Thursday, August 26, 2010

... divolunteer ...

Hari Sabtu lepas, dalam kul 3.30 petang, i terima 1 sms berbunyi gini " Darling Sis, kami dah sepakat  volunteerkan umah u utk iftar today :) potluck style, bolehkan, love u so strong " Sms from my SIL, baeeeeknya puji coz nak minta sumthing hahahahahaha.

Suka suki hati dorang je nie memvolunteerkan rumah i tapi i memang tak kisah..walopun umahku kecil, and andai dorang sudi datang, i hepi banget.  Sebenornya memang slalu gak lah dorang nie buat keje gini, volunteerkan umah i for gathering.  Sedangkan umah both my brothers landed and besar dari umah i tapi tetap umahku menjadi pojaan hati dorang.  Like i say, i lagik suka cuma takut dorang tak selesa sbb umah kecil, tu je....

Neway, hari tu i masak simple2 je coz potluck...tak yah le kecoh nak masak byk2 kang membazir plak....
Foods yang dihidang lebih kurang gini lah, homecook by me : sambal tumis udang, sayur campur, sup ayam, by SILs : roasted chicken, mee goreng, kari daging and ada yg di beli dari PARAM : goreng cempedak, goreng pisang, otak2, murtabak, popia basah and ikan bakar and semuanya settle licin :D  Makan ramai2 sedap dia lain macam skit, betul tak ngehehehe  Pics ekceli ada amik tapi tak tau naper semuanya blur je...so malaslah nak tempek sini....

Syukur alhamdulillah.....we are blessed to have wonderful families kannnnn....

16 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh tegelak2 lieya bace sms tu sis...ayat mmg terbaeeeekkkk.....heheheeheh

wah sonotnye sis buat potluck cenggini...masing2 bawak lauk masing2...bile dikumpulkan meriah hah.....tak main dah dok atas meja kan....baik bentang saprah, bersila ramai2....baru puas mkn heheheehehe......cempedak goreng pun ade tu.....mmg terbaek laa sis!~

momguess said...

best kan buat potluck cam gini
nnt kalau buat lagi jgn lupa i yer

Softtouch [Hanim] said...

nasib sis tak terkejut kan dornag terus volunteerkan umah sis..

tp bestkan mkn ramai2..lauk pauk yg byk tu pun boleh habis sbb kita berselera makan sbb ramai org..meriah..sy suka...

eLLy said...

oh nasib baik la i tak terima SMS beracun' itu .. if not Maybe my hse pulak di jadikan volunteer

Hezesuze said...

amboiii nk dtg rumah haruss dibagi sms berupa puji2an gtew...ahakss!!

ermm takat nie weols xpernah lagik terima sms camgitu...huhu

tpi mmg rmh ibu weols ni tmpt org bertandang...ngeee

POSH76 said...

tu maknayer rumah sis ada aura yang baik tu yang depa suker mai...lagi murah rezeki taw...paling bess pot luck..leh rasa mcm2 air tangan hehe

.s.o.f.i.a. said...

seronoknya..... me asek berbuka sorang2 ja tahun nie.... sedey!!!

Dee said...

sib baik potluck..so, xpelah walau umah kita kecik..adik beradik pun phmkan..hehehe..yg penting kemeriahan tu..tu xboleh dibeli sis..

nieda said...

seronok together2 mcm ni..siap bawa pot luck lagi..boleh merasa semua mknan..

mummysyafie said...

tak kisah ruang rumah sis..itu tak penting. yang penting keikhlasa tuan rumah tu terima tetamu.

tats mean selama ni mereka selesa dengan layanan sis..

Si Pemburu Bintang said...

Peh, seleranya makan. lama juga sy tak melawat blog ni..

rATu kEBaYA said...

potluck tu memang best sbb tak yah masak mcm2 kan sis.. tapi lebih penting semangat families tu..

alhamdulillah family saya pun masih amalkan gaya mcm ni..

Mrs.Sheikh said...

burpp alhamdulilllahhh :)

Sharinginfoz said...

memang menyelerakan

Eri-chan said...

wah bestnye pot luck. i tak sempat2 lg buat..huhu ade org dah cdg tp date asyik berubah2 jek...

Shopaholic Mama said...

Ayat yg cun ah yr SIL pakai!! hahah

But I love gatherings like this, thou bulan puasa, kita jarang coz too tiring.