Tuesday, October 5, 2010

... Jalan Tengah ...

Firstly, nak ucapkan gud luck kepada pelajar-pelajar yang menduduki peperiksaan PMR! Baca bismillah and jawab slow and steady..baca soklan tu betul-betul ya...semoga berjaya and mendapat keputusan yang cemerlang & memuaskan hati....U give your best and you'll not regret! and pada parents student...banyak2 berdoa & give your moral support!

Minggu lepas hari jumaat, me pegi shopping dekat opis je, kat Jalan Tengah yang menjual macam-macam benda....Hasil rembatan :

T-Shirt Dora untuk Sapphire....shirt nie ada banyak sizes ... nie i amik size S untuk Sapphire. Harga berbeza-beza...untuk size S harganya RM18.
Ni plak, dah lama i dok aim nak beli, pokok cili :D harga RM8. Semoga pokok cili i nie sihat lah hendaknya...Senang nak masak, petik2 je kan...Setakat hari nie i dah berjaya petik 2 kali dalam 15 biji laaa...Banyak lagik cili kat pokok tu...Cilinya pedasssss, i loike!

And lastly, hanger tudung nie...satu RM20. Dulu kan i ada beli tapi masa nak balik raya my sis minta i belikan...Memandangkan i tak sempat nak gi beli, i bagi je kat dia yg i punya...Kiranya nie ganti balik lah yang i punya tu....Satu je i nye, lagik satu tu ofis mate i kirim tolong belikan coz dia nak gi hoye2 jauhhh skit dari Jalan Tengah nie...
Tu je laaa hasil rembatan i last friday...Kalo gi Jalan Tengah nie, haishhh cam rambang mata je...tapi i tak laaa slalu shopping pun kat situ...Kekadang tu turun jez tapau, then cepat2 naik...kalo dak kopak gak poket nie tetiap jumaat :D

Kalo korang nak datang Jalan Tengah nie, yg dok kat kl lah kan...naik je monorail, berenti kat stesen Raja Chulan.. JANGAN TURUN arah Wisma Genting, turun yang bertentangan tu....turun-turun monorail je dah ada dah gerai-gerai kat situ...dari kul 12.30 dah ada gerai dah...

Jom ke Jalan Tengah :)

14 comments:

Softtouch [Hanim] said...

yg hanger tu pernah nmpak kat jln Tar sis, sebijij mcm tu..18 hinggit..lebih krg je regenya kan..kene rembat satu jgk nie sbb sy dah reti pakai tudung awning2 nie..:)

.s.o.f.i.a. said...

macam best jer!!! me in the process cari tempat gantung tudung tu gak sebab skang kan dah banyak koleksi tudung. he he..............

atty's said...

aty pun dah beli hanger tudung tu ..senang skit nak gantung tudung..

☆ lieya latif ☆ said...

wah best plak name jalan tu sis heheheeheh....

cantik laa baju dora tu.....nampak kualiti mcm okey jek tu......betul tu sis, kalo ikutkan kerambangan mate, mmg byk duit melabor...kene laa tahan napsu sikit kan sis....

L@n@ said...

ohhh .. baru ku tahu di mana jln tengah .. aloh jauh la sis .. skrg dok umah malas nak gi shopping mopping nih semua pakai online jer .. dulu time keje mme kat situlah tmpt jenjalan..

momguess said...

wow!!!
best nya
i suka pokok cili tu

eLLy said...

pokok cili.. pokok cili ku dah lama kojol..

POSH76 said...

suker semua yang sis rembat tp paling suker pokok cili...murahla sis....hehe

rATu kEBaYA said...

sis.. bestkan turun2 je ada tempat utk shooping..

rasp said...

hanim,
: kalo kat Jln TAR memang murah skit sis...tapi tu laaa i nie susah bebenor nak ke sana :D

sofia,
: kalo nak, leh i tolong belikan, tapi tu laaa nak postnye tu...takut plak rosak/patah..

atty,
: a'ah kan sis, senang & teratur skit...

lieya,
: a'ah...sebab dia kat tengah2 dua jalan main road kot :D
tul tu sis, i pun rasa sbb quality dia not bad gak laaa sis tu yg i rembat..

lana,
: tu laa sis, kalo dok umah, mmg malassss je nak kuarkan...

momguess,
: me tooooo :)

elly,
: alamak...riso plak dgn nasib pokok cili ku....

posh,
: ok gak kan rege dia sis...

ratu kebaya,
: a'ah...memang best!

Iman's Umi said...

Bestnya memetik pokok cili sendiri...subur lak tu...best2.

mummysyafie said...

kalau kerja kat kl boleh je sampai kat situ kan sis. weols yang jauh ni kena wat plan betul² kalau nak nular hari jumaat..

lily lotus said...

comel nama jalan tu :D

Dee said...

rindunya nk gi jalan tengah..huhuhu..