Monday, August 30, 2010

... cuti bukan untuk berhoye-hoye ...

Salam uols...  Arini me cuti...tapi cuti bukan utk berhoye-hoye.  Cuti emergency....sbbnya....

Sapphire demam, tu ubatnya.....Memang haruslah i jaga, tak sampai hati nak antar babysitter.  Dia demam dari hari Ahad, dah dok beransur pulih, cuma badan masih dedar lagik.  Tapi tetap aktif...mulut pun tetap aktif  :D  bila dia rasa lemah, then dia akan baring...lepas rasa cam sihat skit dia mulalah aktivitinya ..... cuma yang risau tu, dia tak nak makan, susu pun tak brapa nak minum.  Risau takut perut kembung je kan...  Syukur, senang gak nak telan ubat tu.  Tu yg agak cepat gak recovery dia tu.....

Hopefully today dia akan recover 100% le....Have a fun day ya uols....

23 comments:

nieda said...

warna warni ubat..bagusnya anak u sis, senang mkn ubat.get well soon ya

☆ lieya latif ☆ said...

e'eh sis, cantik plak bile sis amik pic camni....nampak kalerful gitu....tu la sis, mia pun demam...tapi die sekolah jugak, sebab demam die pun tak berape kuat...mcm dah nak kebah.....musim la sis kan....

harap si comel sapphire cepat semboh key...

POSH76 said...

tapi mmg bagus sis sian budak2 kalau demam mesti nak mum nyer attention...hopefully saphire cepat sembuh yer amin..

IdaShah said...

mmg tak sampai hati nak antar kat babysiter klu anak demam. nak2 lg yg jaga ramai..

cepat sembuh yer sapphire..

momguess said...

makngai
tgk ubat dh mcm air kat pasar ramadhan
color2
huhhhh

moga sapphire cepat sembuh

atty's said...

semoga sapphire cepat sembuh ye..

Eri-chan said...

mak ai...ubat kaler2...kalau kita dulu2 masa kecik takdela kaler2 mcm ni..
anyway semoga anak u cepat sembuh..cian dia...

Hezesuze said...

amboii ubat saphire kalerful lagik...hehehe

smoga saphire cepat smbuh ye t bleh ar raya sakan

.s.o.f.i.a. said...

get well soon cutie.....
(nie adalah ucapan untuk si anak, bukan mak nyer yer)

Sharinginfoz said...

semoga sapphire cepat recover

armouris said...

info tentang perut kembung di SIHAT SELALU - Masalah Perut Kembung

cha said...

cantiknya warna ubat dia...
oni dah ssh mkn ubat, kena paksa.
get well soon ya saphire

rATu kEBaYA said...

moga cepat sembyh ye..

Softtouch [Hanim] said...

moga sapphire cpt sembuh...senanglah kalu dia senang mkn ubat..cpt sembuh..jgn anak sy..kene kepit bila nk bg ubat..

~~Ciklinn~~ said...

semoga cepat sembuh.... comellak linn tgok gambar ubat ni..berkaler2 ha..

Dee said...

siap boh tiga2 tu ye..mine byk yg ilang..sbb anak2 suka buat main..setiap kali gi klinik..kena mtk a new one...moga sapphire cpt sembuh ye sis..

Mrs.Sheikh said...

semoga cepat sembuh....

Iman's Umi said...

Nsb baik senang makan ubat ye, smg cepat sembuh, lega hati Mamma.

zahidah dihaz said...

get well soon...

najmi_paddy said...

uishhhh....
warna warni nye ubat...tapi kesian nye sapphire demam...
awak doakan supaye adik sapphire cepat sembuh...amin...
^_________^

kimmy said...

lekas2 sembuh ye sapphire..

rasp said...

nieda,
: dia ada angin gak sis...time senang, senang, bila dtg time susahnya...kena le pandai2 pujuk :)

lieya,
: a'ah memang musim kan sis...cian mia, demam2 pun kena gi gak skool...smoga cepat2 anak2 kita sembuh sis...

posh,
: kita pun mmg tak sampai hati nak tinggalkan kannn...

idashah,
: tul tu sis...takut dorang tak terlayan kerenah anak kita yg dok demam kan...

momguess,
: a'ah ek sis hahahahaha...thx for the doa!

atty,
: thx sis...

eri-chan,
: iyelah kan sis...dah tu rasa ubat kids skarang pun ala2 fruity gitu :D

hezesuze,
: warna warni kehidupan :D tu lah kan .... raya tak lama je lagik tu..

sofia,
: alaaaaa baru nak perasaan skit hehehehe thx sis!

sharinginfoz,
: thx bro!

armouris,
: nanti i jengah...thx sbb singgah!

cha,
: bila kena paksa tu kesian je kan....

aisyah,
: thx ya sis...

hanim,
: sib baik kali nie senang...ada gak time susahnya tu....

ciklinn,
: thx for the doa...hehehe kaler2 ek sis..

dee,
: i pun tiap kali gi mesti mintak satu gak...tapi ekceli sapphire tak main pun dgn tu, dia ckp tu utk ubat hehehehee...

mrs sheikh,
: aminnn...thx for the doa!

iman's umi,
: tu aaaa...bila sembuh, lega skit hati nie..

zahidah,
: moga2 thx...and thx for visiting..

najmi,
: aminnnnn....makacih!

kimmy,
: moga2 lah sis...thx!

mummysyafie said...

kalerful je ubar sapphire..semoga sapphire cepat sembuh..