Thursday, October 28, 2010

... susu ...

Jemput makan....

Nie breakfast i hari nie...Donut & susu perisa coklat anlene.  Patutnya i nie dah lama start minum susu untuk kesihatan, ya lah kena jaga tulang mulang kan tapi baru lani laa nak mula.  Well, better late than never kan.  Sebenarnya i nie kureng skit bab-bab minum susu tepung bagai and oso kalo yg perisa vanila or yang putih i memang tak tertelan.  Apa2 mesti warna gelap skit.  Baru leh minum.  Sib baik anlene nie ada perisa coklat.  Rasa cam minum air milo je, sedap.

Yang jenis tepung nie ada gak try.  Bila nak try, amik yg pek kecik dulu, 200g nye pack.  Dapat buat 3 kali minuman je kot :)...

Tapi rasa dia kureng skit laaaa so semalam masa gi Tesco Ampang, i beli yg susu anlene yg kotak2 tu...ada 4 kotak rege dia RM5 plus almost RM6 le.  Yang nie baru rasa cam leh continue minum berkotak-kotak :D

Uols minum susu apa ya untuk kesihatan and dah breakfast ke?

23 comments:

Sharinginfoz said...

susu memang bagus untuk kesihatan....

eLLy said...

i pun mcm you gak sis, tapi klu u beli anlene yg dlm kotak masuk peti ice, sejuk sejuk minum mesti sedap punye

Softtouch [Hanim] said...

xde pun beli susu apa sis..sy plak mmg xde masalah nak minum susu nie..mcm kene cube nie susunya...

Hezesuze said...

laaaa weols pun cam uols gak..xleh minum susu ler...mmg nak try susu anlene ni tapi takot tak terminum...huhu

since uols dah kata perisa cekelet anlene ni ok..haruss weols cuba...yelahh nak gak jaga tulang2 ni supaya kuat kan...haha

Hezesuze said...

eh eh jap jap lupa lak nk tanya...bancuh susu nie ngan air panas or air sejuk??

POSH76 said...

me dah tukar pada nesvita...tapi anlene pun bagus...I suka sgt minum susu...tp coklat kureng sikitla

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

samalah sis
zana pun tak boleh nak telan kalau susu tepung nie...rasa semacam jer..and tak tahan ngan bau dia..
tp kalau ada perisa coklat ker strawberry ker..baru ler boleh telan.

SyaNa said...

huhu sis, sye ni fobia ngan susu
mmg xbleh telan la :(

wsw33tdarling.com said...

oh ye ke sis rasanya OK? sebab i pun tak leh nak telan ler susu2 ni... my hubby pernah beli dalam pek tu, sudahnya dia pun tak minum, i pun lagi laa...

sw33tdarling.com said...

oh ye ke sis rasanya OK? sebab i pun tak leh nak telan ler susu2 ni... my hubby pernah beli dalam pek tu, sudahnya dia pun tak minum, i pun lagi laa...

cha said...

eh, yg dlm kotak lbh sedap ye kak, kita nak kena beli ni, hehe... maklumla dah start sengal² tulang niii. nak cubalah.

Mak Su said...

pg td minum patimah, kolagen.

kadang2 amik anlene vanila, utk tulang2ku ;)

Joy said...

i on off minum susu. hehehe..

Aanas said...

salam rasp...
memang pun kita woman dah kena makan/minum makanan yang berkalsium nih.. sebab kan ke woman prone to get osteoporasis.. hehehehe.. i udah 38, still tak start2 lagi..

Dee said...

sis..i pun dh kena start amik susu lah sis..tp nk yg cekelat je..yg vanilla ni sure i muntah balik..

rasp said...

sharinginfo,
: ya betul....

elly,
: a'ah i minum sejuk2 lah tu...sedappp

hanim,
: ok lah sis kalo takde masalah..senang gitu..

hezesuze,
: try dulu la yg pack kecil sis...
yg powder tu i bancuh dgn air panas lah..kalo dak rasa cam tak larut je powdernya tu...tapi yg kotak tu, dah readymade cam air kotak..masuk fridge, sejuk2 minum..sedappp :)

posh,
: bagus camtu sis...tapi u nie mmg i respek coz mmg pandai jaga kesihatan...

zana,
: ooo kita sropa...mmg tak leh telan yg perisa susu ori kan :) ngada2 tul kita kan hehehehe

syana,
: oooo langsung tak leh ek...

amy,
: kalo yg perisa coklat tu how...boleh try..amik yg readymade kotak tu..tu, kira ok laaa rasa cam minum milo je...

cha,
: yg dlm kotak tu mmg lagik ok..rasa cam minum milo gitu, nak nak kalo disejukkan...

mak su,
: bagus bagus bagus...satu amalan yg sihat...

joy,
: i baru nak on hehehehe

aanas,
: itu lah pasalnya sis..women kena extra carefull skit kan...

dee,
: u try yg kotak tu laaa sis...tu tak terasa sgt susunya...lebih ke rasa milo...

Nur Misnan said...

salam rasp..
hey.. kita sama susu lah..
i love susu coklat fm Anlene

kalau untuk travel
by d kotak one.. sedappp

feerairish said...

bagus minum shushu

GreenJade said...

dah bekpas pong ..tggu nk dinner skali nih hehe

kite minums shushu lembu organik zhulian..mmg cedap..ala2 rase soya ciket2..mmm..cedapppnyeeee

hehehe

imz said...

wah..susu..i like...memang bagus minum susu...!!..

maya amir said...

i tak suke susu..susah betul nak masuk tekak..uwaa..tak bagus betul..end up i amek pil kalsium..btw, kalau susu mkn dgn coco crunch i makan plak..hehheh

Lady Dyla said...

seriusly susu is not my cup of tea.. i suka TEA!! hehe

NurulAsyikinAziz said...

Jom la lawat blog saye :)