Tuesday, November 9, 2010

... amoi vietnam ...

Ini amoi vietnam mau pigi kenduli.  Seharian hari sabtu tu i panggil dia 'Amoi Vietnam', geram je dia kat i nghehehe.  Sebenornya w'ouls nak pergi kenduri, nak lah suruh dia pakai baju lain tapi dia beriya-iya nak gak pakai baju vietnam tu, tu le i terus panggil dia Amoi Vietnam nghehehe.

Nie w'ouls attend jemputan ofismate SH..majlis dia diadakan kat dewan sekolah Aqua plak tu...bapa pengantin keje kat sekolah tu.  Tapi Aqua takde, minggu tu dia balik umah, ada kursus chess so dia tak de kat skolah time tu...kalo dak dia dah leh makan free dah hari.  Tapi ini Amoi tak faham bahasa tul, asyik lah dok tanya mana Along dia, banyak kali lah i dok cakap, Along pegi chess.  Then dia asyik la cakap, nie school Along, mana Along...adehhhh lotih menjawab tau...
Yang ni anak salah sorang ofismate SH yang attend wedding tu.  Selama nie i rasa cam Sapphire kecik je kan...now i tengok wah, besar gak si Sapphire nie.  The boy cuma 1 minggu muda dari Sapphire je tapi small size je kan...Tapi dorang tak geng lah..nak nak Sapphire.  Dia kalo kids yang younger dia tak brapa nak join.  Dia suka main dengan budak-budak older...So nie dia rasa cam that boy is way younger than her hehehehe...Budak tu pun memang nampak younger kan, awet muda you :D.
Lepas dari wedding tu, w'ouls join my other kids kat umah my kezen...Pics tak amik pun coz memasing dok bz membzkan diri kat situ...Ni lah bakal pengantin baru, umur baru 25 tahun, dah gatal nak kawin kan hehehehehe...saja je soh dia pakai veil...sebenarnya tu bukan veil...tu net yang dok guna utk gubahan hantaran...w'ouls adjust-adjust, jadikan dia veil and paksa dia pakai seharian hehehehe...takde keje, cari keje, suka-suka je :D  Nak suruh si amoi vietnam tu pakai, dia tak nak :)

Pegi untuk tolong apa-apa yang patut...sembang makan gossip sambil tangan bekerja....Sampai ke malam gak laaa dok kat situ...Dah settle segala hantaran bagai...Tinggal nak touch up skit-skit.  Time nak amik pics baru lah prasan yang hp i dah kong batteri nya...so no pics hantaran yang w'ouls dah settlekan...

Tahun nie, dia lah pembuka wedding in our family..penutup, bulan 12 nie, lagi sorang kezen i nak kawin...I love weddings coz bertambah famili member and dapat jumpa sedara mara.....

18 comments:

Hezesuze said...

admire kt amoi vietnam tu huhu

.s.o.f.i.a. said...

amoi, u manyiak kiut woooooooo....!!!! =)

☆ lieya latif ☆ said...

ayoyo amoi...sgt tomey okey....

ohooo amoi suke mkn telor yeak...tu kat tangan tu dok kelek telur kenduri tu hihihi

farra8979 said...

comei nye dia... ^_^

nieda said...

amoi yg tomei...cute tau

ikiqzana said...

biasa ler sis bdk2 suker pki baju yg cantik2.. baju vietnam tu mmg ler sesuai sapphire pki. comei sngt.

Softtouch [Hanim] said...

cntiknya baju sapphire...comel je dia pakai..agaknya dia suka main ngan org bsar sbb dia dah biasakan kot main ngan abg dia tu..rapat ye dia ngan along

sy pun suka knduri kawin tapi tersgtlah jrg org bagi jemputan...

sw33tdarling.com said...

sib baik auntie tak pandai cakap vietnam... hehehehe

mummysyafie said...

comel nya amoi vietnam tu..sudah ada pakwe ke?? ecehh..

POSH76 said...

aiyaaa amoiii mana mau pigi comeilaa..Saphire kot mana pun tetap comei hehe

POSH76 said...

aiyaaa amoiii mana mau pigi comeilaa..Saphire kot mana pun tetap comei hehe

Kamariah Awang said...

Cantiknya sulaman dia... Baju beli kat Vietnamlah tu? Untuk mama dia ada tak?

Eyriqazz said...

comeinya amoi tu..ble berkenalan...?hik3

maya amir said...

sebijik laa mcm amoi vietnam..hehe

ratna said...

betul tu sis..kdg2 kita rasa anak kita yg paling kecik..tp bila dah ramai2.. ada gak yg lagi kecik dari anak kita.. sama gak nanti kat sekolah.. for sure ada yg lagi kecik.

Sharinginfoz said...

ini rupanya amoi vietnam ya

IdaShah said...

cutenya amoi vietnam neh..
sama mcm khayra tak suka kawan ngan budak lebih besar dr dia

~ Lady ell ~ said...

sgt setuju dgn ratna..:)
amoi vietnam made in malaysia..hehehhe