Monday, August 16, 2010

... wikenku ...

Salam my fwenz...nie stori pasal wikenku tapi pics tak snap sbb mood adalah MALAS!

Saturday berbuka kat rumah je TAPI tetamu ramai...jez famili members yg tetiba roger2 call kata nak datang kat umah, pot luck gitu....wuhuuuu best! Walopun potluck tapi sempat gak me bersilat kat dapur and produced 3 dishes....bukan gambar yg kat bawah tu tau, tu pinjam dari en google je, tapi lebih kurang gitu le *ihiks*

gambar ihsan en google...

Sunday plak, tengahari gi Banting, beli rempeyek....kat port biasalah FAZ Enterprise kot nama kedai tu hehehehe lupa lah plak, raz ke faz ermmmm ....yang pasti ramai org 'shopping' kat situ...utk bisness and sendiri nye consumption. Me beli untuk sendirik nye consumption plus utk my PIL and bonda i je le...
gambar ihsan en google...

Balik singgah umah SIL ajak berbuka kat luar...So semalam 1st time berbuka kat luar, kat Shah Alam...dekat dengan area Jakel tu...Kat situ byk restoran2 makan oooo....pusing dua tiga kali, last skali stop kat Restoran Selera Kampung...food was sedap and reasonable....

Tu je nak stori...today me still rasa malas yg hamat...tapi kira ok lah kan asal ada stori .... hehehehehe...

Have a great day and takmo malas2 cam i k :D

15 comments:

Sharinginfoz said...

story makan2 sedap kan

Kesalahan Bulan Ramadan

nuraarin-life said...

peyek sangat sedap k

☆ lieya latif ☆ said...

wah sis, dah siap beli stok tempeyek raye ke heheeheh..lieya penah gi tempat sisi ckp ni...mmg sedap produk2 die kan sis....

wah meriah aktiviti weekend sis, lieya tak tersadai kat umah tak gi mane2....tak larat ar sis...melengko jek......bangun time nak masak jek ngan solat jek heheeheh

L@n@ said...

hi dear.. lama x dtg umah u nih..time bulan puasa nih mmg syiok sgt citer psl mkn2 nih kan?...

.s.o.f.i.a. said...

tak aci!!!! me blum makan kat luar laie... asyek berbuka sorang2 kat umah... sob sob!!!!

atty's said...

sama lah kita sis..skrg mood malas..melanda..

selamat berbuka puasa ari nie sis..masak pe .?

lily lotus said...

bulan puasa ni tiap2 hari rasa malas..tapi weekend rajin sebab nak shopping for raya :D

Mrs.Sheikh said...

aiseyman..
sedap ke rempeyek ?
kalo tau bleh order kan kak..
nanti dtg kl bleh amikkk ..
syg sungguh...

Eri-chan said...

wah rugila mkn sedap2 tak amik pics..hehe sib en google ada gambar ye.

mummysyafie said...

citer makan2 pun ok gak sis..leh terjah tmpat yang best

arini saya tak bleh nak malas2..sebab nya dari pagi sampai petang duk ganti orang masuk meeting je..sib baik cuti berpuasa..

Dee said...

wah dh membeli kerepek mepek eh..hehehe..

reena said...

Wohoo~baru mata macam nak terbeliak lepas tu nak puji 'wahh!kakakku masak dishes macam ni punya hebat', lorr rupanya sekadar hiasan semata2 ekekeke~

tak baik tau, bulan puasa buat suspen macam ni :) hihi~

rasp said...

sharinginfo,
: hehehehe a'ah...

nuraarin,
: mmg layannnnnnnnn

lieya,
: oooo dah pernah gi situ ek...mmg sedap la produks dia...dulu dia jual krepek2 dodol skit kan now dah upgrade...ada jual kuih raya, tapi i tak beli...

iyelah....u mesti tak larat kan preggy nie posa...cian u...take care tau!

lana,
: a'ah lah sis...lama tak singgah menyinggah kan...slamat menyambut ramadhan...

sofia,
: alololo cian dia...takmo nangis2 nanti tak comei....

atty,
: kita geng...geng malas :D

semalam i masak sempoi je....telur dadar, sayur campur, kari daging, sambal belacan, tempoyak, ikan masin...tu je...

lily,
: a'ah...wiken terasa rajin extra kan hahahaha...

mrs sheikh,
: sedap sis...aiseyman...tak tau plak u nak terai..kalo dak leh belikan...

eri-chan,
: mana u tau sedap hahahaha sbb tu guna google je hahahahaha

mummysyafie,
: i jarang terjah utk berbuka...slalu masak & makan kat umah je sis...

sib baik u 'off' kan, kalo dak mau letih...

dee,
: a'ah gi beli awal coz if gi lewat2 kkdg tu dorang sampai dah habis stok tau...

reena,
: nie kes 'tipah tertipu' lah ek hehehehehe...ya ampooooonnnn

Nem0 o0h Nem0 said...

walaupun gmbr dari pkcik goog tp sy ttp terliuqq..uwaaaa

ikiqzana said...

bila weekend jer pasti nk g makan berbuka d luarkan sis.. ingat gmbr makanan tu sis yg makan rupa nyer googgle jer... meriah. hihihi

berbuka apa petang ni sis..??