Monday, November 22, 2010

... Aidiladha yang simple ...

Salam...Amacam wiken uols?  Mine was hectic..Slow and steady and kalo mood ada, i akan update k..Ni dok buat entri untuk autopublish pun jam dah 3 pagi tau, leh nyanyi lagu allahyarham P.Ramlee "Pukul 3pagi" oooo :)....


I balik kampung SH untuk Aidiladha.  Syukur perjalanan pergi dan pulang smooth...Takde tempuh jam pun.  W'ouls ikut lebuhraya LEKAS, memang lekas lah sampai :)

Sambutan Aidiladha, very very simple.  Pics tak amik banyak pun, family potrait pun takdak :)

Nie gambar food pada pagi raya tu...Orang sibuk makan lodeh, i plak sibuk makan nasi dengan masak lemak daging salai...sedap banget!

Nie je lah gambar raya yang i snap....The lil' girl yg banyak aktivitinya, tak reti dok dendiam langsung...Tu yang i dok nak kena perhatikan dia je...Jap jap dia nak main kat luar, jap jap nak main kat luar...Iyelah, bila jumpa tanah, syiok laaa dia main kan...Rumah ibunya takde tanah, rumah burung merpati lah katakan hehehehe...
W'ouls tak beraya ke mana-mana.  Stay home, layan tetamu je.  Lagipun, Aqua tak balik, still kat asrama.  So, memang w'ouls takde mood lah sangat nak beraya.  Then hari Khamis dah balik KL untuk 'spring clean' umah ku nak sambut tetamu :)....

So, amacam sambutan Aidiladha uols?

16 comments:

Sharinginfoz said...

raya.. hmmm macam biasa2 aja, kat kl tak balik kampung

Softtouch [Hanim] said...

sy pun biasa2 je sis...xberaya kat umah org...duk umah mak makan makan makan..he he he

atty's said...

salam sis..aty pun aidiladha simple je..
hanya g beraya umah org sakit..+ menziarah org sakit ..

☆ lieya latif ☆ said...

same la sis, lieya pun simple mimple jek..sis ade gak tetamu tu....lieya ni lagi laa bertshirt jek kat umah...si sapphire siap ber kurung bagai...comel sgt!!

wah menu sis sedap2..siap ade dgg salai tu....aduh terliur lieya tau sis!!

imz said...

hari raya korban im sim[ple sgt..tak buat apa pun,mak je masak laksa dgn bihun sup skit...g pun demam time tu 2 hari...sup tulang pun tak jamah..tak de selera..

wida said...

x pernah mkn daging salai..tp pic tu nampak sedap jer..

IdaShah said...

ai balik segamat mlm raya tu jam giloss

rATu kEBaYA said...

raya haji mmg raya kat klang je.. ta balik kampung pun.. huhuhu... nasib mak n abah raya kat sini

maya amir said...

hehe..sama laa dgn anak saya.. kalau jumpe tanah, mmg tak cukup kaki tangan..hehe

eLLy said...

My raya i berkorban kat tempat kerja .. sob sob sedih ;(

ikiqzana said...

sambutan aidiladha i pon simple gak sis.. makan2 g umah mak ngan mak mertua pastu ptg dh balik dah.. dkt2 jer.. hihihi

sedap tu masak lemak daging salai tu.. terliur la sis.

POSH76 said...

tapi meriah tu dgn lauk pauk yang macam2...comeinyer dia berbaju kurung yer

Dee said...

byknyer food sis..

rasp said...

sharinginfoz,
: iyelah, slalunya aidiladha tak brapa meriah kannn...

hanim,
: tang makan makan makan tu sropa lah kita :D

atty,
: ooo kuar gak ya gi ziarah...bagus tu...

lieya,
: sis, dia sorang je berbaju kurung...i pun bertshirt je tau hahahaha...

imz,
: alahai, ciannya kat u..now dah baik ke lum?

wida,
: shud try...sodap, i loike..

idashah,
: itu laaa, ramai yg stuck kat jam malam tu...sib baik check twitter, terus amik LEKAS...

aishah,
: ok laaa ur parents datang kan...dapat beraya bersama...

maya amir,
: oooo sapphire ada geng hehehehe

elly,
: adeehhhh mmg terkorban lah tu...

zana,
: best gak gitu sis, tak penat travel...alamak terliur ek...ermmmm camne ek...cari2 lah kat mana ader ye..ya ampooonnn..

posh,
: meriah dgn lauk pauk utk w'ouls makan makan dan makan hehehehe

rasp said...

dee,
: syukur alhamdulillah sis..rezki :)

ratna said...

ramai yg tak bercuti panjang raya haji thn ni kan..