Thursday, October 21, 2010

... kejadian tu ...

Ada yang teka Sapphire nak urut samakan.  Ada plak yg kata SH terkuntut-kuntut tahan sakit hehehehe  nehi nehi ..... Nie lah alkisah sebenor kejadian semasa SH tengah berurut tu...
Uols nampak tak apa jadik kat belakang tu..  Aktiviti Sapphire.  Memula tu dia khusyuk je dengan adegan SH dok tahan sakit kena urut...Tapi sesi urut tu amik masa almost 45 minits kan so ada la takat 10 minit je dia dok mengadap SH, lepas tu dia dah boring, mula la aktiviti dia...Silalah tengok hasilnya ....
Habis satu muka dia tempek dengan sticker.  Hehehehe siap cakap "wooo scary" kononnya kita takut kat dia lah kan...tapi ayat seterusnya buat w'ouls tersenyum "look look, my face jadi zoo" hahahahahaha...ateee dah sticker tu mostly sticker animals kan, zoo lah jadiknya :D.

Dah boring stick kat muka dia, dia stick pulak kat Si MNOP nie...
Pelik tak nama monkey dia MNOP.... nak tau naper namanya MNOP.  Nie monkey Vietnam mari.,  salah satu oleh-ole SH untuk Sapphire.  So kononnya nak bagi nama Cik M *M for monkey*... terus Sapphire cakap "Tak tak, nama dia MNOP" amik ko...sib baik tak sambung sampai Z ngehehehe... Bila dah settle SH urut and nak hantar makcik tu balik, dia nak ikut tapi w'ouls kena plak tunggu dia coz dia nak  habis lekat kan balik the stickers kat sticker book dia :D

Sapphire, sapphire...dia nie ada-ada je activiti dia....

19 comments:

rATu kEBaYA said...

kelakarlah saphire ni.. kaletah pulak tu...

atty's said...

adui..aty ingat saphire nak tampal kat kaki ayah dia gak..

Hezesuze said...

sib baik dia main tampal2 jek...kalo main tumbuk2 lagi payah kan uols....huhu

zie said...

Adoyai ai...si Sapphire nie....so cute. You know, my ruang tamu also flooded by Aisya's toys. Ha ha ha...Senang, main depan mata, semua nampak.

POSH76 said...

dia mmg sgt comei....ayahnyer sibuk berurut dia sibuk buat keje lain hehe

bnyknyer patung dia kiut2 cam Saphire gak

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...comel!! abis patung jadi mangse......aduh sis, byk tol koleksi soft toys sapphire...bersusun hah dlm lemari tuh....patut laa senyap jek anka dare you tu....ralit betol die menampal2 yak....

Softtouch [Hanim] said...

jadi zoo plak mukanya..comel..nasib sticker tu sennag tanggap..ade sticker yg ssh sgt nk tggal bila kita dah lekatkan..MNOP?betul tu nasib xsmpai Z..kalu x jenuh nk mnyebutnya...

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

lawak la doter sis nih .. mmg terkenal dgn kreativitinyer..

momguess said...

cute sgt
heheheh
i pun nak jugak lah buat perangai mcm sapphire ni
tampal2

rasp said...

aishah,
: tu laaa sis...

atty,
: time tu dia tak brani dekat SH, seriau dok dengar SH ber-aduhan...

hezesuze,
: eee takmo leh bertumbuk2..jenuh i nanti...

zie,
: tul tu...biorleh berselerak depan mata takpe...leh kemas lagik pun kannnn

posh,
: a'ah mmg byk...and semua patung2 tu dia main tau...

lieya,
: dia tu kalo senyap2 mesti jengah tengok..mesti ada 'kerja'nya...

hanim,
: stickers animals tu mmg yg jenis senang tanggal...tu yg dia syiok buka tampal, buka tampal...

lana,
: hehehehe dia tu mmg ada2 je 'kerja'nya...

momguess,
: welkam to her club tampal :D

sw33tdarling.com said...

hehehehe.... zoo perginya...! so cute!

mummysyafie said...

sama macam tabiat wawan. sumtimes dier main lekat je kat pintu

Dee said...

budak2 ni kan sis..asal ada tmpt nk lekat..abis ditepeknya..cute ar nama monkey dia tu..i panggil menop..hahaha..

nieda said...

kreatif la saphire ni..hehe.tersenyum tgk keletah dia

Iman's Umi said...

So scarry...x scarry pn, comel je zoo sapphire tu...

lily lotus said...

hahahadoiii..ekekeke..funny ok!

~ Lady ell ~ said...

hehehe..sama arr cam dee..ell pun panggil menop.:D

Eri-chan said...

hehe..cute dan comel...suka tgk

@xiM said...

SH pakai baju Hard Rock mana tu kak??Hard Rick Ho chi minh yer..