Wednesday, September 8, 2010

... kuih & hamper ...

Raya2 haruslah ada kuih muih kan... This year, seperti gak tahun2 sebelumnya, kat umih i ada kuih tunjuk je lah... and this year plak, i memang tak order banyak...ntah lah naper, mood raya kureng skit :)

Kuih wajib ada kat umah i nie lah, samprit dan kuih tart.  Kerepek yang aritu beli bebanyak dah tinggal sebungkus, ntah bila nak topupkan balik semula :D


Tahun nie rezeki my big boss murah, sebab dia dapat a few hampers...Ni antara gambar hampers yang i sempat amik...suka tengok gubahan hampers nie...ada yang kreatif yang buat ala2 bentuk masjid tu :D
Dalam banyak2 tu, big boss ada sedekah satu kepada w'ouls.  Dia suruh i agihkan...I book kotak hamper tu, ater dia boss i kan, harus i mintak je kat dia kotak tu...leh buat tempat simpan barang2 kat umah i nanti :D  Dalam hamper tu ada byk kuih muih...Kuih2 nie i dah agih2kan kat kengkawan opis & for myself *wink*, setiap sorang dapat  3 bekas tu...

And kek lapis nie plak, i dapat from one of my fwen yang keje kat Sarawak tapi balik raya kat kl.  Sebenornya i pesan kat dia, tapi dia tak nak plak amik duit i, a gift for my family katanya :D  Thanx bro, next year buat gini lagik ek hehehehe...Tengoklah kek tu, i loike banget coz dia buat bentuk ala-ala ketupat gitu :D...

Syukur, bertambah lah kuih muih kat umah i :D  Makacih boss, kalo nak sedekah hamper lagi, i rela  u hehehehehe

8 comments:

atty's said...

nampak sedap sgt kuih lapis tu

nuraarin-life said...

Boss i cina so tak adalah nak dapat hamper camtu, kena tunggu CNY lah pula kan

sWeEtDaRLinG said...

haiyaa.. dun 4get to simpan skit semperit tu tuk i ya... nanti i terjah ur house.. huhu kempunan...

Dee said...

i tunggu kek lapis dari k tina..eh..semperit simpan gak sket for me..nk terjah umah u..hihihi..

Myraroezlan said...

Sodapnye kek lapis tuh...dh lama xmkn..
tringin lak rasa..

Meh ckit..heee

-MJ-

Hezesuze said...

weols pn dapat hamper gak dari supplier abg pomen tapi idakler cantik cam hamper uols...clust tau!!

Mrs.Sheikh said...

samprit tu sedap tak?
thun depan akak tempek aa kuih2 yg akak order jadi kite bole order sekalii :D

Izan said...

selamat hari raya.... =)