Thursday, September 30, 2010

... beraya bersama adik-adik ...

Last week i trima jemputan raya dari Sis Ratna.  Katanya Sis Dee nak gi beraya ke rumahnya so dia ajak lah i skali.  Iyelah, katanya gak, bagi dia, di mana ada Sis Dee  disitu ada saya and vice versa..hehehehe... inilah bonus istimewanya dunia bloggingku...Ramai dapat adik-adik di alam maya nie.. Syukur alhamdulillah...So, wiken lepas i gi beraya bersama dua adik-adikku...

Kami sekeluarga.  Fifi selit belakang2 tu naper tu...Si Sapphire pula lambat warm up, asal bergambar, tunduk...bila Mimi & Fifi balik barulah taring dia kuar :D  Sang suami plak busy....

Dorang pun busy gak berbincang....Ntah le apa yang dibincangkan tu...Tapikan uols...cuba tengok feature wall merah yg ada corak2 putih yang i dah letakkan arrow tu kan....Tu kan, hubby Sis Ratna nye hasil kerja tangan tau...handsfree je lukis...wah! Respek aaaaa... Deco rumah dorang pun kelas... I loike banget!


Ni plak gambar candid jez before Sis Dee  balik...dok asyik cerita pasal 'tindik telinga'....izzah pun beriya-iya dok try 'pengaruh' mimi tak sakit masa tindik tu.... Sis Dee  pun crite dia dari mula bertindik sampai skarang tak buka-buka subang yang dia pakai tu...fuyoooooo tabik spring laaaaa bertahan lama gitu.  I nie masa kecik2 je nak sangat bertindik bagai...Dah tindik takat 3 bulan je pakai, lepas tu sampai lani dah tak pakai, so dah tertutup lubang subang i tu...and my doters, sorang pun i tak bagi tindik tau :D.  Opppsss dah melencong plak crite, U turn balikkk......


Gambar food tak sempat amik coz i sampai lewat...terus dok makan hehehehe... tapi nasi ayam nye adalah yummylicious sampaikan Sapphire beriya-iya makan :)  and bread pudding Sis Ratna  buat super duper yummylicious..  Sib baik i tau malu kalo dak mau i minta tapau skit hahahahahahaha...

Memang seronok tul dapat beraya dengan dorang.  Thanx ya buat Sis Ratna and hubby sebab sudi jemput w'ouls ke rumah and being a perfect host!  Semoga silaturrahim yang terjalin ini berpanjangan and i doakan yang terbaik untuk uols.....

14 comments:

Hezesuze said...

wah beshnye dapat beraya or jumpa bloggers lain..so uols bila nk ketemu weols nie?? huhu

.s.o.f.i.a. said...

seronoknya!!!!!!!!!! me taknah jumpa pun bloggers lain... =(

mamaadam said...

wah rugi la tak join sis...kita pun blum pernah jumpe kan, finee penah jumpe dee je, ratna pun blum jumpe sampai dia dah nak fly pun..

rasp said...

hezesuze,
: bila u nak buat open house & jemput i hahahahaha ooopsss..

sofia,
: tu aaaa bila 'jodoh' kita ya sis...

mamaadam,
: tu laaa finee...kita nie bila lah nak jumpa kannnnn...

Sharinginfoz said...

budak2 le paling suka raya kan

POSH76 said...

bessnyer beraya bersama blogger...tp rumah sis ratna mmg lawa2 la hehe

Dee said...

sis..i mmg dr dulu anggap u kakak..kita dh dpt adik baru eh..ratna..hahaha..

tulahkan..rumah dia tu buat i kagum..modern+tradisional...mmg cantik..nak2 feature wall tu..mmg creative husband dia kan..

yup2..i lah yg balun mkn dulu x sabar2 tgu u smpi..dh lapar..hahaha..

kojah said...

hi kak =)

bestnya berayaaa

atty's said...

beshnya sis dapat raya bersama adik2..kita last jumpa raya last year..taun ni lom jupa lagi..:(

@xiM said...

hari tu masa akak ada kat penang awat tak koling koling

rasp said...

sharinginfoz,
: a'ah dorang2 lah enjoy banget...

posh,
: kan kan kan ... umah ratna mmg lawa :)

dee,
: mostly bloggers nie i mmg anggap adik...asalkan don't make my blood go upstairs dah :D cantik tul rumah dia kan sis....mau u tak balun dulu, sampai awal...i gak yg sampai lewat :D

kojah,
: hi sis! raya mesti best coz ada makan2 hahahaha

atty,
: tu lah kan sis...bila mau jumpa...

axim,
: masa akak kat penang, rasanya axim balik kampung gak kan beraya...tu yg takmo kacau...

maya amir said...

best bile dpt kumpul2 gini:)

☆ lieya latif ☆ said...

wah meriah ar sis dpt jumpe geng2 blogger...lieya dah tgk kat blog dee semlm ....mmg happening....syok gather2...leh borak sambil mkn2 heheheeheh.....

betul tu sis...kdg2 kawan cyber lagi rapat dari kawan sediaada kan...mcm lieya jugak la sis...geng2 blog lagi rapat dari kwn2 sediada heheheeh

Softtouch [Hanim] said...

bestnya jumpe kwn2 blogger..sy je blum jumpe rakan2 blogger lagi..Sy malu lah sis..sy takut nnti jumpe org xsuka sy sbb sy ni mcm pemalu sikit..takutlah org xselesa ngan sy..sy ngan org ok jer, xkisah tp sy takut org tu xsuka ngan sy...:)