Tuesday, November 2, 2010

... big brother ...

Tengok cam serious je kan dorang dok berbincang...
Sapphire : Along gi school ke?
Aqua  : a'ah...u bila nak gi school...
Sapphire : gi school tak leh pakai pampers tau .. along wear pampers tak...
Aqua  : hahahahhaha nope i'm not wearing pampers...

Sapphire :  Along, buat apa?
Aqua  :  Along talking to u..
Sapphire :  Along don't talk ok, along sing laa...
Aqua, :  Huh ????? ~ confuse ~

Sapphire : I nak smile dgn along.....

Seriously, nie lah antara topik perbincangan dorang yang i terdengar.  Gini lah pe'el Aqua as big brother,  melayan kerenah adik-adiknya.  Bila tak dapat kuar asrama, dapat jumpa hanya sejam dua tapi dia will make sure dia luangkan masa cakap dengan setiap adik-adiknya, macam private moment gitu.  I memang  suka sangat tengok keakraban dia adik beradik...Smoga keakraban dorang nie sampai ke akhir hayat...

14 comments:

Softtouch [Hanim] said...

comel je 2 beradik tu berborak yer..pndai along yer..betul2 seorang abg yg baik n bertanggungjwb..dia tau peranan diri dia sbg along...

sisdee said...

so cute okay..hehehhe...

mmg punnn..ada org kata kat saya..klu nak anak sulung biar pmpuan coz bole lentur adik di bawah tapi saya berpendapat...kita kalau tau nak tackle anak tak kira lelaki ke pmpuan yg sulung...asal tau syg adik2 adalah sudah cukup...tak semestinya lelaki tu tak syg adik kannnn :) now nie ada anak lelaki lagi rajin dari anak pmpuan :D

Sharinginfoz said...

memang serious betul perbincangan mereka ni

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sweet sis bace dialog dieorg nie...kelako pun ade...comel jek heheeheheh......

tu laa abg dok asrama, jumpe pun sekali sekale, sure byk bende nak diborak kan kan sis....

Aanas said...

Assalamualaikum rasp, cute nya dialog dia orang.. berapa beza umur dia orang tuh? dok terbayang cammana lah gaya anak2 sendrik bila dia orang besar nanti..

sw33tdarling.com said...

aqua looks like his father laa... ehehehe... mmg kena amalkan communication yang betul, baru lah family harmoni kan sis?

POSH76 said...

hensemla ur big brother ni...ada karisma as pemimpin...budak kecik tu toksah cakap ler mmg kiut memanjang kelatah pulak tu hehe

eLLy said...

wakakakaka soo sweet..
sis Along nie ikut iras muka you la ..

momguess said...

comei sgt!!!

arianna adrizal said...

sweetnye abg adik ni.. =)

Dee said...

alahai..so sweetlah sis..hihihi..

ratna said...

along ikut muka mama dia la..

lily lotus said...

muka along tu sebiji rupa u sis :)

mummysyafie said...

sweetnya perbualan dua bradik ni..insyallah sis..sampai bila² mereka akan akhrab..