Tuesday, October 19, 2010

... tekak orang kaya ...

Semalam had a simple & small celebration utk one of the bosses kat opis  sempena birthday dia... PA dia belikan birthday cake dari bakery Lavender yg kat Pavillion tu and nie portion i...

1st time i makan cake dari Lavender nie and i loike...sedap tak manis sangat.  I nie kalo kek yg manis-manis  memang kureng lee...suka yg manis-manis buah gitu :)  Kek nie rasa masam-masam manis...Tapi 3 of my fwenz plak cakap dorang kureng minat sebab tak cukup  manis.  Of coz la lain orang lain citarasanya kan... 

Tapikan boleh tak bila i cakap kat dorang i loike coz tak manis, one of  my fwen balas "Tekak orang kaya lah u nie, u mmg suka food yg kurang manis, kurang garam, kurang masam gitu ek, cam takde perasa gitu" hahahahaha gelak besar w'ouls semua dibuatnya ...  Fitnah semata-mata oooo and sungguh ajaran sesat tul my fwen tu. tapi tau plak dia tekak orang kaya camna ek! :D

19 comments:

rATu kEBaYA said...

sesekali tekak org kaya tak per sis.. hehehe...

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

tekak org kaya tuk jaga kesihatan .. semuanya less!!..

☆ lieya latif ☆ said...

tekak org kaye yeak keh keh keh .....tapi ye laa sis, tuk kesihatan kan...mkn bende manis2 bleh pastu kene bilas minum air kosong byk2....kalo tak melekat jek rase manis kat tekak....

Softtouch [Hanim] said...

ada plak tekak org kaya xsuka manis2 ni..he he he..yelah kalu manis gt tak sedap n xelok utk kesihatan kan....

SyaNa said...

kaler sweet2 gitu
:-)
sye pn xsuke manis2

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

uish......nampak sedap sungguh ler sis

atty's said...

takpe sis..yang penting kena jaga kesihatan.

lily lotus said...

yerlah tu sis..hihi..gelak orang kaya pun lain tau

mummysyafie said...

nampak sedap lar sis..kalau manis sangat pun bahaya tuk kesihatan..

imz said...

sedap..mcm jelly jer kan...saya pernah tgk..kek cm ni tp tak pernah makan la..

Dee said...

org kaya2 xleh mkn tu suma..byk penyakit..sbb tu suma less..hahaha..

sis, i pun x suka yg manis sgt..muak..lavender tu roti dia pun sedap..

.s.o.f.i.a. said...

orang kaya dulu dah selalu makan manis, masin, masam..... bila dah kena penyakit baru all for less..... he he....... (eh, naper aku cakap macam orang kaya.....???)

Hezesuze said...

ooooo baru weols tau tekak org kayo camgitu ek...hehehehe

weols pun tak suke makanan yg manis2...yg sedang2 ajork

Drama Mama said...

hahaha...betul tu. tekak orang kaya sebab orang kaya slalu makan sedap then banyak penyakit. so lama2 kena pantang itu ini. hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

cha said...

akak niii kalau part makan mmg yg maha mahal-mahal, tapiii sungguh mengiurkan kak =) yumm-yumm

rasp said...

aishah,
: tekak je, orgnya tak hahahaha

lana,
: a'ah...demi kesihatan kan...

lieya,
: tul tu lieya...lepas makan nie wajib minum air kosong kan...

hanim,
: tu lah kan..cam yo yo ooo je org kaya tak makan manis hehehehe

syana,
: memang kaler dia sweet kan...

zana,
: i rasa memang sedap sis...

atty,
: betul tu...kesihatan adalah penting...

lily,
: cuba u gelak skit, i mau dengar :D

mummysyafie,
: kek nie sesuai dengan i :) i loike...

imz,
: next time try le sis...

dee,
: a'ah roti lavender sedap kan...slalunya beli roti je pun..tak sangka kek dia nie sedap..

sofia,
: u kaya nanti jgn lupa akak tau hahahahaha...

hezesuze,
: tu lah kan...i pun baru tau hahahaha...

drama mama,
: a'ah kan sis...lelama semuanya kena pantang..rugi rugi hehehehe

cha,
: eh eh sis, akak nie makan murah2 je...yg nie pun org blanja tau...tapi mmg yum yum laaaa

zie said...

Itu bukan tekak orang kaya, tu tekak helath concious.

Tak apa Sis, amiiiin kan saje...

eLLy said...

walaupun tak kaya 100% dapat tekak org kaya pun jadikkk la ;)

nieda said...

nmpk sedapnya kek tu