Tuesday, August 17, 2010

... tali pinggang ...

Uols mesti tau nie apa kan...

Ni tali pinggang besi. Ni bonda i punya....my bonda is staying with me dah almost 2 weeks nie...lepas my MIL balik aritu, silih ganti plak
Berbalik ke crite tali pinggang besi nie...ni bukan nak crite pasal 'nakal2 kena pukul dengan tali pinggang' tau hehehehe...Tapikan ada tak uols masa kecik2 kena belasah dengan tali pinggang...me tak, me gud girl masa kecik2 tu....tak pernah kena belasah dengan tali pinggang oooo TAPI dengan rotan ada gak la hehehehehe... Masa kecik2, me nakal gak tau...iye lah, atas i ada 2 org abg...so i apa lagi...i pun lasak cam jantan lah kan ...Oooopsss dah 'tergelincir' dari landasan lah plak... Jom balik ke pangkal jalan :D...

Meh tengok apa jadi dengan tali pinggang nie.... Tengok....

Si Sapphire pakai masa naik beskal ... Tapi cuba uols tengok betul2 tis pic plak...
See dia tambat kan tali pinggang tu kat blakang beskal dia tu....i tanya "Sayang, what are doing?" Dia jawab "Pakai seat belt la, tak pakai dangerous. Nanti polis tangkap" hahahahahahaha....dia dah convert tali pinggang besi my bonda tu jadi seat belt beskal dia.....

Kecik2 dah menyahut seruan kerajaan on safety "Gunalah tali pinggang keledar" Ok la tu :D

16 comments:

rATu kEBaYA said...

Bagus betullah.. kecik2 lagi dah sambut seruan kerajaan.. tgk dari depan nak macam stylo je.. sekali tgk posisi lain rupanya untuk seat belt... hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

HAHAAHAHAHA....gile comel tau sis....pandai betul anak dare sis nie...bijak otak die...boleh die buat tu seat belt....mmg bijak tau!!

~~ciklinn~~ said...

alololololo pandaiinyerr dia.... mengikut peraturan lalu lintas... dah lama linn taknampak tali pinggang camni

ratna said...

ha ha ha.. kelakar la sapphire ni..

tp tali pinggang tu klasik la sis..

@xiM said...

anda mampu mengubahnya..heheheee

Dee said...

arwah my mom ada talipinggang nih..klasik gitu..pakai ngan kain batik pun bole..

tp tengok si sapphire ni..kreatif betul..dibuatnya seat belt..hahaha..cute je..

Shopaholic Mama said...

omg thats a real classic vintage tali pinggang! another one yg vintage is the one with a green belt, you ada tak?

Sapphire fulfil satu peraturan je, helmet takde ke? hehehe

atty's said...

ekeke..aah kan ..org dolu2..suka pakai tali pinggang besi cenggitu ..

kan main lagi .sapphire..leh jadi duta miros nie..hehhehe

L@n@ said...

clever girl!!.. hihi

eLLy said...

utamakan keselamatan.. gunakanlah tali pingang :)

mummysyafie said...

ingat lagi talipinggang tu..ada kaler perak kan.

oh..pakai tali pingang ikut peraturan kan..bijak²

POSH76 said...

Pandai jer dia nak gayakan tali pinggang tu...my mum pun ada...kalau pandai leh gayakan balik..hehe

Nem0 o0h Nem0 said...

hahaha comel je kan..

ikiqzana said...

hahaha.. ada jer xtvt yg sapphire buat. bijak tul sapphire ni. :)

Hezesuze said...

wah clever girl gtew...xpe truskan usaha murni ye sapphire...hihihihi

GreenJade said...

keh keh keh..sgt prihation si tecit ini...kretif kretif hahaha..aduyaii