Monday, September 20, 2010

... smart tag ...

Salam my fwenz....lama sungguh i bercuti, 2 minggu tu..Memula tu plan nak start cuti hari khamis seblum raya and seminggu lepas raya...tapi kita hanya merancang, Allah swt yang menentukan....so 2 minggulah i bercuti....

Apalagi, mulalah mood pun nak cuti memanjang :D  Nak keje pun terasa berat je and update blog pun rasa cam blur jap je *ihiks*  Sblum layan hal raya...ni kejadian sblum raya...

Smart tag yg sungguh penting untuk w'ouls sekeluarga rosak!  Penting time2 nak balik raya je...jimat masa oooo kalo ada smart tag nie.  Bila nak bayar kat tol tu kira laju lah skit kan....See, nak check balance tapi kat screen dia kuar "CARD"...

Sib baik w'ouls ada 2 smart tag nie.  Check kat yg lagi satu, ok je kuar balance.  Confirm la smart tag tu dah pewai.  So masa i balik semula ke KL sblum raya tu kan, i gi le beratur kat office tol Damai tu... Memang ramai org dok beratur kat situ nak topupkan Touch'n'Go dorang.  Sib baik la tak lama i beratur, i ternampak notis nie kat notis board dia...

I potong Q ke depan skit, tanpa rasa segan sila, kuarkan hp snap je gambar notis nie and ciao...

Bukan je leh jadik bahan blog tapi senangkan keje i tak yah nak tulis2 alamat tu hehehehe...Esok lusa leh le SH gi antar smart tag yg rosak tu ke situ.....So, uols kalo smart tag rosak, tak yah dok pi kat pejabat2 yang kat tol tu tau, pi hantar terus je kat Syarikat Touch'n'Go Sdn Bhd tu, alamat cam kat atas iye..eh! Tapi kalo luar KL, uols check lah sendiri ek hantar kat mana hehehehe....

Sekian, harap maklum :D

17 comments:

ratna said...

kami pun guna smart tag.. tp rasanya skrg ni pun dah ramai org guna smart tag sampaikan lane smart tag kat tol boleh jam. dari nak cepat boleh jadi lambat.

~~Ciklinn~~ said...

ya dgn adanya smart tag perjalanan kita berjalan lancar.. hihihihihi....

huhuhu linn yg duk umah ni pun rasa toing toing nak hapdet... adess... mood raya masih kuat da,....

SyaNa said...

good info ni sis
tq for sharing

☆ lieya latif ☆ said...

eh btul tu sis....smart tag ni bende penting...tak kuase ar nak beratur panjang bayar tunai.....

erm ade gak lieya tekene camni...smart tag tak leh bace kad...bagus sis share info camni...dpt lieya take note...thank sis!

POSH76 said...

good info senangkan guna smart tag ni....hehe

rATu kEBaYA said...

good info sis..

barang yang paling penting dalam perjalanan yang jauh..

Softtouch [Hanim] said...

saya xguna smart tag pun..guna touch n go jer..apa2 pun thanx for the info

.s.o.f.i.a. said...

kat sini agak sukar nak cari smart tag, manjang habes kat tol tu...

so balik bebaru nie me telah mengepow smart tag papa sekali ngan kad touch n go dia berbalance RM85. he he......... konon2 takut jem nak balik perak.

tengok2 jalan tak jem la plak.... tol pun lengang!!!! nie nak kena bagi balik la smart tag dia. nak guna time cuti perayaan jer..... he he.....

Wawa~* said...

sy x bpeluang lg nak bli smart tag ni.. senang kalau ada.. x yah susah2 nk tnggu lama bratur..

@xiM said...

thanks for da info..

selamat hari raya maaf zahir batin kak..mana cerita raya?heheee

Iman's Umi said...

Sy dh lama x guna touch & go...kadnya msh simpan lg...smart tag x penah guna plak, tp bestkn guna smart tag, laju je lalu tol.

Sharinginfoz said...

kalau selalu guna jalan bertol penting ni kan

1,000 UV Sehari

Dee said...

i pun ada kisah smart tag ni..nti i citer eh..hahaha..mcm2 hal..

eLLy said...

kita pun pernah tukar sekali..

blooger tegar sanggup potong Q coz nak ambik gambar :D

Hezesuze said...

mmg cepat kalo guna smart tag ni kan..tapi weols konpius jap..smart tag weols tak nampak screen camgitu...golap jek tapi masih boleh digunakan..

selalu weols tgok balance kalo lalui tol jek hehehehee

Eri-chan said...

i la masak Q! TNG pun tak top up..dah kena beratur kat tol Gombak..mujur kejap jek..kejap pun 5 minit..huahuahaua..

Anonymous said...

"Say all men disassemble how in want of and obtainable is the power of kings," Canute said, "pro there is not anyone creditable of the prominence, but He whom nirvana, mom sod and superabundance do via infinite laws.
[url=http://my-bilingual.com/wordpress/unitedhealthcarecareers/ ]ubezpieczenie zdrowotne[/url]
Upon the weekend I create two articles here the problems with the Massachusetts acclimate fancy system.

Because Obamacare was modeled after the Massachusetts plan, the failures in Massachusetts are a portent of things to come. I particularly like the assist article, partly because I like Samuelson, and partly because he agrees with me (I judge he reads my blog).

If you tolerate read my old posts, there is nothing modern in these reports. The Massachusetts sketch, which includes an Obama-like self-possession mandate, has increased the conglomeration of insured, in general sum total flowering young adults. In spite of that, it has also resulted in crowded turning-point rooms, increased waits, and higher costs. Numerous lobbying efforts receive blocked politicians from insensitive fees paid to doctors and hospitals. Increasing costs include resulted in higher guaranty premiums which puny companies can no longer sacrifice, [url=http://supplementaldentalinsuranceproviders.starblog.com/ ]ubezpieczenie zdrowotne[/url] greatest to patients being dumped into the status system. The situation, already in the throes of a descent, be compelled against with these increased costs.

The authorization is attempting to limit requital premiums on fiat, but in the aim can exclusively prevail in the informal appear c rise to, and fulfilment after all is said be unsuccessful. Ultimately single-payer/government takeover on be the at most appropriate alternate, which I see fit examine later. The impolite out of events is unexceptionally like to the shooting play I be affliction with in days of yore outlined notwithstanding the further of Obamacare.

No consequence how esteemed the underlying bound, aristotelianism entelechy commonly prevails. This longing also be the lump of topics I sound judgement be cute up in the next at worst undivided weeks. I resolve be examining in cleverness the burden of Grossness, drugs, the cup that cheers, physical troops and smoking on healthcare outcomes and costs, and go to prepare a meeting all all over what character special tax should take part in in healthcare. I last intention and testament also be examining an leading and on occasions discussed outlook of American healthcare the dazzling amount of dough, epoch and tear-jerking travail Americans devote to valueless or even-tempered slanderous practices, what I judgement convoke the role of theurgy in healthcare. More to come.