Thursday, September 2, 2010

... perfume raya ...

Tadi crite pasal sampul raya...now perfume raya plak *ihiks* Tapi sebenornya bukan perfume raya pun...

My son Aqua semalam sms-ed me nak minta i belikan dia a perfume/body spray...Yang dia dok pakai dah nak habis.  I tanya laaa yg lama perfume apa or any preference, dia ckp tak kisah...Dashing boleh, Nike boleh, Adidas boleh, dia belasah je, tapi kalo nak belikan dia Boss ke, Davidoff ke pun ok gak hahahahaha...Takde maknanya i nak belikan tu semua...school going lagik so pakai yg biasa2...Dah keje nanti, beli lah perfume mana yg dia nakkan tu *ihiks*....

Ginilah jadik ibu pada anak2 yg grown up.  Preparation dia lain skit dari si kecik tu.  Si kecik tu baju/lotion apa kita beli, dia pakai je.  Yg grown up, kena bawa dorang soh pilih sendiri...tapi sib baik my kids nie tak byk kerenahnya.  Ada tika tu, dorang soh je i pilih, adakalanya plak, i guna je kuasa 'veto' i hahahahaha  Tapi tu jarang2 le and i tak suka gitu coz takat nie, my kids takde lah minta yg very the luar kemampuan i and oso kalo guna kuasa 'veto' nie, tak best sgt bila ada bermasam muka.  So, kena lah treat them as adults, slalunya we discuss dulu and try to make the best decision for all... 

Berbalik ke pangkal jalan actual stori, dah alang2 i nak membeli for him, i check la yg my doters nye perfumes/body sprays...pun dah ringan2....So semalam, masa balik opis, singgah le MaxValu belikan dorang tis perfumes..Yg the gals punya i pilih tu coz suka plak i tengok casing dia hehehehe......
Ok lah tu kan. So sebenarnya nie bukanlah perfume raya...nie adalah perfume raya plus perfume everyday dorang, ngehehehehe....

16 comments:

Shopaholic Mama said...

same same for my son! pakai Adidas pun oklah. Tu pun he malas nak spray, once a while je.

Hezesuze said...

budak2 skrg kan..haruss ada perfume kekdahnye..sameler ngan anak weols yg darjah 1...siap mintak perfume lagik...now kasi yg murah2 jeler...huhu

zarin said...

ha ah comellah casing silkygirl tu..

.s.o.f.i.a. said...

me pakai perfume avon jer.. tu pun setahun sekali jer sembur. tak tahan sangat. kekadang sendiri bau sendiri bersin. ha ha..... tak suka perfumes....

Softtouch [Hanim] said...

haahlah sis cntik casing dia...
betul tu masa dia kecik nn bb dia pakai je apa kita suruh n bila dah besar ni dah pndai pilih sendiri n dah tau ape yg nk n sesuai utk dia...

atty's said...

itulah sis..baru je beli kan akak ..perfemu raya gak.

aty pun kadang..bincang gak ngn diaorg nak camne apa semua.tp kalo payah sgt..kuasa veto terpaksa gak digunakan

nieda said...

wah, raya pun ada perfume..cayalah!!

eLLy said...

Aik untuk you takde ke sis? hehehe

AzketOm said...

vavava dasatnya. kecik2 dah pakai minyak wangi. dulu kita masa kecik2 mak bagi pakai bedak tu je tepek kat ketiak...nak wangi lagi, sapu kat baju skit. hihih

reena said...

pheww nasib anak kite kecik lagik.. kuasa veto ditangan mamanya haha~

@xiM said...

budak budak bagi yang murah murah jer kan kak..takyah duk membazir..:)

ratna said...

saya pun suka tgk casing dia sis.. sweet jer..

sWeEtDaRLinG said...

kan kan kaaaan... cantek kan casing Silky Girl tu...
tunggu Ika besar skit, tak sabar nak layan karenah dia.. skang ni pun dah pandai nak pilih2 baju lepas mandi

Dee said...

mimi tu sibuk gak nk perfume..bila i dh beli..dia pya dia kata busuk..nk belasah i pya..tu yg x tahan tu sis..hehehe..

rasp said...

SHM,
: ooooo same ek...my son rajin gak spray nie...sebulan or 2 bulan sekali mesti mau beli...

hezesuze,
: a'ah...now bagi yg murahnye dah...

zarin,
: comelkan kan kan :)

sofia,
: wahhhhh terlopong mulut i...1st time dengar ada gegirl tak suka perfume...baru ingat nak bagi satu, cancel lah hahahahaha

hanim,
: dah besar, keje, pakailah perfume mana dia nak kan :)

atty,
: kan sis...bila dah susah nak dpt kata putus, apalagi..kuasa veto lah kuar :D

nieda,
: eh eh sis...taklah utk raya je...dah start pakai dah pun hehehe

elly,
: utk i...taklah dah..ada lagi satu botol tak tersentuh lagi hehehehe

azketom,
: salam..thx singgah! a'ah laaa betul tu..dolu2 i pun gitu..nak extra wangi tabur kat baju hahahaha...

reena,
: tunnnggguuuu masa mu kan tiba jua :D enjoy kuasa veto u skarang :)

axim,
: betul tu zim...dah besar, pandai2lah sendiri kan...

ratna,
: kan si kannnn sweet je :D

afkar'z,
: untung anak dara sorang u tu...nanti siap leh share2 items tau!

dee,
: hehehehe mimi tu cerdik sis...dia tau mama dia nye mahal hahahahaha...

Eri-chan said...

tu lah i pun terpikat dgn bottle silky girl tu..tp i kena abiskan semua stok perfume yg ade..