Monday, November 8, 2010

... engross ...

See sapphire sungguh engrossed kan...i panggil-panggil dia pun dia buat dono je, nak nak bila i dok ajak dia balik..*Why i ajak dia balik, hujung entri you will know why*...

Dia engrossed tengok apa....

Puppet & balloon show...nie kat Tesco...ermmm Tesco Manjalara kot nama tempatnya. Neway, singgah sini nak topupkan grocery...

Prasan tak baju sapphire dah lain...sebab lepas Atria, w'ouls singgah isi perut yg dah start berkeroncong kelaparan...Yours truly suka makan sendirian berhad & dah buat additional design kat blouse dia tu..haruslah tukar t-shirtnya...kalo jalan dengan dia, i memang kena bawa extra baju, for kes kes emergency gini kan....

Balik dari situ, dari hari jumaat tu, sampai lah harinie asyik dok soh i citer kat dia stori yang dia dengar kat puppet show tu...suka sangat dia crite yg merepek tu tapi bila i storikan balik, i alter sana sini sehingga sedap telinga ku mendengarnya heheheh...

Ekceli, bila i dengar the stori by the presenters tu kan, dah lah tak best & merepek, takde 'moral of the story', it is soooooo kelaut and tak funny and rasa cam shud not be listened by kids BUT masa tu i tengok kids tetap suka termasuklah Sapphire... How to prevent coz stage nye kat tengah-tengah dunia tesco tu plus ada puppets so kids mesti nak stop and dengar lah kan...

Why i tak kenan, contoh kejadian :  Girl yg pegang Elmo tu...She suruh elmo tu say gud bye to her...and elmo looked at her and said 'gud bye monkey', dok lah repeat benda nie 3,4 kali...budak2 gelak je lah...tapi to me lah kan, tak senonoh lah...how can u call a person' 'monkey' gitu.. And true enough, rite after the show i heard one boy calling his brother 'monkey' sambil gelak2..See what i mean!

Probably next time kalo mana-mana organiser nak amik mana2 'kids show' dorang shud tapis dulu or give guide line...janganlah hentam sesuka hati je kan amik sesapa tanpa selidik...That's the reason why jugaklah i dok asyik ajak sapphire balik time tu...tapi tak berjaya, sampai habis show gak lah dia dok melangut tengok.  Sib baik lah tak lama, ada dalam 10 minits je left masa w'ouls start dengar tu....

Betul tak apa yang i cakap tu...what say you?

14 comments:

atty's said...

sis , memang betui sgt apa yg u ckp ..
kadang lawak camtu ..lawak budus..rosakkan bahasa..nanti budak2 ikut..buat lah story yg ade pengajaran..

Softtouch [Hanim] said...

yelah xpatut buat mcm tu..wpun lawak tapi terkesan pd budak2 kecik nie...

eLLy said...

Itu lawak bodoh name nye ..
klu i pun mesti akan heret my anak buah balik.

IdaShah said...

betul..coz budak suka tiru, suka cakap balik apa yg diaorang dengar.

Dee said...

betullah sis..i pun x setuju..skrg kt tv kan ada promo filem cuti2 cinta lakonan nora danish and farid kamil..ada lak adegan yg ckp nasi lemak 50 sen..mimi selalu ckp gitu tau kt I..to her nothing wrong with it..tp jenuhlah i explain why she cannot say like that..lps tu dia ckp tv bole? adoi..

Ciklinn said...

hishh apsal dia buat camtu? ntah apa2..... betul tu lawak bodoh tu namanya.... langsung tak berbudi bahasa

Joy said...

x patut..sbb kids mudah copy apa saja...

nieda said...

x patut mcm tu. sbb kids akan ikut je.

Hezesuze said...

tak suke ler lawak camgitu rupe...huhu

Anonymous said...

PahPragshic
[URL=http://moon.cs.uh.edu/trac/WiserAnalyzer/ticket/16647]100% free dating[/URL]
GewSmevyGow

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

me 2!don't like a stupid joke yg boleh merosakkan kecerdikan kanak-kanak....

lily lotus said...

apalah mentaliti diorang ni. open-minded pun janganlah rendahkan moral sampai gitu. rasanya sapphire paham tak?

mummysyafie said...

ish..naper dier buat camtu erkk..

~ Lady ell ~ said...

tk patut mmg tak patut...lg satu ell paling tk paham kenapa ada org yg panggil org lain or budak dgn panggila ekor.contohnya."mana gi budak 2 ekor ni" sgt tk elok kan...