Thursday, October 21, 2010

... ole-ole vietnam and thanx en axim ...

Ni antara ole-ole dari Vietnam from SH...


Katanya kopi vietnam adalah super sedap...so dia belikan w'ouls 2 pack perisa dark roast & chocolate latte...


Dalam packs nie ada benda nie...cam tapis serbuk kopi tu laaa...i lum cuba buat kopinya lagik, coz lum ada permintaan plus SH lum sempat nak tunjuk camne nak guna tapis nie...

Ni plak antara clothing dia belikan w'ouls...kain-kain utk isteri tercintanya, agate & emerald.  Baju-baju readymade and tshirt untuk Aqua & Sapphire... 

Adalagi ole-ole, tapi i malas plak nak snap pics hehehehe...ada pelapik gelas@coaster, handbag & purses and a few others....i tengok pics dia kat sana, teruja plak nak gi, tapi ntah le bila kan, one day insyaAllah.....

And, last but not least, a special thanks untuk en Axim  sebab SH cakap kat i, selain dari blog i yg dia kkdg terjah, dia ada terjah dua tiga blog yg suka travel for tips and his fav. blog is en Axim ni.  Wah! I betul2 surprise tau sebab he found blog tu bukan thru blog i,  but on his own and most of the tips yg dapat for his trip ke vietnam nie is tru axim's blog le.  Thanks ya bro for the tips yg sangat berguna for SH and keep up the great work...

Ni lah antara kebaikkan berblog kan... not only berguna for bloggers, for non blogger but as silent reader pun dapat merasa untunnya, kannnnn....

20 comments:

zarin said...

srunut dapat ole2 kan sis!

Softtouch [Hanim] said...

cantik sis kain2 kain tu...betul sis berblog ni byk kebaikan nnya...yg amna boleh jadikan kita panduan atau petunjuk..Yang mana elok kita ikut yg xelok jgn ikut...

~ Lady ell ~ said...

wah..pepel kaler tetap ada..:)
sis kain vietnam best kan..lembut je.yg sis punye tu lerang die besar tak?hari tu niece gi vietnam beli kain murah n tengok kualitinya sgt bagus la.kalo beli 4 meter utk baju kurung tu boleh buat extra selai baju lagi.

Dee said...

sis..nti sabtu ni leh jumpa axim..suruh ur SH ambik gambar skali ngan dia tau..hehehe..

my nephew dh gi vietnam..mmg dia kata best..kopi vietnam lak i dh minum masa kt restoran asiari di sacc mall..mmg sedap sis..

sw33tdarling.com said...

hahahaha....
and once again, i feel like nak suruh ye my bos baca kelebihan berblogging ni....

momguess said...

best!!!

zie said...

Kopi vietnam memang sedap. My officemate kalau pergi sana, mesti bawak balik sekalik utk kami yang kena tinggal nie.

Sharinginfoz said...

seronoknya dapat ole-ole kan

SyaNa said...

cantek kain2 tu
sis mmg btol kalo sye pn nk makan or jalan2 mana2 sure usha blog2 org dulu
cr tips so xde la buang masa nnt

Moralle said...

I saw REDDDDDDDD............so nice of him, let me noe if the Choc latte is nice eh sis, hehe, sajer nak mengepo..

atty's said...

banyaknya ole2 sis..baju sapphire..tu lawa.nya

Joy said...

leh wat bj raya haji ni ;)

IdaShah said...

klu saper nak gi sana nak kirim kopi..
ai pun peminat kopi

eLLy said...

Saya setuju .. sharing is caring kan ;)

Hezesuze said...

wah banyaknye dpt ole2 uols....mesti uols gumbira kan kan

.s.o.f.i.a. said...

sangat menjeleskan..... tetiba rasa nak kawen. tapi kena tanya bakal suami lu, U ADA PLAN NAK PI VIETNAM TAK??? kalau tadak, rijek! next plis...

Kamariah Awang said...

Oooii tentu sedap kopi tu... Kalau dekat2 bolehlah bertandang rumah rasp nak rasa...

maya amir said...

bestnye dpt ole2 dari negara org:)

mummysyafie said...

ada faedah nya kalau kiter rajin blogwalking kan sis. macam nor pun suka tengok blog yang selalu bagi tips tuk kat ner restoran sedap..etc lagi.

nak rasa kopi tu gak leh ke??

@xiM said...

Kain kat Vietnam memang lawa lawa kan kak!!

omg..i'm flattered to hear dat..at least ada orang baca my blog dan jadikan panduan..that's a good thing..Sharing is Caring kan..

kem salam kat SH ya kak.bagitau dia selalu selalu lah terjah AXIMUD..more will coming later..ada a few places lagi dalam tentatives ni..tunggu..

:)