Thursday, August 19, 2010

... raspberry siroop ...

Kita minum dulu.......... oppps posa, posa ;)

Kalo kat PARAM tu, macam2 jenis air dijualkan. W'ouls memang leh dikatakan jarang j a r a n g sangat nak membeli air yang kaler2 tu. Kalo beli pun samada air tebu, cendol or soya. Slalunya i akan siapkan sirap je untuk berbuka. Sirap tu pun homemade. Tahun nie tetap ada sirap tapi yg belinyelah.

Special skit
sirap nie...Masa bonda i ke Aceh a few months ago, dia ada belikan tis sirap for us....2 botol raspberry siroop @ sirap nie.

Ni dah tinggal setengah botol dah huhuhuhu... Tapi rasanya leh bertahan till end of posa. I plak kalo berbuka harus minum hot drinks. Skali skala je baru minum cold drink....
Memang sedap la sirap dia. Ada cam rasa dicampur dengan soda je plus disebabkan perisa raspberry kot... Bonda siap cakap, kalo ada sesapa nak ke Aceh dia nak kirim hehehehehe....

Uols slalu berbuka prefer minum air apa?

25 comments:

zarin said...

i pun macam u, bebuka puasa kena amik air panas dulu, then kalau nak jugak barulah amik sikit cold drinks

☆ lieya latif ☆ said...

lieya kalo bulan pose ni mmg wajib buka air sirap selasih sis...ngan soya heheeheh

wah2...air tu lak name2 pun dah dekat2 ngan name sis.....mau tak lagi syok heeheheh

ratna said...

saya suka soya atau tebu.. sedapppp..

Softtouch [Hanim] said...

sy plak suka air soya...

uniknya sirap2 tu...jauh dtg yer...

ikiqzana said...

sama sis.. i suker soya gan air tebu.

Sharinginfoz said...

memang sungguh pelik patut pun bukan dr malaysia. apa-apa pun sodap kan

Tips Mudah Tingkatkan Trafik

ct_nurmarlissaa said...

i punn masa gi aceh aderr beli siroop...mmg tastyy laaa......

nuraarin-life said...

tak pernah lagi rasa rasberry sirap, kalau rasberry cheeese adalah...

~~ciklinn~~ said...

wahh spesel sirap tu sis... linn wajib ada dua2 panas n sejukk... tpi minum sejuk yg berjug hehehe.. wahh rumaj dah cat baru ni chaiyok2

eLLy said...

saya berbuka dng air Masak je .. untuk menjaga suara ;p tapi selalunye mesti ade ice ;D

Iman's Umi said...

Nescafe aje...air tebu sedap juga...siroop raspbery x penah rasa.

rasp said...

zarin,
: tu aaa...kalo buka cold drink rasa cam lemah je badan nie...psiko je tu sebenornya...

lieya,
: ooooo sirap selasih pun sodap gak kan hehehehehe...

a'ah tau takpe *ihiks*

ratna,
: sejuk2 lagik sedap :D

softtouch(hanim),
: sorang lagik peminat soya ya...

ikiqzana,
: ooooo peminat soya & tebu gak ek..

sharinginfoz,
: hehehehe pemberian bonda ;)

ct,
: sedap kan sis...

nuraarin,
: raspberry cheese...walla sedap tu :)

ciklinn,
: my kids pun kalo yg sejuk tu, jap jap tunggang minum...i mmg kureng skit yg sejuk2 nie..

elly,
: hahahahaha jaga sore with ais..kelazzzz tu :D

iman's umi,
: i pun minum nescafe panas...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kalau mimi pun suka minum air panas, jd perut tak berapa sebu.. kalau terus minum air sejuk, mesti perut sebu dan rasa sengkak jer ..

sirap tu mesti wangi kan sebab rasa rasberry... sedapnyer

Kniedaz said...

akak suka air tembikai...yum yum...

L@n@ said...

teringin pulak nak minum .. hihi .. peel org preggy nih mcm2..mn pulak nak cari. .

lily lotus said...

i suka sirap bandung plus cincau! gulp!

.s.o.f.i.a. said...

me tak suka air manis... air suam would do...... jaga sora.... ha ha....

miss nina said...

selamat berpauasa kak :)

~air yg suam2 ..fav soya :)

Hezesuze said...

weol suka minum air soya & cincau..tapi kekadang suke minum air teh o panas...ngeee

reena said...

kita suka air suam/air panas macam teh-o je sis :)

Nur said...

salam rasp.. pernah rasa sirap + rasberry nih coz one of my fren fm Acheh yg bg..

lama tak rasa since 2005..

Kancilbiru said...

woh uniknya botol..macam botol kicap pun ada...hihihi

Dee said...

nmpk sedap tuh sis..nama sirap pun dh dkt nama u pun..pandai ur bonda pilih..hehehe..

mummysyafie said...

nor kalau berbuka kena ada air sejuk. tapi air kar param takut sikit nak beli..better buat sendiri je ka

GreenJade said...

wahh jus rasp..sedap tuh hehe

me slalu blasah fruit jus jek..kasi bounce back energy yg ilang tuh heehe