Friday, October 22, 2010

... smile dengan gorilla ...

Sapphire nie dia memang suka bebenor dengan animals...  Dia kalo tengok channel Animal Planet tu leh dok diam lama oooo compare dengan dia tengok crite kartun.  And she loves reading her "Animal Discovery" book.  Kejadian nie ntah le bila tak ingat, dua minggu sudah rasanya.  Masa nie, w'ouls had a late dinner coz i balik ofis lewat, so ajak the kids gi ke Great Eastern Mall, gi makan kat Cozy Corner kat situ.

Dah habis makan dekat kul 10malam...teringat nak beli barang skit kat Cold Storage.  So, naik lift, singgah ke Ground Floor kot kalo tak silap i...Dah settle beli barang, nak balik le kan.  Tapi ke lalu depan kedai pet yang dah tutup time tu.  Sapphire sedih coz tak dapat gi tengok the pets kat dalam tu tapi dia insist gak nak amik pics dgn gambar rabbit.  Jadiklah kan...tak dapat tengok yang hidup nye, bergambar dengan yg pelsu pun ok....

Lepas dah bergambar tu, nak head back lah kan.  Tapi kat sebelah kedai pet tu, ada kedai DIY.  Tetiba je sapphire stop and said, "Nak smile dengan gorilla" Memula i tak faham and terkedu i kejap, then i perati betul-betul baru i faham.....

See, ada product yg guna gambar gorilla, Gorilla Glue....adehhhhh budak nie, sungguh animal lover...Boleh plak gitu kan...Layan je laaa hehehehehehe...

Niat nak ke zoo...tapi ntah le bila nak gi....ermmmmm....

12 comments:

Dee said...

eee..bwklah dia gi zoo sis..mesti best..dgn mulut dia yg petah tu..dkt je kan ngan ur house..

Softtouch [Hanim] said...

haah sis, mesti dia suka pg zoo sbb boleh tgk byk animal...mmg pencinta haiwan lah saphire nie..bagus bagus.

e_ja said...

hi sis..miss u much sis!! biasalah i ni tenggelam timbul..hehe..dh besar dh sapphire..bertambah comel..bawak lah pegi zoo tu sis..konfem dia hepi..:)

atty's said...

AAH SIS..KENA BAWA SAPPHIRE G ZOO.

eLLy said...

Animal lover .. kita ade bebitt .. nanti klu bebitt kita beranak kita pos kat Sapphire ye .. tapi tak tau la bebitt kita tu jantan ke betina ;p

rATu kEBaYA said...

klu g zoo mcm manalah pulak ye.. peminat haiwanlah saphire ni.. bagus

POSH76 said...

comei jer dia bergambar dgn rabbit picture looks real...sayang binatang yer...good girl hehe

sw33tdarling.com said...

sis... gambar rabbit tu kat shutter door ke...?

dah lama tak makan kat situ... kalau pergi, mmg wajib gak bawak anak2 masuk pet shop

Hezesuze said...

agak2 saphhire ikut pangai sape ek suka animal?? mihahahahaa

@xiM said...

pi Zoo taiping pun ok kak!!

zie said...

makna si sapphire nie berjiwa penyayang?

or mau adik lagi?

cha said...

cikOni suka au (kucing) je.

dia mau kawan tu kak ;)