dia..semoga ayahnya cpt sembuh..Dari segi penulisan di blog pun tau dia seorang yg berbudi pkerti tinggi..So tepatlah tekaan sy sis bila sy bc blog sis nie..

Kamariah Awang said...

Kalau ziarah orang sakit ni, cepat hati kita tersentuh dan insaf ya kan, rasp?! Semoga ayah axim cepat sembuh seperti sediakala... Amiiin..!

rasp said...

lieya,
: sama2 kita berdoa ya sis....amin...

atty,
: moga2 lah sis...

eja,
: *ihiks* ya amponnn...mudah-mudahan..

posh,
: sama2lah kita berdoa k sis..thx..

dee,
: aminnnn....

nieda,
: mudah-mudahan lah kan sis...

elly,
: ya amponnnn ya amponnnnn....takmo sentap2 k...meh sini i big hug u nak....

hanim,
: oooo nie lagi sorang SR axim ek hehehehe...tul tu sis..mmg seperti jangkaan kita...

Ma,
: betul la Ma...memang terasa insaf kan...amin...

mummysyafie said...

sis, sempat jugak kiter buat amazing race dalam hujan renyai² kan..

betul sis, sepajang kenal azim ni..dah 2 kali jumpa dier. first time mmg terkejut jugak..tengok budi bahasa dier, kali kedua lagi la..

hopefully saya dapat didik anak saya macam ni jugak.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya kan..bila kita nak berjumpaan lak kak nyek..heheh :)

@xiM said...

salam kak zue..

baru hari ni saya berkesempatan nak komen..sangat sibuk seminggu dua ni dengan masalah keluarga,personal dan kat tempat kerja..

Thanks kak zue atas kunjungan ke HKL aritu..besar maknanya pada saya..Ayah alhamdulillah dah beransur pulih..dah discharge dari HKL dah pun..sekarang ada di Kampung..

thanks atas gift untuk ayah tu ya..insya Allah kalau takder aral leh jumpa akak lagi next week..nak kasi FM..:)

Take care akak..