Monday, October 4, 2010

... makan makan makan ....

Tengok tajuk pun dah tau crite kan :)  Tu lah aktiviti i sabtu &  ahad bebaru nie... Dapur tutup, cuti khas :)  Pegi open house sana sini...pics malas amik, coz crite pun sama je kan..makan, makan, makan....

Tapi dalam 3, 4 open houses yang i pegi, umah ex-boss SH, En. W yang wajib i terjah every year....coz jeng jeng jeng...

See the kambing goleks hehehehehe yummylicious!  Abaikan muka Sapphire yang katanya, "Tak nak smile sebab hot" tu :)  En W setiap tahun, mesti korbankan 4, 5 ekor kambing.  Masa w'ouls sampai i saja je tanya tukang masak tu, 3 ekor dah settle ya, ada lagi 2 ekor...

Sebenornya, I nie memang BUKAN pengemar lamb chop, lamb grill, kari kambing  or apa-apa yang berkaitan kambing lah kan... tapi tak tau naper, kalo ke umah En. W nie wajib i makan..pandai tul tukang masak dia buat...takde rasa hanyir whatsoever....makan plak dengan sos pudina dia yg super duper sedap....

En. W, next year jangan lupa w'ouls ye hehehehehe....Uols suka tak makan kambing?

9 comments:

Softtouch [Hanim] said...

makanlah tp bukan fav sy...sy ni semua boleh masuk sis...tu sbb bdn sy mcm ni..he he he

Dee said...

i pun x mkn sgt sis..tp kalo my auntie kt pandan indah tu buat..sure berpinggan2..hahaha..

zarin said...

sis, i suuuka sangat kambeng...kalau open house ada kambing golek cam tu, itu yg i terjah dulu ;-)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

biasalah sis..time2 raya nie, weekend sure gantung periuk belanga punya. OH di sana sini...tp zana jarang pergi OH nie....coz' tak ramai kengkwn yang buat OH..he he he..

uihs...daging panggang....ada blackpeppers sos nie sedapnyer kan...

atty's said...

adeh sis..ni yg buat rasa nak makan ni .sana sini dok citer kambing golekan nie.

POSH76 said...

ala naper masam muka...dasat tu tuan umah jamu kambing..saya pun tak suker tetapi kekadang terbabas sbb chef pandai masak sampai tak de bau hehe

.s.o.f.i.a. said...

tahun depan jangan lupa ajak me join pi umah encik kambing golek jugak ek!!! ha ha.............

☆ lieya latif ☆ said...

gile la sis....tgh kambing golek tu...aduh....peberet lieya tu sis....boleh mkn sampai berkeping2...walaupun pastu tersandar sakit kepala keh keh keh

mummysyafie said...

sib baik saya bukan pengemar kambing..hihihi