Thursday, October 7, 2010

... paling tak suka ...

Dalam banyak-banyak task yang i slalu buat, paling i tak suka buat is filingggggg... Bestnya kalo jez leh shred je semua correspondences tu kan :D  Tengok nie, filing i dalam seminggu kalo tak buat...dah settle suku dah nie...tinggal nie je lagi nak settlekan.  Gambar nie snap last friday...

Nak tak nak i wajib buat weekly...kalo dibiarkan sebulan, rasanya, dah tak nampak meja i ... kalo nak buat tiap-tiap hari memang tak terbuatlah coz big boss i nie ada je kat ofis...Tapi setiap Friday, i wajib settlekan filing-filing nie so that next week tu fresh, masuk monday tak lah menyampah tengok meja ku yang serabut tu :)  At least leh gak avoid feeling depressed for mondays kan.  Kononnya one way to start a week with a positive attitude gitu :D

12 comments:

SyaNa said...

sama sis!!
xsuke gak buat filing..huhu
letih rasa buat filing

sisdee said...

hehehhe dulu masa keje part tu le paling lepaks...hhahahhaha...selalu suruh my junior yg buat..tp kdg2 sakit ati lak bila dorg salah filing :(

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sammaaaaaa
zana pun tak suka bab filing nie...hu hu hu hu....giler menyampah ler...tp dah tugas..kena gark buat kan....

la nie lagi ler...zana kena lantik jadi pegawai rekod and filing....mati ler....

POSH76 said...

me too paling tak suka..kalau buleh biar assistant yang buat walaupun kekadang baik buat sendiri hehe

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xsuka filing2 nie...kdg2 biar terperok je kat tray..he he he

atty's said...

sama ler sis..kadang saje je menyusahkan diri..dok kumpul2..lepas tu diri sendiri merana..ekekekee

Dee said...

samalah..kdg rasa nk campak je semua..tp kena gak buatlah..hihihi..

mummysyafie said...

ya rabbi sis..sama la kiter. nor pun ada penyakit filing ni. sekrg ni main kumpul je..wikend baru gi opis n settlekan semua. kalau wat time kerja tak boleh..sebab ada je yang mengangggu. buat filing ni kena concentrate sikit..takut salah masuk fail

.s.o.f.i.a. said...

me buat seminggu sekali..... kalau dah agak2 penuh sangat i pass kat office clerk. tapi selalu buat sendiri jer, sian nak burden dia banyak2.....

Hezesuze said...

dulu time weols keje mmg paling tak suke filing2 nie...tapi bab yang paling weols suke adalah menaip...ngeee

bagi byk mane pun koje menaip akan weols setelkan secepat munngkin...huhu

maya amir said...

heheh..i suke buat filing...mehlaa upah i..hahaha

Shopaholic Mama said...

Sis, yr table tu kira neat! You should have seen my table, ok make it my tables. I have 4 btw, surrounding me like Tiananmen Square!