Thursday, August 5, 2010

... agenda today ...

Aduh me pewai/laloq today.... me lum tido dari last nite. Balik opis semalam kul 9 lebih...terus ke Maxvalue, shopping grocery.... Balik umah layan kids dulu and settle household chores till almost kul 2 am...

Terus bersilat kat dapur....start masak kul 3 am... coz today ada jamuan makan kat opis sempena nak menyambut Ramadhan.....

Me masak apa....apa lagi kalo bukan Masak Rendang Lomak Cili Api i tu laaaa..see mendidih lagi time nie.....

So, today agenda today : makan makan makan.............. Ni antara food yang dihidang yang i dengan jayanya ngap hehehehehe...


popia goreng, mee hoon goreng, nasi impit plus my rendang :D



pengat durian yang berkali2 i tambah dan tambah dan tambah...


buah mangga yg sepinggan telah dikidnap terus masuk ke bilik i :D
Sebenornya bukan tu je...ada satay, macaroni goreng, kuih muih, spagetti dan roti jala...semuanya dah selamat dingap tanpa disnap :D

Syukur alhamdulillah.....kenyang sampai ke petang ....

16 comments:

ratna said...

pengat durian cicah roti sedap tu.. slurrrpp..

Dee said...

sodapnya..smpi skrg terbyg2 ayam masak lomak u tu sis..raya tahun ni buat tak? nk pi serbu rumah nih..hahaha..

lily lotus said...

best gila! siap ada jamuan sambut puasa! tahun ni i nak rasa rendang u sis :D

Rinna said...

Hmm..sedapnya..tgk makanan tuh..especially tang masak rendang cili api tuh.. Nak sambut ramadan mesti ada makan2..cam nie.. :)

Hezesuze said...

dah nak pose ni makin ramai lak buat acara makan2 kan....huhu

rezeki tu uols ...

POSH76 said...

sedapnyer paling tak tahan tngk ur yang sis masak tu....tapi lagi tak tahan tngk mangga tu ...sbb saya antu mangga nak2 yg muda hehe

POSH76 said...

sedapnyer paling tak tahan tngk ur yang sis masak tu....tapi lagi tak tahan tngk mangga tu ...sbb saya antu mangga nak2 yg muda hehe

ieda said...

pengat derian...mmmmmmm.....bestnyerrrr...

eLLy said...

Sis mcm teringin je nak merasa you punye masak Rendang lomak cili api tu

Nur said...

salam makan2..

yummy.. nak2 yg bab mangga muda dgn sambal tuh.. oh dear aku memang giler der...

mummysyafie said...

ok..tergoda ngan pengat durian tu. kat opis tak ngantuk ke sis? yelah..dah la tak tido

.s.o.f.i.a. said...

kak rasp sangat kejam!!!!!!!! nie dah teringin mana nak carik benda2 tu....??? dah la mama jauh!!!!!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ohh....heavennyer sis
makan makan and makan....

mangga muda cicah ngan sambal mak bee ke tu sis....wallah...menitik air liur tengok sis.....

Cik Wanie said...

terliur ku melihatnya,
bila nak masak utk adkmu nie lak wahai kakakku,
hihihi:)

umie said...

aduh....sedapnya mangga...terliur je nengok...mana la nak dapat mangga time gini...

ikiqzana said...

negok makanan2 kt sini dah terasa perut lapar plak.. terliur i sis.. hihihi.