Wednesday, August 11, 2010

... 'kejadian' itu ...

Seperti yang dijanjikan, i nak stori pasal 'kejadian' itu...Masa tengok Cuci The Musical S2(CTMS2) tu laaa kan....

Semuanya berkaitan dengan tiket percuma nie.....

Seat yang dapat adalah nun jauuuuuuhhhh di atas sana... Tingkat paling tinggi. Kalo dok bersandar, jangan haraplah nampak stage, memang nak kena tongeng2kan body ke depan baru leh nampak...Dah le tu...see lutut SH...ngam ngam ho je kena border depan tu...SH dah merungut2 kata half time nak ajak balik...O.M.G (penangan teater CTMS2-dorang suka suki create abbreviations) Bukan i sorang je yang merungut, yang dok sebaris dengan i pun dok merungut tak puas hati.
Tapi yang paling kesian, ada sorang nenek nie lah, i think she is about 70 plus tapi masih sihat and strong lagi laaa...dia dok sebelah i, dok cakap "La, tak nampak apa2 ya Nak..Kalu Nek dok ke depan (tonggeng) nie, mau sakit blakang nanti". So w'ouls sebaris dah berpakat, nak buat mission impossible : kalo tak ramai orang, nak suka suki tukar seat :D. Iye lah IB kan strict, start show je tak leh jalan2, camna nak tukar seat...But tengoklah nanti how....

Tapi kan tetiba tu ada 2 ladies datang kat w'ouls, produced 2 tikets nombor
seat yang sama!! I apalagi terkezut lah kan...SH pun terkezut. W'ouls pun decided kuar jumpa dengan officials IB yang ada kat situ...ghupa2nya ada 6 org lagi kena kes cam nie...Semuanya yang dapat tiket free dari Pintar Foundation nie... hurmmmmm...

Sib baik lah officials IB cakap nanti dia panggilkan officials PINTAR yang ada kat situ malam tu...masa tu w'ouls dengar show dah nak start...so officials IB nie soh w'ouls masuk diri je kat blakang tu tengok...w'ouls 8 org nie pun masuk balik tengok laaa...tak sampai seminit, ada officials IB lain minta w'ouls keluar, dok tanya why w'ouls berdiri kat situ bagai bla bla bla ....

Ada one of the 'mangsa' dah mula lah nak membebel...sib baik kawan dorang dpt cool kan...w'ouls pun yang macam pesalah nie pun kuar balik dari teater tu dgn perasaan frust, mula nak hangen gak lah kan...and sib baik masa w'ouls step out je, official PINTAR tu pun sampai....

Terus dia explained what happened, minta maaf and ajak w'ouls ikut dia coz ada 10 seats kosong yang sememangnya tuannya dah confirm tak datang....W'ouls memasing pun dok ckp, hopefully, jangan half way tuan dia datang dah...she confidently said don't worry, memang confirm tuannya tak datang!


And the best part is, w'ouls dapat seat kat bawah...dua baris belakang seat VIP...kiranya seating yang memang ok sangat lah...dapat tengok dengan clear sesangat show nie...see the stage....kiranya dekat kan, pics ni snap masa break for 2nd Act....i dapat tempat duduk Dato' Lat ko hehehehehe...yang lagik 6 orang tu dapat seat blakang i....dorang pun satisfied gilos :D tapikan i cam teringat2 kat nenek kat atas tu...kecian dia kan...
Well, anyway, memang worth the hassle in the first place...all is forgiven hehehehehe....memang me hepi banget with the show and the replacement seat hehehehe..

14 comments:

Dee said...

tmpt duduk kt IB tu kan..kalo belah atas mmg sempit sis..u imagine i gi tgk P.Ramlee The Musical masa tu pregnantkan fifi dh 7 bulan..duduk kerusi tegak n sempit gitu..mmg sakit2 badanlah..tp i think IB should change dorang pya seatlah..mcm kt GSC tu pun dh lebih dari selesa..nak2 tengok teater kan lama..byr tiket mahal..tp seat x comfy..huhuhu..

Kancilbiru said...

seronok betul tu...dekat gila....

ratna said...

aaahhh syukur.. saya pernah dpt seat yg kat tingkat atas tu.. mmg tak best..

POSH76 said...

memang berbaloi at least ada hikmah tu...tapi yelah kalu dok camtu baik tak yah pi tengok buat tension ajer hehe

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

oo kira sis duduk tengah2 la yer.. saya duduk kat tepi belah kiri, baris ke 5.. dekat jgk la dengan sis, cuma tak perasan..

mmg saya tengok banyak jer seat kosong.. saya pun cam nak tukar seat ke tengah, tp malas la pulak sebab seat tempat saya pun dah cukup selesa

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
UnGu VioLet said...

Salam Ramadhan Mubarak kak.. Selamat menjalani ibadah puasa dr mar untuk akak sekeluarga.. Moga amal ibadah kita diterima di sisi Ilahi.. Ameen..

rasp said...

dee,
: i pun rasa they shud upgrade their seats...setengah tu dah rasa cam worn out dah...plus i rasa tingkat yg atas skali tu tak yah le buka pun...mmg tak leh nak tengok stage kalo duk kat situ...

niza,
: mmg sronots hatiku :D

ratna,
: tu aaa mmg syukur betul dapat tukar seat tu...

posh,
: tul tu sis...ada hikmah disetiap kejadian :D kalo dok yg seat 1st tu, rasanya mmg i dah balik kot halfway...

mimi,
: tak prasan la plak sis kat mana...lagikpun kita dah concentrate dgn teater tu kannn :)

a'ah i pun prasan seat ada kosong kan...

mar,
: aminnnn...thax sis..

atty's said...

seronoknya sis dapat g tgk cuci musical..ade hikmahkan .last dpt tgk lebih dkt..

Shopaholic Mama said...

Sis, you mean Datok Lat the cartoonist? Ahhh I love his cartoons! Does he have any new book out?

mummysyafie said...

alahai..camne leh jadi camtu lak. mmg tak selesa kalau tengok dalam keadaan camtu kan.

tapi sis..i tak pernah lagi sampai IB..siyess..mmg tak pernah

Eri-chan said...

ada gak hikmah bersabar ni ye..
tp i kesian kat nenek tu sbb umor dia lebih kurg mcm my mom..mmg aktif tapi sakit lutut dia nanti..

ikiqzana said...

bole plak jadi mcm tu yer sis.. xpe janji dah setel dpt tmpt ddk depan lagi.. rezeki u sis.

GreenJade said...

owh rezki bodi tuh sis..seb replacement seat ok..kalu x mau IB kena bakar ye dak? hehehe