Tuesday, September 21, 2010

... sehari sebelum raya ...

Sebelum stori mori, nak wish gud luck pada pelajar2 yang menduduki peperiksaan UPSR!  All the best, and smoga sukses....and to the parents, rileks laaaa, jangan gementar on behalf of your kids hehehehehe

Nie crite sblum raya lagi nie hehehehe...Hari khamis, last day posa...

Sampai penang pagi, dalam kul 8am gitu...lepas lepak2 & rest2 jap...terus ke Queensbay Mall (QBM) dulu...Aritu sebelum balik penang, i ada ckp nak gi shopping baju Aqua dulu kan, tak menjadi...Tak jadi coz pegi dah tengahari gitu, orang ramai...So postpone, shopping kat penang je, gi QBM tu pun kejap je, sejam gitu dah settle shopping and then jez jenjalan jap...

Keluar2 QBM, stop jap amik pics tepi laut hehehehehe....Panas terik time tu, dah almost kul 1 tapi amik pics pun dua tiga shot je pun :D  Then terus balik umah....
Nie menu last berbuka....lauk simple2 sbb w'ouls dah mula nak masak utk pagi raya...
Pics kesemua cucu bonda i....
Lewat malam skit, one of my kezen datang and anak dia ajak main bunga api la plak.....apalagi, layan je laaaa....
Sori laaaa pics mmg kurang memuaskan coz i snap guna hp :)  ni laaa lebih kurang aktiviti sehari sebelum raya w'ouls  :D

13 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

sis, tu sis kate simple....mane ade simple tu sis...sodap tu heheeheheh....lieya plak last bebuke tu mkn sup tulang...tulang dari dgg buat rendang keh keh keh .....

seronok tgk kids main bunge api kan sis...lagi terase kemeriahan raye.....tak sah kalo takde bunge api....he he he ....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

eh tajuk entry kita serupa la pulak. hehehe, cuma isinyer ajer tak serupa

sis, menu kitaorang berbuka hari terakhir tiap2 tahun adalah mee goreng, sebab semua dah jemu makan nasi dan jugak sebab kalau masak mee goreng paling senang dan simple.. (sebab masing2 dah sibuk masa lauk rayakan)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...
This comment has been removed by the author.
lily lotus said...

lebih kurang jugak malam raya kita..time ni paling meriahkan :)

Softtouch [Hanim] said...

sy xde plak amik pic masa sehari sblum raya tu..rugi plak rasenya..

mana ada simple tu sis, sedpa tu..byknya budak2 yer..meriah..main bunga api lagi..rindunya plak suasana mcm tu..

zarin said...

sempat lagi berposing di tepi pantai ye sis :)
mesti banyak anak2 u collect duit raya kan!

Hezesuze said...

xtvt weols lak..gegeh gi jln taiping, klang nak beli kuih raya...huhu

tunggu lelong tu uols...ok ler dpt ler erge murah sikit dari bese...ahakss

Dee said...

sedap tu menu buka posa...i aritu tapau je dari food court midvalley..x sempat masak..hahaha..

Kniedaz said...

Wah2..shopping kat quennsbay ye...sonottnya balik kampung kan

rATu kEBaYA said...

menu tu tak simple sis.. gempak jugak menu tu.. lagi2 telur dadar sedapnyer kalau letak bawang lebih

POSH76 said...

bessnyer dapat berkumpul ramai2 camni...penuh sanak sedara hehe

eLLy said...

emm tahun nie tak sempat pun nak main bunga api :(

Cik Wanie said...

amboi blk penang x habaQ langsung kat chek naaaaa,
sedeyyy,
huk huk huk....